Ηλεία

«Σικάγο» έγινε η Γαστούνη – Επαγγελματική «μπούκα» σε κοσμηματοπωλείο (PHOTOS)

Ακούστε το άρθρο

Με επαγγελματικό τρόπο χτύπησαν οι διαρρήκτες το κοσμηματοπωλείο στο κέντρο της  Γαστούνης, σχεδόν απέναντι από την Εθνική Τράπεζα. Η ταχύτητα και η ψυχραιμία με την οποία  έδρασαν ενώ χτυπούσε ο συναγερμός, αλλά και ο τρόπος  που οδήγησαν το αγροτικό 4Χ4 με το οποίο μπούκαραν στο μαγαζί, παραπέμπει σε επαγγελματίες.

Τον στόχο τους καθώς και το όχημα του δημοτικού συμβούλου που έκλεψαν για να μπουκάρουν στο κατάστημα πρέπει να τα παρακολουθούσαν μέρες τώρα οι δράστες

Η επιχείρηση

Περίπου στις 4 τα ξημερώματα στο κέντρο της Γαστούνης στην οδό Σισίνη χτυπά ο συναγερμός  του κοσμηματοπωλείου «Argento Αγγελική».  Ένα αγροτικό 4Χ4 τύπουNissan έχει μπουκάρει με την όπισθεν στο μαγαζί διαλύοντας ρολά ασφαλείας και προθήκη. Αν και μπροστά από το μαγαζί υπάρχει  κολώνα φωτισμού ο οδηγός με δεξιοτεχνία κατευθύνει το αμάξι στο στόχο χωρίς να αγγίξει την κολώνα. Δίπλα από το μαγαζί υπάρχει και δεύτερο κοσμηματοπωλείο αλλά οι δράστες επέλεξαν το συγκεκριμένο. Γείτονες από τα σπίτια που υπάρχουν στη Σισίνη αναστατώνονται και κάποιοι βγαίνουν στα μπαλκόνια για να δούν, αλλά αμέσως μπαίνουν μέσα γιατί υπάρχει ο φόβος.

«Είδα δύο να βγαίνουν τρέχοντας από το μαγαζί με σάκους στα χέρια και να επιβιβάζονται σε ένα μικρό σκούρο αμάξι που ήταν απέξω και έφυγαν με ταχύτητα…Ο συναγερμός κτυπούσε. Η αστυνομία ήρθε μετά από πέντε –δέκα λεπτά » μας λέει αυτόπτης μάρτυρας που θέλει να διατηρήσει την ανωνυμία του.

Η ιδιοκτήτρια του καταστήματος σοκαρισμένη δεν ήταν σε θέση να εκτιμήσει την ζημιά που έχει υποστεί. Πάντως το κατάστημα ήταν σχεδόν άδειο από κοσμήματα. Η αστυνομία ελπίζει πως για την ταυτότητα των δραστών θα «μιλήσει» κάποιο στοιχείο  στο αμάξι.

«Δεν άκουσα τίποτα»

Ο κ. Γιώργος Κολοκατίνης, αγρότης και δημοτικός σύμβουλος, είναι επίσης θύμα της διάρρηξης αφού οι δράστες έκλεψαν και χρησιμοποίησαν το αγροτικό του αυτοκίνητο. Τον συναντήσαμε στο Αστυνομικό Τμήμα όπου μας δήλωσε:

«Μένω στην οδό  Ιωάννου Λιάκου 21 πολύ κοντά στο κατάστημα που διέρρηξαν. Το αγροτικό το σταθμεύω  πάντα στο ίδιο σημείο, στο πεζοδρόμιο περίπου 5 μέτρα από το σημείο που κοιμάμαι. Δεν άκουσα τίποτα τη νύχτα. Ξαφνικά μέσα στη νύχτα με πήρε τηλέφωνο ο φίλος μου ο Νίκος Καραβίδας που μένει δίπλα στο χρυσοχοείο και μου λέει:  «Το αμάξι σου είναι στην οδό  Σισίνη, μέσα σε ένα κατάστημα που διαρρήξανε». Με έπιασε κόλπος! Ανοίγω το παράθυρο και βλέπω ότι πράγματι το αμάξι μου πράγματι έλειπε.  Με τις πυτζάμες  πήγα εκεί και είδα τι είχε γίνει. Στου αμάξι είχα και φυσίγγια για το κυνηγετικό μου όπλο.  Από το μαγαζί που βρίσκεται περίπου 8 χρόνια στην περιοχή στο κέντρο, έκλεψαν χρυσά και ασημένια κοσμήματα  αρκετών χιλιάδων ευρώ όπως ακούσθηκε. Οι δράστες είπαν ότι ήταν δύο και είχαν και συνεργό. Ο συναγερμός κτυπούσε γύρω στις 4 τα ξημερώματα. Αλλά αυτοί άδειαζαν γρήγορα το κατάστημα. Σε τρία τέσσερα λεπτά έφυγαν με ένα σκούρο μικρό αυτοκίνητο που οδηγούσε συνεργός τους. Λίγο αργότερα ήρθε η αστυνομία. Είχε δίκιο ο δήμαρχος που ζητούσε να υπάρχει ισχυρό Αστυνομικό τμήμα στην Γαστούνη»

Καστρινός: Ντρέπομαι και αηδιάζω

Από τους πρώτους που βρέθηκαν στον τόπο της διάρρηξης ήταν και ο δήμαρχος Αλέξης Καστρινός. Το κατάστημά του βρίσκεται περίπου είκοσι μέτρα από το διαρρηχθέν κατάστημα. Συνομίλησε με την ιδιοκτήτρια, τους αστυνομικούς και κάποιους κατοίκους και στη συνέχεια μετέβη στο γραφείο του όπου και τον συναντήσαμε: “Όταν εγώ έλεγα ότι χρειαζόμαστε Τμήμα Ασφαλείας στη Γαστούνη  νομίζαμε κάποιοι ότι θα τους πάρω από αλλού το τμήμα Ασφαλείας  και ότι θα κάνω κακό. Εδώ είναι γκαγκστεριλίκι, εδώ είναι Σικάγο. Και το Σικάγο που λέω είναι λίγο. Έχω πάει στον υπουργό τον κ. Τόσκα, έχω πάει σε όλα τα Επιτελεία και μια και δύο και πέντε φορές. Στο δημοτικό συμβούλιο όταν έλεγα ότι η Γαστούνη είναι πρώτη σε εγκληματικότητα, βγήκαν κάποιοι να με φάνε. Μα τι να κάνω αφού εδώ είναι η μεγαλύτερη εγκληματικότητα. Καλός ο διοικητής στο ΑΤ, καλοί οι αστυνομικοί αλλά τι θα γίνει με την ασφάλεια των πολιτών; Κλέψανε το αγροτικό του δημοτικού συμβούλου του Γιώργου του Κολοκατίνη, μπήκανε με προγραμματισμένο τρόπο μέσα στο μαγαζί, αφού η κολώνα που υπάρχει μπροστά από το μαγαζί δεν πειράχτηκε καθόλου. Την ξέρανε την δουλειά λοιπόν. Ντρέπομαι που συμβαίνουν αυτά στο κέντρο της πόλης. Τι άλλο να κάνω; Σας είπα πήγα στον υπουργό, στα Επιτελεία αλλά τίποτα! Λυπάμαι, ντρέπομαι, αηδιάζω. Κάστρο ανομίας και παρανομίας είναι η Γαστούνη ”

Όλη η επικαιρότητα