Ηλεία

Σε ύφεση η πυρκαγιά στον Ξηρόκαμπο – Υψηλός παραμένει ο κίνδυνος αναζωπυρώσεων

Ακούστε το άρθρο

Σε ύφεση είναι, η πυρκαγιά στον Ξηρόκαμπο από χθες το απόγευμα, καθώς η συντονισμένη πυρόσβεση από αέρος και εδάφους περιόρισε σημαντικά την επέκτασή της. Ωστόσο, στο σημείο παραμένουν ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής, με επικεφαλής τον Περιφερειακό Διοικητή Δυτικής Ελλάδας, Κώστα Κυριακόπουλο, καθώς ελλοχεύει κίνδυνος αναζωπυρώσεων.

Η πυρκαγιά εκδηλώθηκε τα ξημερώματα της Κυριακής, και με το πρώτο φως του ήλιου ξεκίνησαν εναέριες ρίψεις από αεροσκάφη Καναντέρ και Πετζετέλ, αποτρέποντας τον κίνδυνο μετατροπής της έρπουσας πυρκαγιάς σε επικόρυφη, ενώ στη μάχη ρίχθηκε και ένα ελικόπτερο Σινούκ. Την επίγεια μάχη των περίπου 20 πυροσβεστικών οχημάτων ενίσχυσαν τρία πεζοπόρα τμήματα από Πύργο, Πάτρα και Τρίπολη, ενώ σημαντική ήταν και η βοήθεια ερπυστριφόρων της ΠΕ Ηλείας στη διάνοιξη δρόμων. Με βάση τις πρώτες πρόχειρες εκτιμήσεις, έχουν καεί τουλάχιστον 100 στρέμματα δασικής έκτασης.

Οι επίγειες δυνάμεις της Πυροσβεστικής επιχειρούν και στην πυρκαγιά ανάμεσα σε Κακοτάρι και Τσίπιανα, η οποία δεν προσεγγίζεται εύκολα ένεκα της σχεδόν κατακόρυφης μορφολογικής κλίσης, ενώ με το ξημέρωμα θα ξεκινήσουν και οι εναέριες ρίψεις.

Όλη η επικαιρότητα