Ηλεία

Δήμος Ήλιδας: Γυναικολογικός έλεγχος – Τεστ ΠΑΠ σε γυναίκες ρομά

Ακούστε το άρθρο

Για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, πραγματοποιήθηκε χθες το πρωί  γυναικολογικός έλεγχος – τεστ ΠΑΠ  σε γυναίκες Ρομά,  στο Νοσοκομείο Αμαλιάδας. Η δράση πραγματοποιείται από τον δήμο Ήλιδας, μέσω του διευρυμένου Κέντρου Κοινότητας με παράρτημα Ρομά, σε συνεργασία με το Δίκτυο Μαιών του Νοσοκομείου Αμαλιάδας.

Η δράση αυτή εντάσσεται στο πλαίσιο ευαισθητοποίησης προληπτικής ιατρικής και με βάση τους στόχους που έχει θέσει το Κέντρο Κοινότητας, με  μια ακόμη δωρεάν γυναικολογική εξέταση, συνοδευόμενη από τρίτη λήψη τεστ ΠΑΠ σε ωφελούμενες γυναίκες Ρομά του Κέντρου Κοινότητας, δίνοντας έμφαση και προτεραιότητα στις κοινωνικά ευάλωτες ομάδες.

Την ικανοποίησή της εξέφρασε  η πρόεδρος του συλλόγου γυναικών συνοικισμού Παπακαυκά Βασιλική Δημητρίου: «κάνουμε ότι είναι δυνατόν και πιστεύω ότι τα καταφέρνουμε. Έχουμε αναλάβει πρωτοβουλίες για θέματα υγείας, παιδείας και ένταξης και προσπαθούμε για το καλύτερο. Το Δίκτυο Μαιών, ο δήμος Ήλιδας και το Κέντρο Κοινότητας βοηθάνε την προσπάθειά μας», είπε.

Η  συντονίστρια του Δικτύου Μαιών Νοσοκομείου Αμαλιάδας Χαρά Θεοφιλοπούλου τόνισε: «Ευχαριστούμε τις γυναίκες που προσέρχονται και το Κέντρο Κοινότητας και καλούμε κι άλλες γυναίκες και συλλόγους γυναικών να εκδηλώσουν ενδιαφέρον. Μετά την λήψη του Τεστ ΠΑΠ, όταν θα έχουμε τις απαντήσεις αυτών των εξετάσεων, όπως πάντα θα κάνουμε και ενημερωτική ομιλία».

Παρούσα στη χθεσινή δράση και η αρμόδια υπάλληλος  του Κέντρου Κοινότητας του δήμου Ήλιδας Βασιλική Αυγερινοπούλου, επεσήμανε: «Με επιτυχία συνεργαζόμαστε για τρίτη φορά με το Δίκτυο Μαιών, το οποίο και ευχαριστούμε,  όπως επίσης  ευχαριστούμε και τον τοπικό σύλλογο των γυναικών που συμμετέχουν σήμερα. Η προσπάθεια μας για συμμετοχή στον προληπτικό έλεγχο θα συνεχιστεί».

Όλη η επικαιρότητα