WEB tv Ηλεία

Κορωνοϊός: Δραματική έκκληση της Β. Κουφώλια από τον Πύργο – Είναι σε κατ’ οίκον περιορισμό μαζί με την κόρη της (VIDEO)

Ακούστε το άρθρο

Είναι σε κατοίκον περιορισμό μαζί με την κόρη της γιατί ήρθαν σε επαφή με επιβεβαιωμένο κρούσμα κορωνοϊού

Έχουν πλέον σοβαρό οικονομικό πρόβλημα, αφού έχουν σταματήσει τα τηλέφωνα ακόμη και προς τον σύζυγό της για εργασία

Έναν «Γολγοθά» βιώνει το τελευταίο χρονικό διάστημα η κα Βασιλική Κουφωλιά, που κατοικεί στο Καταράχι Πύργου, αφού εδώ και 10 μέρες περίπου, βρίσκεται κλεισμένη στο σπίτι της, μαζί με τα παιδιά της, ακολουθώντας πιστά τις ιατρικές οδηγίες του Ε.Ο.Δ.Υ., διότι ήρθε σε ολιγόλεπτη επαφή με επιβεβαιωμένο κρούσμα κορωνοϊού.

Η κα. Βασιλική Κουφωλιά βγήκε επώνυμα στο δελτίο της ΟΡΤ TV και μίλησε με την δημοσιογράφο Πέλυ Μπεβούδα, τονίζοντας πως λόγω αυτής της κατάστασης, αντιμετωπίζει έντονα οικονομικά προβλήματα, αφού συν της άλλης, ο σύζυγός της δεν βρίσκει πλέον εύκολα κάποια εργασία, αφού λόγω φόβου δεν τον παίρνουν τηλέφωνο για κάποια δουλειά.

Η κα. Βασιλική Κουφωλιά τόνισε πως δεν έχει κάποιο σύμπτωμα, ούτε αυτή ούτε κάποιο από τα παιδιά της και ζητάει την στήριξη των υπεύθυνων φορέων, για να τα βγάλει πέρα αφού η κατάσταση στην οποία βρίσκεται αυτή και η οικογένειά της είναι απελπιστική.

«Δεν έχουμε κανένα σύμπτωμα και εγώ και τα παιδιά μου είμαστε πολύ καλά. Τυχαία στον δρόμο με συνάντησε άνθρωπος που είναι επιβεβαιωμένο κρούσμα του ιού, με πήρε με το αυτοκίνητο του, αφού εγώ δεν έχω, χωρίς να ξέρει ότι νοσεί από τον ιό. Από τότε έχει αρχίσει ο Γολγοθάς μου. Με πήρε ο ΕΟΔΥ τηλέφωνο μέσα στην νύχτα και μου είπε πως αυτός που με μετέφερε έχει επιβεβαιωμένο κρούσμα. Μας είπαν ότι πρέπει να μείνουμε κλεισμένοι στο σπίτι και εγώ και η κόρη μου, γιατί ήμουν μαζί με το παιδί μου, να μην κυκλοφορούμε καθόλου. Έχω άλλα τρία παιδιά, ενώ ο άντρας μου μπορεί να βγαίνει έξω, αλλά δεν πρέπει να έχουμε επαφή ο ένας με τον άλλον. Τους είπα να κάνω το τεστ, και ότι δεν μπορούν να με κρατάνε μέσα χωρίς να έχω κάποια συμπτώματα. Αυτοί μου απάντησαν ότι μόνο αν παρουσιάσουμε κάποιο σύμπτωμα θα πρέπει να πάρουμε τηλέφωνο, και μετά με δικό μας μεταφορικό πρέπει να πάμε στο Ρίο να κάνουμε την εξέταση. Εγώ αυτοκίνητο δεν έχω. Δεν μπορώ να κάνω το τεστ για να μου φύγει η αγωνία, ούτε να βγω έξω μπορώ. Ο άντρας μου έχει ένα μεροκάματο  όταν το βρίσκει. Ανακοίνωσαν κάποια μέτρα για αυτούς που έχουν παιδιά στα σχολεία και εργάζονται. Για μας που δεν δουλεύουμε και που ζούμε με ένα μεροκάματο, τι πρέπει να γίνει. Να πεθάνουμε από την πείνα; Μεροκάματο δεν μπορούμε να κάνουμε, αφού έχουμε αποκλειστεί και δεν έχουμε επαφή με κανέναν. Ένα κουτί γάλα δεν μπαίνει μέσα στο σπίτι μου».

Σε ερώτηση της δημοσιογράφου αν έχει παρατηρήσει να έχει μειωθεί η προσφορά εργασίας στον σύζυγο της, μετά τα τελευταία γεγονότα,  απάντησε θετικά.

«Ναι το πιστεύω. Έχουν σταματήσει και τα τηλέφωνα. Μόνο μια φίλη μου με παίρνει τηλέφωνο και με ρωτάει τι κάνουμε. Κανένας άλλος. Λες και είμαστε στην Σπιναλόγκα και μας έχουν βάλει εκεί να πεθάνουμε. Γι’ αυτό το λόγο και βγήκα να μιλήσω και είπα το όνομά μου. Εμείς τι θα κάνουμε όλες αυτές τις ημέρες που θα μείνουμε μέσα στο σπίτι μας; Ζητάμε μια στήριξη, έστω ένα τηλέφωνο. Εκτός από τα τρόφιμα που είναι αναγκαία αυτή την στιγμή».

 

Τέλος όταν ρωτήθηκε αν έχει επικοινωνήσει κάποιος από το ΕΟΔΥ για ενημέρωση, τόνισε ότι κάτι τέτοιο δεν έχει γίνει έως τώρα.

«Από τον ΕΟΔΥ δεν μας έχουν πάρει τηλέφωνο. Πήρα εγώ, ζήτησα την κυρία που μας είχε πάρει τηλέφωνο,  μου είπαν θα με πάρει, αλλά δεν με πήρε κανείς. Είμαστε και ψυχολογικά χάλια. Εγώ συμφωνώ να μείνω μέσα όσο χρειαστεί. Όμως ας με βοηθήσουν οι φορείς, να δω τι θα κάνω με τα παιδιά μου».

Όλη η επικαιρότητα