Ηλεία

Αμαλιάδα: Μια πόλη «μουδιασμένη» και σε ανησυχία… (PHOTOS)

Ακούστε το άρθρο

Θορυβημένη είναι η κοινωνία της Αμαλιάδας από τα κρούσματα κοροναϊού που επιβεβαιώθηκαν και συνεχίζουν δυστυχώς να επιβεβαιώνονται, τα οποία αφορούν και κατοίκους της πόλης και της ευρύτερης περιοχής, με πρώτο τον 66χρονο συνταξιούχο εκπαιδευτικό και αιρετό, του οποίου η κατάσταση μέχρι χθες βράδυ ήταν ναι μεν σταθερή, αλλά κρίσιμη.

Χθες το μεσημέρι στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Ρίου διακομίστηκε και η σύζυγός του, η οποία ήταν σε καλή σχετικά κατάσταση, ενώ  ακολούθησαν οι επίσημες ανακοινώσεις , σύμφωνα με τις οποίες βρέθηκαν θετικά 21 ακόμη άτομα που συμμετείχαν στην εκδρομή σε Ισραήλ και Αίγυπτο, ανεβάζοντας τον αριθμό στους 23 μαζί με τον συνταξιούχο εκπαιδευτικό και τη σύζυγό του και στα 31 κρούσματα πανελλαδικά, κάτι που μέχρι αυτήν την ώρα πιθανότατα να έχει αλλάξει δραματικά… Τα τρία από τα 21 νέα κρούσματα νοσηλεύονταν σε σταθερή, αλλά σοβαρή κατάσταση. Ήδη έχει γίνει η ιχνηλάτηση άνω των 400 επαφών που είχαν οι συμμετέχοντες στην εκδρομή. Το βράδυ, στον «κατάλογο» των κρουσμάτων προστέθηκε ένα ακόμη άτομο που συμμετείχε στην εκδρομή…

Σε καραντίνα είναι και τα τρία παιδιά του ζευγαριού από την Αμαλιάδα που έχει νοσήσει. Η εξέταση, σύμφωνα με πληροφορίες, για το ένα παιδί έδειξε ότι δεν έχει νοσήσει, ενώ σύμφωνα με τον αδελφό του 66χρονου, σε εξέταση δεν είχαν υποβληθεί μέχρι χθες τα άλλα δύο, τα οποία είναι σε κατ’ οίκον περιορισμό.

Η κατάσταση που έχει πλέον διαμορφωθεί και θα εξελίσσεται όσο περνούν οι μέρες, έχει προκαλέσει αναστάτωση στην πόλη της Αμαλιάδας και στην ευρύτερη περιοχή του κάμπου, αφού υπάρχει ο φόβος να έχει ήδη μεταδοθεί ο ιός και να είναι θέμα ημερών ή ωρών να εμφανιστούν τα συμπτώματα…

Πάντως, όπως ανέφεραν και οι έμποροι, η αγορά λειτουργεί κανονικά, καλώντας τον κόσμο να συνεχίσει στους ίδιους ρυθμούς, τηρώντας παράλληλα τους κανόνες υγιεινής και προστασίας.

Κλειστό ήταν το δημαρχείο και οι δημοτικές υπηρεσίες και τα νομικά πρόσωπα, κάτι που ισχύσει και για σήμερα, όπως και για τις σχολικές μονάδες και παιδικούς σταθμούς, σύμφωνα με την απόφαση που εξέδωσε την Τετάρτη ο δήμαρχος Ήλιδας κ. Γιάννης Λυμπέρης.

Ανοιχτό ήταν ωστόσο το Δικαστικό Μέγαρο Αμαλιάδας και επιχειρήσεις, όπως τα ΕΛΤΑ κ.α. Για το Δικαστικό Μέγαρο απαιτούνταν απόφαση του αρμόδιου υπουργείου, αν και ο Δικηγορικός Σύλλογος «προχώρησε» σε αποχή από τις δίκες, οι οποίες και δεν διεξήχθησαν.

Στην Νοσηλευτική Μονάδα Αμαλιάδας που έκλεισε η Παθολογική Κλινική και έπαψε παράλληλα να εφημερεύει, πραγματοποιούνταν απολύμανση σε όλους τους χώρους από ειδικό συνεργείο. Το προσωπικό παραμένει σε καραντίνα και συγκεκριμένα σε κατ ΄οίκον περιορισμό, αφού ο 66χρονος συνταξιούχος εκπαιδευτικός προσήλθε στο νοσοκομείο που δεν είναι ορισμένο ως νοσοκομείο αναφοράς.

Να σημειωθεί ότι με χθεσινή απόφαση του δημάρχου Ήλιδας δεν θα λειτουργήσει αύριο η λαϊκή αγορά Αμαλιάδας για προληπτικούς λόγους, σύμφωνα  και με την απόφαση του υπουργείου Υγείας.

Παράπονο από αδελφό 66χρονου…

Ο αδελφός του 66χρονου εξέφρασε το παράπονό του, γιατί παρότι  που τα τρία παιδιά του αδελφού του ήρθαν σε επαφή με τους γονείς τους στο νοσοκομείο, μόνο το ένα εξετάστηκε για κορωναϊό, όπου ήταν το δείγμα αρνητικό.

«Εγώ δεν είμαι ειδικός, αλλά πιστεύω ότι έπρεπε να τους γίνει εξέταση. Δεν θέλω να κατηγορήσω κάποιον αλλά αφού ήρθαν σε επαφή, γιατί να μην κάνουν κι αυτοί το τεστ, να πάει στο Παστέρ; Τα παιδιά τους, πήγαν να τους δουν επειδή ήταν άρρωστοι. Εφόσον ήρθαν σε επαφή, έχω την αίσθηση ότι θα έπρεπε να γίνει εξέταση. Η κατάστασή του είναι σταθερή μεν, αλλά σοβαρή. Μακάρι όλα να πάνε καλά», δήλωσε.

Δείτε φωτογραφίες από την πόλη:

Όλη η επικαιρότητα