Ηλεία Περιβάλλον

«Μαύρος» ο Πηνειός – Εκατοντάδες νεκρά ψάρια στις όχθες του

Ακούστε το άρθρο

Κλιμάκιο της Περιφέρειας αναζητά
τις αιτίες ρύπανσης..

Σήμα κινδύνου εκπέμπει για μια ακόμη φορά ο ποταμός Πηνειός εξαιτίας σοβαρής περιβαλλοντικής ρύπανσης που έχει υποστεί από «άγνωστη» αιτία.

Τις τελευταίες μέρες ο ποταμός Πηνειός έχει αλλάξει χρώμα και κυριαρχεί το μαύρο. Παράλληλα σε πολλά σημεία στις όχθες του υπάρχουν νεκρά ψάρια και αυτό είναι το πλέον ανησυχητικό!

Κάτοικοι της περιοχής ο Διονύσιος Λαγογιάννης και ο Παπαδόπουλος Σάκης έχουν απαθανατίσει φωτογραφικά την οικολογική καταστροφή του ποταμού και εκφράζουν την ανησυχία τους.

Το σημείο που έχουν τραβηχτεί οι φωτογραφίες είναι στο ύψος των Καβασίλων και του Λευκοχωρίου.

«Η κατάσταση τις τελευταίες μερές στον Πηνειό είναι τραγική. Ο ποταμός έχει μαυρίσει και το πλέον ανησυχητικό είναι ότι έχουν ψοφήσει εκατοντάδες ψάρια και κάθε ζωντανός οργανισμός που υπάρχει στο ποτάμι. Είναι νεκρά κυπρίνια, κεφαλόπουλα, μουστακαίοι, κλωνίτσες, χέλια ακόμη και βατράχια! Τα ψάρια έφευγαν προς τη θάλασσα, αλλά ψοφούσαν…», δηλώνει στην «Πατρίς» ο Σάκης Παπαδόπουλος ο πρώην πρόεδρος Λευκοχωρίου και συνεχίζει: «Ενημέρωσα τον δήμαρχο Πηνειού και τον αναπληρωτή δήμαρχο. Πράγματι και ο  κ. Πάνος Θεοδωρακόπουλος ήρθε στο σημείο είδε τι συμβαίνει και επικοινώνησε με την Περιφέρεια για να σταλεί κλιμάκιο και να εξετάσει την κατάσταση. Σήμερα (Τρίτη) λόγω βροχής η κατάσταση είναι κάπως καλύτερη αλλά η οικολογική καταστροφή έχει γίνει»

Κανείς δεν μπορεί να πει με βεβαιότητα τι συμβαίνει και τι έχει προκαλέσει την καταστροφή. Απόβλητα ελαιοτριβείων, βιομηχανικά απόβλητα, βυτιοφόρα με λύματα, άλλη ρύπανση; Το Κλιμάκιο της Περιφέρειας είναι εκείνο που θα δώσει την απάντηση.

“Το θέμα είναι πολύ σοβαρό, γιατί από τον Πηνειό αρδεύονται χιλιάδες στρέμματα αλλά και ποτίζονται εκατοντάδες ζώα», συμπληρώνει ο κ. Σάκης Παπαδόπουλος.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το ίδιο πρόβλημα υπήρξε και τα προηγούμενα χρόνια την ίδια πάντα εποχή.

Όλη η επικαιρότητα