Παιδικές ζωγραφιές: Πώς οι μεγάλοι μπορούν να εντοπίσουν τα «κρυμμένα» μηνύματα

«Ένας λόγος για τον οποίο ζωγραφίζει ένα παιδί είναι η αυτοέκφραση και ένα από τα θετικά αποτελέσματα της ζωγραφικής είναι η συναισθηματική του καλλιέργεια», δήλωσε στο πλαίσιο της διημερίδας που διοργάνωσε προ ημερών ο Σύλλογος Καλλιτεχνών Εικαστικών Τεχνών Βορείου Ελλάδας για την επίδραση της ψυχολογίας στην τέχνη και της τέχνης στη φύση.

Τραγωδία στα Τέμπη: Πώς να μιλήσουμε στα παιδιά για την απώλεια

Ένα ξέσπασμα θυμού ή επιθετικότητας, φοβίες που δεν υπήρχαν πριν, αλλαγές στον ύπνο και τη διατροφή, επιστροφή σε συμπεριφορές που αντανακλούν προηγούμενα αναπτυξιακά στάδια, σωματικές ενοχλήσεις που δεν εξηγούνται ιατρικά. Όλα αυτά, λένε οι ειδικοί, είναι σημάδια ότι ένα παιδί βιώνει την απώλεια.

Destist pass: Ξεκινά μετά το Πάσχα ο δωρεάν οδοντιατρικός έλεγχος για παιδιά

Για να ενταχθούν οι ανήλικοι στο πρόγραμμα,που επιτρέπει τον δωρεάν οδοντιατρικό έλεγχο, θα πρέπει οι γονείς αρχικά να προμηθευτούν την ειδική ψηφιακή κάρτα «dentist pass» μέσω αίτησης που θα κάνουν στην πλατφόρμα.

Γονείς: Μιλάτε «μωρουδίστικα» στα μωρά; Πώς αυτό αποκαλύπτει τον κίνδυνο αυτισμού

Το τεστ ανίχνευσης της κίνησης των ματιών θα μπορούσε να ωφελήσει την έγκαιρη διαλογή, διάγνωση και πρόγνωση της διαταραχής στο φάσμα του αυτισμού και να βοηθήσει τους κλινικούς ιατρούς να προσδιορίσουν ποιες θεραπείες θα ήταν πιο αποτελεσματικές για το παιδί.

Στρεπτόκοκκος: Σε εγρήγορση ο ΕΟΔΥ μετά τον πρώτο θάνατο παιδιού στην Ελλάδα – Όσα πρέπει να προσέχουν οι γονείς

Το πρώτο περιστατικό θανάτου από στρεπτόκοκκο Α μετά την έξαρση κρουσμάτων στην Ευρώπη καταγράφηκε χθες στην Ελλάδα, καθώς ένα 6χρονο κορίτσι έχασε τη ζωή του στο Ιπποκράτειο της Θεσσαλονίκης.

Ο ΠΟΥ ζητά «άμεση δράση» μετά από 300 θανάτους παιδιών που συνδέθηκαν με αντιβηχικά σιρόπια

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας ζήτησε «άμεση και συντονισμένη» δράση για την προστασία των παιδιών από νοθευμένα φάρμακα, έπειτα από θανάτους που συνδέθηκαν με αντιβηχικά σιρόπια. 

Ανεβάζετε φωτογραφίες των παιδιών σας στα social media;

Οι απόψεις γύρω από αυτό το θέμα είναι πολλές και διάφορες. Άλλες πιο αυστηρές, άλλες περισσότερο στη μέση και άλλες πιο χαλαρές. Όλες όμως είναι σεβαστές και ο κάθε γονιός έχει τα δικά του κριτήρια με βάση τα οποία λειτουργεί και προσωπικά δεν είμαι εδώ για να κρίνω κανέναν.

«Πρωτοφανής» η ταυτόχρονη εμφάνιση 5 αναπνευστικών ιών στα παιδιά

Πρωτόγνωρο φαινόμενο των τελευταίων δεκαετιών είναι η ταυτόχρονη εμφάνιση 4-5 αναπνευστικών ιών στα παιδιά, δηλώνει o παιδίατρος, ταμίας της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ελευθεροεπαγγελματιών παιδιάτρων Σπύρος Μαζάνης, επισημαίνοντας μάλιστα ότι σχεδόν ένα στα δέκα παιδάκια που αρρωσταίνει, χρήζει νοσηλείας.

Όλη η επικαιρότητα