Ρομπότ εξερευνά την υποθαλάσσια περιοχή Σαντορίνης -Αμοργού: Ψάχνει πληροφορίες για τον σεισμό 7,5 Ρίχτερ που έγινε το 1956

Στις 9 Ιουλίου 1956 σημειώθηκε ένας πολύ ισχυρός και καταστροφικός σεισμός μεγέθους 7,5 Ρίχτερ, με επίκεντρο τη θαλάσσια περιοχή μεταξύ Αμοργού, Ανύδρου και Ανάφης.

ΒΤΑ: Η Βουλγαρία έχει το υψηλότερο ποσοστό γυναικών στον τομέα των Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών της ΕΕ

Η Βουλγαρία είχε το υψηλότερο ποσοστό γυναικών (28,9%) μεταξύ των ειδικών στις τεχνολογίας πληροφορικής και επικοινωνιών (ΤΠΕ) που εργάζονταν στην Ευρωπαϊκή Ένωση το 2022, σύμφωνα με τα στοιχεία της Eurostat που δημοσιεύθηκαν την Πέμπτη.

Η start-up Neuralink του Μασκ θα δοκιμάσει εγκεφαλικά εμφυτεύματα σε παράλυτους, ή πάσχοντες από νευρολογικές παθήσεις

Η start-up Neuralink, μια από τις εταιρείες του Ίλον Μασκ, ανακοίνωσε χθες Πέμπτη μέσω Twitter ότι έλαβε την άδεια των αμερικανικών υγειονομικών αρχών για να δοκιμάσει διασυνδεδεμένα εγκεφαλικά εμφυτεύματα σε ανθρώπους.

Η τεχνητή νοημοσύνη σήμερα «δεξί χέρι» του πνευμονολόγου

Η τεχνητή νοημοσύνη εξελίσσεται ταχύτατα και, όπως εφαρμόζεται σε όλες τις επιστήμες, βρίσκει εφαρμογή και στις διάφορες ειδικότητες της Ιατρικής, παρέχοντας τη δυνατότητα όχι μόνο της ακριβέστερης διάγνωσης και της καλύτερης πρόβλεψης για την εξέλιξη μιας νόσου αλλά και της χορήγησης καλύτερης θεραπείας.

«Υπήρχε κάθε είδους τοξική συμπεριφορά»: Η επιστήμονας που απολύθηκε από την Google μιλά για τους κινδύνους της τεχνητής νοημοσύνης

«Μοιάζει με κυνήγι χρυσού» λέει η Timnit Gebru. «Στην πραγματικότητα πολλοί από τους ανθρώπους που βγάζουν χρήματα δεν είναι οι άνθρωποι που βρίσκονται στη μέση της διαδικασίας. Αλλά είναι οι άνθρωποι που αποφασίζουν αν όλα αυτά πρέπει να γίνουν ή όχι».

«Killer robots»: Το Ισραήλ επενδύει σε όπλα με τεχνητή νοημοσύνη

Το Ισραήλ σκοπεύει να χρησιμοποιήσει την προηγμένη τεχνογνωσία του για να γίνει  «υπερδύναμη» στην τεχνητή νοημοσύνη (ΑΙ), δήλωσε την Δευτέρα ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Άμυνας, προβλέποντας εξελίξεις στον αυτόνομο πόλεμο και βελτιστοποιημένη λήψη αποφάσεων μάχης.

Εκλογές 2023: Σε εκλογικούς ρυθμούς το Doodle της Google

Η Google έχει αφιερώσει το σημερινό Doodle στις εθνικές εκλογές που πραγματοποιούνται στην Ελλάδα. Αν ανοίξει κάποιος την πασίγνωστη μηχανή αναζήτησης θα δει μία κάλπη με μία ελληνική σημαία.

ΗΠΑ: Το Ανώτατο Δικαστήριο δικαιώνει Google, Facebook και Twitter – Δεν διώκονται για προπαγάνδα του Ισλαμικού Κράτους

Οι κολοσσοί της τεχνολογίας, το Google, το Facebook και το Twitter, δεν μπορούν να διωχθούν από τη δικαιοσύνη με βάση τις καταγγελίες συγγενών θυμάτων τρομοκρατικών ενεργειών, που κατηγορούν τις εταιρείες αυτές ότι βοήθησαν το Ισλαμικό Κράτος να διαδώσει την προπαγάνδα του.

TikTok: Μήνυση από χρήστες κατά της απαγόρευσης στη Μοντάνα

Πέντε δημιουργοί που ανεβάζουν περιεχόμενο στο TikTok κατέθεσαν μήνυση κατά της απαγόρευσης της κινεζικής εφαρμογής στην πολιτεία της Μοντάνα, κάνοντας λόγο για παραβίαση της ελευθερίας του λόγου.

Η Google ξεκίνα μαζικές διαγραφές λογαριασμών χρηστών – Σε ποια περίπτωση κινδυνεύει το account

Η Google ανακοίνωσε την Τρίτη (16.05.2023) ότι θα διαγράψει όσους προσωπικούς λογαριασμούς χρηστών δεν έχουν χρησιμοποιηθεί ή συνδεθεί για τουλάχιστον 2 χρόνια – μαζί και το περιεχόμενό τους.

to_linkedin_vriskei_ton_teleio_ypallilo.jpg

Το LinkedIn θα απολύσει 716 εργαζόμενους

Το LinkedIn ανακοίνωσε πως θα καταργήσει 716 θέσεις εργασίας, επικαλούμενη τη μείωση της ζήτησης, καθώς και ότι θα κλείσει τον ειδικό site του για τους επαγγελματίες στην Κίνα.

Τα νέα προϊόντα που παρουσίασε η Google με επίκεντρο την χρήση Τεχνητής Νοημοσύνης

Τους διάφορους τρόπους με τους οποίους χρησιμοποιεί την Τεχνητή Νοημοσύνη, καθώς και την πρόοδο που έχει σημειώσει στο generative AI, καθιστώντας τα προϊόντα της ακόμα πιο χρήσιμα για όλους, παρουσίασε η Google, στο πλαίσιο του Google I/O 2023.

Οδηγός Daikin: 8 λόγοι για να κάνεις την βέλτιστη επιλογή κατά την αγορά κλιματιστικού

Η Daikin Hellas απαριθμεί 8 λόγους για τους οποίους αξίζει να αναζητήσουμε την βέλτιστη επιλογή, για κάθε καιρό, ανάλογα με τις ανάγκες και τις δυνατότητές μας.

Αγωγή «βόμβα» κατά της Meta – Γυναίκα καταγγέλλει την εταιρεία για sex trafficking μέσω Instagram

Στις 14 Μαρτίου 2022, η Annie McAdams, δικηγόρος στο Χιούστον του Τέξας, κατέθεσε πολιτική αγωγή για λογαριασμό ενός πελάτη της. Η ενάγουσα ήταν μια 23χρονη γυναίκα, η οποία είχε υποστεί πολυετή σεξουαλική εκμετάλλευση στα χέρια ενός καταδικασμένου διακινητή, ενώ ο εναγόμενος ήταν μία από τις πιο ισχυρές εταιρείες τεχνολογίας στον κόσμο – η Meta, ιδιοκτήτρια των Facebook και Instagram.

Όλη η επικαιρότητα