Ηλεία

Πυρκαγιά στο Σκουροχώρι: Έκαψε 20 στρέμματα ελιές (PHOTOS)

Ακούστε το άρθρο

   Είκοσι στρέμματα γεωργικής έκτασης, έκαψε η πυρκαγιά που ξέσπασε χθες το απόγευμα στο Σκουροχώρι, κινητοποιώντας την Πυροσβεστική Υπηρεσία Πύργου, η άμεση επέμβαση της οποίας, με τη συνδρομή όμως και αρκετών κατοίκων, αποσόβησε τον κίνδυνο εξάπλωσής της στο χωριό.

Η φωτιά ξέσπασε λίγο μετά τις 5:00 το απόγευμα, σε ελαιώνα στην περιοχή «Προφήτης Ηλίας» και πήρε γρήγορα μεγάλες διαστάσεις. Στην Πυροσβεστική Υπηρεσία σήμανε συναγερμός που για μια ακόμα φορά απέδειξε ότι βρίσκεται σε πλήρη ετοιμότητα. Άλλωστε, σύμφωνα με την πρόβλεψη της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος για χθες Δευτέρα 1η Ιουλίου βρισκόταν στην κατηγορία κινδύνου 4 (πολύ υψηλή).

Στη μάχη με τις φλόγες ρίχτηκαν τα πληρώματα 10 πυροσβεστικών οχημάτων, τους 20 πυροσβέστες και πυροσβέστριες να ακολουθούν τις εντολές του Διοικητή της Π.Υ Πύργου Δημήτρη Αντωνάκη που βρέθηκε στο σημείο από την πρώτη στιγμή, όπως και ο Υποδιοικητής, Γιώργος Κωνσταντακόπουλος. Σημαντική θεωρήθηκε και η συμβολή κατοίκων της περιοχής που υπέδειξαν στους πυροσβέστες το σημείο πρόσβασης στην περιοχή της πυρκαγιάς, ενώ κάποιοι από αυτούς βοήθησαν το έργο των πυροσβεστών εθελοντικά, προκειμένου να προφυλάξουν τις περιουσίες και το χωριό τους.

Πριν τις 7:00 η φωτιά είχε τεθεί υπό μερικό έλεγχο, καθώς οι πυροσβεστικές δυνάμεις είχαν καταφέρει να την «κυκλώσουν» και να αποτρέψουν τον κίνδυνο επέκτασής της, ενώ μέχρι αργά τη νύχτα στο σημείο παρέμειναν πληρώματα για τυχόν αναζωπύρωση.

Η πυρκαγιά όπως φαίνεται από την παραλία της Σκαφιδιάς.

Όλη η επικαιρότητα