Ηλεία

Νέα Φιγαλεία: Τέσσερα χρόνια μετά…φωτίστηκε ξανά η είσοδος της κωμόπολης

Ακούστε το άρθρο

Πολύ γρήγορα σήκωσε μανίκια η νέα δημοτική αρχή σε διάφορους τομείς προβλημάτων του δήμου. Ένας από αυτούς και βασικός είναι ο ηλεκτροφωτισμός. Ειδικά στη Νέα Φιγαλεία και στην είσοδο της κωμόπολης έχουν εγκατασταθεί επί Δημαρχίας Ιωάννη Πιπιλή περίπου 30 διακοσμητικά φωτιστικά σώματα. Ωστόσο, από το 2015 βρίσκονται εκτός λειτουργίας με τις αρμόδιες τεχνικές υπηρεσίας να αναφέρουν βλάβη στο δίκτυο παροχής ρεύματος.

Όλα αυτά τα χρόνια παρουσιάστηκαν φθορές στα φωτιστικά όπως σπασμένα πλαστικά, κομμένα καλώδια ή καλώδια που προεξείχαν από τους πυλώνες, σπασμένες λάμπες κτλ. Και ξαφνικά, σε λίγες μόνος ώρες επισκευάστηκαν όλα τα φωτιστικά σώματα, τοποθετήθηκαν ανταλλακτικά πλαστικά και λάμπες, σφραγίστηκαν και μονώθηκαν οι καλωδιώσεις και το ίδιο βράδυ άναψαν όλα μαζί, προσδίδοντας στη πόλη αυτό που της έλειπε..μια ομορφιά ξεχωριστή αφού στο ίδιο σημείο υπάρχει και πεζόδρομος στον οποίο δεκάδες συμπολίτες μας κάνουν κάθε μέρα τον περίπατό τους.

Το #ΦΙΓΑΛΕΙΑnews24 επικοινώνησε με τις τεχνικές υπηρεσίες οι οποίες μας ενημέρωσαν πως η βλάβες και οι επισκευές αποκαταστάθηκαν άμεσα χάρη στις ενέργειες του Αντιδήμαρχου Χρήστου Βλάχου, ο οποίος είναι και ο αρμόδιος αντιδήμαρχος περί ηλεκτροφωτισμού.

Έτσι, επικοινωνήσαμε και με τον Αντιδήμαρχο κ.Βλάχο ο οποίος δήλωσε τα εξής:

” Ήταν κάτι που έπρεπε να γίνει…ήταν στις προτεραιότητες μου μόλις ανέλαβα αντιδήμαρχος και προσωπικό μου στοίχημα να αποκατασταθούν οι ζημιές και οι βλάβες στην είσοδο της Νέας Φιγαλείας. Δε γίνεται ο πρώην Δήμος Φιγαλείας, οι δημότες να έχουν πληρώσει για ένα έργο και να το βλέπουν να μην λειτουργεί. Ειδικά όταν αυτό ομορφαίνει την είσοδο μιας πόλης. Τα βάλαμε κάτω, προμηθευτήκαμε άμεσα ανταλλακτικά και ηλεκτρολογικό υλικό και χάρη στις προσπάθειες του προσωπικού μας καταφέραμε να αποκαταστήσουμε ουσιαστικά μια αστεία βλάβη που κρατούσε στο σκοτάδι την είσοδο της Νέας Φιγαλείας για σχεδόν 4 χρόνια. Θα ακολουθήσει η επισκευή των φωτιστικών σωμάτων στην έξοδο της πόλης προς Πετράλωνα ενώ θα φροντίσουμε άμεσα όλα τα έργα αυτού του τύπου να λειτουργούν ακόμα και στο πιο μικρό χωριό. Είναι λεφτά δημοτών και θα τα σεβαστούμε. ”

Όλη η επικαιρότητα