Ηλεία

Γαστούνη: «Μου κατάσχεσαν τα χρήματα για το παιδί μου!» – Το ξέσπασμα του Δημήτρη Κουλούρη

Ακούστε το άρθρο

Περίμενε την επιστροφή του φόρου πετρελαίου για να καλύψει τα έξοδα της κόρης του που σπουδάζει στην Θεσσαλονίκη, αλλά το κράτος του τα κατέσχεσε επειδή η Ένωση Γεωργικών Συνεταρισμών Γαστούνης, της οποίας διετέλεσε πρόεδρος και τώρα τελεί υπό εκκαθάριση, οφείλει στο Δημόσιο!

Αυτή είναι η περιπέτεια που έζησε ο Δημήτρης Κουλούρης, σήμερα πρόεδρος του ΤΟΕΒ Γαστούνης και αποκαλύπτει στην «Πατρίς».

«Είμαι συνεπής και αφελής»

Ο ίδιος δηλώνει: «Διετέλεσα πρόεδρος της Ένωσης  Γεωργικών Συνεταιρισμών Γαστούνης από το 2005 μέχρι και την ημέρα που τέθηκε υπό εκκαθάριση.  Και αυτή την θέση την  πληρώνω ακριβά μέχρι σήμερα και το ίδιο συμβαίνει και με προέδρους Συνεταιρισμών σε όλη τη χώρα.

Περίμενα όπως πολλοί αγρότες την επιστροφή του φόρου πετρελαίου. Δεν την έλαβα ποτέ. Ανέθεσα σε ιδιώτη οικονομολόγο , να ερευνήσει τι συνέβη. Ενημερώθηκα  λοιπόν ότι το ποσό της επιστροφής 1.303 ευρώ, παρακρατήθηκε έναντι οφειλών στο Δημόσιο της Ένωσης! Η οφειλή της Ένωσης  προς το Δημόσιο ανέρχεται στο ποσόν των περίπου 18.000 ευρώ. Το υπουργείο Οικονομικών δεν βρήκε προσωπική οφειλή προς το δημόσιο, αφού είμαι συνεπής και αφελής συνάμα.  «Βρήκε» όμως την οφειλή της Ένωσης  Γεωργικών Συνεταιρισμών Γαστούνης».

«Τα μέλη οφείλουν εκατομμύρια»

Στη συνέχεια ο κ. Κουλούρης αναφέρεται και στις οφειλές των μελών της Ένωσης: «Όταν ήμουν ενεργός πρόεδρος η Πολιτεία μας έδινε εντολή να ασκούμε κοινωνική πολιτική και να πιστώνω  τα μέλη μας. Αποτέλεσμα οι παραγωγοί μέλη να οφείλουν σήμερα 2.750.000 ευρώ. Έτσι με βρήκαν θύμα και μου κατάσχεσαν τα 1.303 ευρώ που προορίζονταν για ενοίκια και έξοδα του παιδιού μου που σπουδάζει την Θεσσαλονίκη».

«Καλώ τους βουλευτές»

Στη συνέχεια ο κ. Κουλούρης απευθύνεται προς τους βουλευτές: «Είναι ντροπή! Και προκαλώ τους Ηλείους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ να βρουν το θάρρος να με κοιτάξουν κατάματα και να μου απαντήσουν γιατί μου κατέσχεσαν τα χρήματα που προορίζονταν για το παιδί μου; Ευτυχώς που τα όποια περιουσιακά στοιχεία που είχα τα μεταβίβασα σε ανύποπτο χρόνο γιατί διαφορετικά δεν θα είχα σπίτι να μείνω».

«Ουδέποτε πληρώθηκα»

Και ο κ. Δημήτρης Κουλούρης καταλήγει: «Αν θέλουν να εξυγιάνουν τις Συνεταιριστικές οργανώσεις να βάλουν Ορκωτούς και Εισαγγελείς οι οποίοι και θα αποδώσουν ευθύνες σε εκείνους που καταχράστηκαν το δημόσιο χρήμα.  Θέλω επίσης να σας πω ότι ως πρόεδρος της Ένωσης  δεν έλαβα τα έξοδα παράστασης (αποζημίωση) κατά τη διάρκεια της δεκαετούς θητείας μου , περίπου 60.000 ευρώ και είμαι περήφανος γι’ αυτό. Μακάρι να έκαναν το ίδιο και οι πολιτικοί εν ώρα κρίσης.»

Όλη η επικαιρότητα