Ώριμοι νέοι

Κάθε εποχή αναμφισβήτητα, διακρίνεται από τις ιδιαίτερες συνθήκες ( οικονομικές , ηθικές , κοινωνικές , πολιτικές … ) που τη χαρακτηρίζουν επιδρώντας παράλληλα και στη διάπλαση των ατόμων που τη συναποτελούν . Οι νέοι κάθε εποχής είναι αυτοί που της δίνουν τον ιδιαίτερο εκείνο παλμό που θα τη διαμορφώσει με μία ζωτική και δυναμογόνο πνοή.

Οι εντολές του ελληνικού λαού δεν ήταν διερευνητικές…

Διερευνητικές εντολές ήταν και… πάνε για τους τρεις πολιτικούς αρχηγούς οι οποίοι όπως τις έλαβαν, τις επέστρεψαν και πλέον οδεύουμε ολοταχώς για τις εκλογές της 25ης Ιουνίου όπου η Νέα Δημοκρατία όχι απλά «φλερτάρει» με την αυτοδυναμία αλλά θα μιλάμε για μια τεράστια έκπληξη αν τελικά δεν την πάρει.Ωστόσο, μιας και μέχρι την επόμενη φορά που θα στηθούν οι κάλπες υπάρχει ακόμα χρόνος και χώρος για να χυθεί ακόμα αρκετό μελάνι, τώρα που «έκατσε» η σκόνη από τις εκλογές της 21ης Μαΐου είναι – θεωρώ- μια καλή ευκαιρία τόσο για εμάς που είμαστε έξω από τον χορό όσο και για τους άμεσα εμπλεκόμενους να δουν καθαρά, να βγάλουν τα συμπεράσματά τους και να ετοιμαστούν για την επόμενη «μάχη» σε όποιο επίπεδο και αν πρόκειται να την δώσουν.

Μ. Μπαλαούρας: Με όπλο το Πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ που παρέχει Ελπίδα για τη κοινωνία προχωράμε με τόλμη και αποφασιστικότητα

 Σε σάλπισμα συσπείρωσης και αποφασιστικότητας μας υποχρεώνει το δυσμενές αποτέλεσμα των εκλογών που ενδεχομένως να καταστήσει τον Μητσοτάκη (!) ανεξέλεγκτο …

Η εποχή πολιτικής ιδιοκτησίας αξιών τελείωσε

Tο πολιτικό σύστημα στην Ελλάδα λειτουργούσε μέχρι σήμερα με κάποια στεγανά, με κάποια δεδομένα, με κάποια ταμπού. Αλλά και με κάποιες φοβίες, ότι μια διαφορετική φωνή, ή άποψη θα χαρακτηριζόταν αιρετική, γιατί δεν «συμφωνούσε με τις υποδείξεις».

Βιβλιοθεραπεία

Τα βιβλία έχουν χρησιμοποιηθεί για να βοηθήσουν τους ανθρώπους να ανταπεξέλθουν στην καθημερινότητά τους εδώ και αιώνες! Στην αρχαία Θήβα υπήρχε μία βιβλιοθήκη στης οποίας την είσοδο αναγραφόταν η εξής πρόταση: ¨Τόπος θεραπείας της ψυχής”. Οι αρχαίοι Θηβαίοι αγαπούσαν τα βιβλία και πίστευαν πως αποτελούν πηγή βελτίωσης της ποιότητας της ζωής. Οι Schrank & Engels το 1981 έγραφαν ότι η πρακτική της βιβλιοθεραπείας ως μέσου διδασκαλίας και θεραπείας μπορεί να ανιχνευθεί στη Θήβα από αρχαιοτάτων χρόνων.

Πώς να το ερμηνεύσεις;

Πολιτικοί και δημοσκόποι απέτυχαν… Οι κάλπες νίκησαν το αδύνατο – δυνατό… Ο ιστορικός του μέλλοντος θα μας εξηγήσει το πως…

Μ. Μπαλαούρας: «Δρόμος Πατρών – Πύργου – Νέες αρνητικές εξελίξεις»

Οι επιλεκτικές προτιμήσεις στους «Εθνικούς Εργολάβους» της κυβέρνησης οδηγούν σε νέο τέλμα τον πολύπαθο αυτοκινητόδρομο Πατρών – Πύργου. Τέσσερα ολόκληρα χρόνια το  έργο προχώρησε μόλις κατά 13,76% !!

Υπεύθυνοι ατομικά; Υπεύθυνοι συλλογικά;

Η «ευθύνη», ως έννοια και στάση ζωής, είναι από τις πιο αμφίβολες κατανοητικές στάσεις. Ταυτόχρονα, ως λέξη, είναι μάλλον άβολη. Δεν είναι, επομένως, τυχαίο ότι βρισκόμαστε σε μια περίοδο χαμηλής ατομικής και κοινωνικής υπευθυνότητας.

Εκλογές σε ένα ρευστό διεθνές περιβάλλον

Όσο πλησιάζει η μέρα των εκλογών όλο και περισσότερο το πολιτικό κλίμα πολώνεται, γίνεται τοξικότερο και κουραστικό ίσως για μεγάλο μέρος των πολιτών που δεν αντέχει να βλέπει τις ατέλειωτες τηλεοπτικές «παραστάσεις» των υποψηφίων.

Αυγό εναντίον λαδιού

Όπως αποκαλύπτει επιστημονική μελέτη, κορυφαίοι ζωγράφοι όπως ο Λεονάρντο ντα Βίντσι, ο Σάντρο Μποτιτσέλι και ο Ρέμπραντ μπορεί να χρησιμοποιούσαν πρωτεΐνες, ειδικά κρόκο αυγού, στις ελαιογραφίες τους.

Αυγό εναντίον λαδιού!

Όπως αποκαλύπτει επιστημονική μελέτη, κορυφαίοι ζωγράφοι όπως ο Λεονάρντο ντα Βίντσι, ο Σάντρο Μποτιτσέλι και ο Ρέμπραντ μπορεί να χρησιμοποιούσαν πρωτεΐνες, ειδικά κρόκο αυγού, στις ελαιογραφίες τους.

Η συνύπαρξη θεωρίας – πράξης στη ζωή μας

Αναφορικά με το πρόβλημα της συνύπαρξης θεωρίας και πράξης στην κοινωνική και ηθική ζωή του ανθρώπου και οι πιο κακόπιστοι άνθρωποι συμφωνούν ότι η σύνδεση τους αποτελεί την ασφαλέστερη βάση, το αδιάσειστο θεμέλιο για την αλλαγή και τη βελτίωση της ζωής των ανθρώπων.

Αδιανόητη και άδικη τέτοια απαίτηση 16 χρόνια μετά τις τραγικές φωτιές

Προς δυσάρεστη έκπληξή μας, ενημερωθήκαμε για την απαίτηση της Κομισιόν να επιστραφούν τα χρήματα που είχαν δοθεί ως αποζημίωση στις πυρόπληκτες επιχειρήσεις από τις πυρκαγιές του 2007.

Το Ασφαλιστικό, το Δημογραφικό και η στήριξη του θεσμού της Οικογένειας!

Το σοβαρό που παράλληλα αποτελεί και εθνικό πρόβλημα, με το δημογραφικό ζήτημα της χώρας, οφείλουμε να το αντιμετωπίσουμε συγκροτημένα και …

Όλη η επικαιρότητα