Αρθρογραφία

«Οι Ασύμμετρες Πυρκαγιές του 2007…»

Ακούστε το άρθρο

«Οι εμπρηστές

λειτούργησαν χωρίς

κανόνες και συναισθηματισμούς.

Ο πράξεις τους στόχευαν σε

μαζικές καταστροφές με

απώλειες αθώους ανθρώπους…»

Μια δεκαετία μετά τις φονικές πυρκαγιές του 2007 και ενώ ακόμη ένα πέπλο μυστηρίου καλύπτει ακόμη και σήμερα τα πραγματικά γεγονότα και τις αιτίες της συμφοράς δύο Αξιωματικοί της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας προσπαθούν με μια συγγραφική τους εργασία που έγινε βιβλίο προσφάτως, να τεκμηριώσουν την άποψη περί οργανωμένης δράσης με στόχευση, έως και την συνοχή της χώρας!

Οι Ιωάννης Σταμούλης και Νικόλαος Διαμαντής, βρέθηκαν πολύ κοντά, σε όσα συνέβησαν και με την έκδοσή τους «Οι Ασύμμετρες Πυρκαγιές του 2007 στην Ελλάδα» παραπέμπουν σε αφύσικες συνθήκες, δίνοντας πολιτικές διαστάσεις στο φαινόμενο της πύρινης λαίλαπας.

Υποστηρίζουν με σαφήνεια ότι ο χαρακτήρας των εμπρησμών ξεπέρασε το σύνηθες, συγκρότησε μια στρατηγική εγκληματικής δράσης, λαμβάνοντας το αντικειμενικό κριτήριο του πολιτικού εγκλήματος.

Στην έρευνα και από τα στοιχεία που συγκέντρωσαν επισημαίνονται υπερβολές και χρονικές συμπτώσεις που φαίνεται ότι δεν είχαν προηγούμενο, ενώ δεν επαναλήφθηκαν σε επόμενο χρονικό διάστημα, ενισχύουν δε τα δικά τους συμπεράσματα.

Τον Ιούλιο εκείνης της χρονιάς, καταμετρήθηκαν 1.567 φωτιές στο σύνολο της επικράτειας, όταν την προηγούμενη δεν είχαν σημειωθεί ούτε οι μισές. Οι περισσότερες από τις φωτιές αυτές, εκδηλώθηκαν κατά τις ώρες 8 μ.μ. – 10 μ.μ. σε ώρες δηλαδή που δεν υπάρχει δυνατότητα χρήσης των εναέριων μέσων ενώ επιπλέον είναι δύσκολη και οποιαδήποτε επιχείρηση με τα επίγεια μέσα.

Προστίθεται ακόμη η εύρεση εμπρηστικών μηχανισμών, όπως και η ταυτόχρονη ανάφλεξη σε πολλά διαφορετικά σημεία κατά την διάρκεια της νύχτας, και ακόμη η επανάληψη με μεγάλη ένταση περιστατικών με ψευδείς αναγγελίες για ενάρξεις πυρκαγιών.

Ένα από τα χαρακτηριστικά που αναφέρονται συμπληρωματικά στο βιβλίο είναι ότι «το σύνολο των επιχειρούντων στα πύρινα μέτωπα, αλλά και οι κάτοικοι των πυρόπληκτων περιοχών αισθάνονταν ότι μετέχουν και είναι θύματα ενός ακήρυχτου πολέμου. Ακήρυχτος μεν, πραγματικός πόλεμος δε που στόχευσε εναντίον της εθνικής ασφάλειας και της πολιτικής προστασίας της πατρίδας μας».

Στην ίδια κατεύθυνση, γίνεται και ιδιαίτερη μνεία σε δημοσιεύματα του αθηναϊκού τύπου και σε αντίστοιχους  τίτλους που ακολούθησαν το επόμενο των πυρκαγιών διάστημα: «Σκοπιανοί παρακρατικοί έκαψαν την Ηλεία το 2007;» ή …«Βάσει σχεδίου το μπουρλότο στην Ηλεία…» κλπ.

Οι εμπρηστές – είπαν στην εκδήλωση παρουσίασης της δουλειάς τους οι δύο συγγραφείς – λειτούργησαν τότε χωρίς κανόνες και συναισθηματισμούς. Οι πράξεις τους στόχευαν σε μαζικές καταστροφές με απώλειες αθώους συνανθρώπους μας…

Στα αξιοσημείωτα τέλος και η αποκάλυψη στην οποία είχε προχωρήσει τον Δεκέμβριο του 2011 ο πρώην πρωθυπουργός της Τουρκίας Μεσούτ Γιλμας, που επιβεβαίωνε την εγκληματική δράση της ΜΙΤ (τουρκική μυστική υπηρεσία) στην Ελλάδα. Τούρκοι πράκτορες που επιχειρούσαν να κάψουν τα δάση στην χώρα μας, και μάλιστα πολύ νωρίτερα από το 2007.

Χρίστος Πλευριάς
xr_plevrias@yahoo.gr

Όλη η επικαιρότητα