Ηλεία

Πύργος: Τα βήματα στη σκάλα οδήγησαν στο τραγικό τέλος τον 19χρονο Σπύρο

Ακούστε το άρθρο

Λίγα εικοσιτετράωρα πριν από τα Χριστούγεννα στα μαύρα θα ντυθεί άλλη μία οικογένεια.. Η χαρά και η γιορτινή ατμόσφαιρα από τη μια στιγμή στην άλλη, μετατράπηκαν σε πόνο και δυστυχία..

Μόλις λίγα εικοσιτετράωρα πριν τα Χριστούγεννα, ακόμα μια οικογένεια ντύνεται στα μαύρα. Η χαρά και η γιορτινή ατμόσφαιρα των ημερών μετατράπηκαν σε πόνο και δυστυχία και ένα απέραντο «γιατί» έχει κατακλύσει τις σκέψεις συγγενών και φίλων του 19χρονου Σπύρου Μαντά, που τα ξημερώματα της Δευτέρας βρέθηκε νεκρός από τους γονείς τους στον ακάλυπτο της πολυκατοικίας που διέμενε, έχοντας νωρίτερα επιλέξει να δώσει τέλος στη ζωή του.

Η πόλη του Πύργου συγκλονίστηκε στο άκουσμα της τραγικής είδησης της απώλειας του 19χρονου νέου, με τους γονείς του να μην μπορούν να πιστέψουν πως η ζωή τους άλλαξε δραματικά από τη μια στιγμή στην άλλη. Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες, το απόγευμα της Κυριακής ο άτυχος νεαρός είχε βγει να παρακολουθήσει τον αγώνα της αγαπημένης του ομάδας, όπως συνήθιζε να κάνει εδώ και χρόνια, ενώ στη συνέχεια βγήκε να διασκεδάσει με φίλους του σε γνωστό καφέ-μπαρ στην πλατεία του Πύργου.

Ήταν ήδη ξημερώματα όταν ο νεαρός επέστρεψε στην οικία του, με τον πατέρα του να τον περιμένει ξύπνιος όπως κάθε άλλη φορά που έβγαινε. Η ολιγόλεπτη συνομιλία τους δεν έδωσε στον πατέρα κανένα στοιχείο για όσα θα γίνονταν σε λίγα λεπτά. Ο νεαρός πήγε στο δωμάτιό του και λίγο αργότερα οι γονείς του ξύπνησαν από φόβο όταν άκουσαν βήματα στη σκάλα που οδηγεί στην ταράτσα. Ο κρότος που ακούστηκε προκάλεσε ακόμα μεγαλύτερη ανησυχία στους δυο γονείς, που αναζήτησαν το γιο τους στο σπίτι χωρίς ωστόσο να τον βρουν. Η ανησυχία τους μεγάλωσε περισσότερο όταν ανέβηκαν στην ταράτσα όπου άκουσαν τα βήματα, ωστόσο ούτε εκεί είδαν τίποτα.

Λίγα λεπτά αργότερα, αντίκρισαν αυτό που κανείς γονιός δεν επιθυμεί. Το άψυχο σώμα του γιού τους βρισκόταν στο χώρο του ακάλυπτου, με τους γονείς του να καλούν άμεσα για βοήθεια τόσο συγγενικά τους πρόσωπα όσο και τις αρχές. Τα Χριστούγεννα τους είχαν μόλις μετατραπεί σε μια τραγωδία που δεν χωρά ανθρώπινος νους.

Στο σημείο βρέθηκαν άμεσα ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ για να παραλάβει το άψυχο σώμα του 19χρονου, καθώς και οι αστυνομικές αρχές προκειμένου να διερευνήσουν τα αίτια που οδήγησαν το μικρό Σπύρο στο αποτρόπαιο αυτό τέλος.

Ένα παιδί με όνειρα

Έχοντας στο πλάι του δυο γονείς που τον υπεραγαπούσαν, στον μικρό Σπύρο δεν έλειψε ποτέ τίποτα. Η οικογένειά του φρόντιζε να του προσφέρει τα πάντα, μα πάνω απ’ όλα αγάπη. Λατρεύοντας τη μαγειρική, σπούδαζε στο δημόσιο ΙΕΚ Πύργου που βρίσκεται στην οδό Αλφειού. Ένα παιδί γεμάτο όνειρα, που ωστόσο δεν άφησε κάποιο σημείωμα ούτε κάποιο στοιχείο ότι θα προβεί στη συγκεκριμένη πράξη.

Η κηδεία

Συγγενείς και φίλοι θα έχουν την ευκαιρία να πουν το τελευταίο αντίο στον 19χρονο το μεσημέρι της Τρίτης στις 3 μ.μ. στον Ιερό Ναό Αγίων Πάντων (Ά κοιμητήριο) Πύργου, με τη σορό του να βρίσκεται εκεί από τις 2:30μ.μ.

Η ομάδα του patrisnews.com εκφράζει τα ειλικρινή της συλλυπητήρια.

Όλη η επικαιρότητα