«Σύννεφα» και ερωτήσεις στη Βουλή για Καλογρίτσα και Πάτρα-Πύργος

Προβληματισμό σχετικά με την πορεία του έργου Πάτρα-Πύργος προκαλούν τα όσα είδαν το φως της δημοσιότητας σχετικά με την Τράπεζα Αττικής και τον Όμιλο Καλογρίτσα, ο οποίος έχει αναλάβει να κατασκευάσει τα τέσσερα πρώτα τμήματα του αυτοκινητόδρομου, από τον Πύργο έως τη Βάρδα.

Με εποπτεία απειλεί η Attica Bank τον όμιλο Καλογρίτσα – Νέα στοιχεία στη δημοσιότητα

Στην επιστολή που αποκάλυψε ο ΣΚΑΪ και δημοσίευσε η εφ. «Καθημερινή», η νέα διοίκηση της Τράπεζας Αττικής θέτει εμμέσως ζήτημα  αξιοπιστίας προς τον Όμιλο Καλογρίτσα, ζητώντας του να αναζητήσει και άλλες πηγές χρηματοδότησης.

«Σας έχουμε καταστήσει γνωστό ότι οφείλετε να εξεύρετε άλλες πηγές χρηματοδότησής σας, από άλλες Τράπεζες και εξ ιδίων διαθεσίμων σας, διότι η Τράπεζά μας αδυνατεί να υπερβεί σε χρηματοδοτήσεις το όριο που σας θέσαμε, των 108 εκατ. ευρώ. Πώς ζητάτε πρόσθετη χρηματοδότηση από την Τράπεζά μας και όχι από άλλες Τράπεζες και μάλιστα πιεστικά, όταν γνωρίζετε ότι με τα απαιτούμενα ποσά υπερβαίνετε το όριο των 108 εκατ. ευρώ;» επισημαίνεται αρχικά και στη συνέχεια ζητείται από τον Όμιλο να ξεκαθαρίσει αν μπορεί να υλοποιήσει το έργο που έχει αναλάβει μέσα από τους διαγωνισμούς.

«Πώς είναι δυνατόν, επίσης, να ζητάτε τη χορήγηση νέων εγγυητικών καλής εκτελέσεως για έργα που δεν έχετε εξεύρει τους αναγκαίους για την κατασκευή τους πόρους; (…) Εάν δεν είστε σε θέση να φέρετε σε πέρας τα έργα που έχετε αναλάβει, είτε με χρηματοδοτήσεις άλλων Τραπεζών ή τρίτων, άλλως εξ ιδίων σας, τότε θα μας αναγκάσετε να σας θέσουμε υπό την εποπτεία μας και να επιδιώξουμε να αναλάβουν και αποπερατώσουν τα εν εξελίξει έργα σας, άλλοι αξιόπιστοι φορείς» αναφέρει μεταξύ άλλων η επιστολή.

Υπενθυμίζεται ότι μέσα στην άνοιξη θα έχει αποσταλεί ο φάκελος μεγάλου έργου στην Ευρωπαϊκή Ένωση, κάτι που σημαίνει ότι –καλώς εχόντων των πραγμάτων- τον Μάιο αναμένεται να ξεκινήσει η χρηματοδότηση του έργου από το νέο ΕΣΠΑ 2014-2020. Έως τότε θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί ο προσυμβατικός έλεγχος από το Ελεγκτικό Συνέδριο και να συμβασιοποιηθούν τα δημοπρατηθέντα τμήματα. Πηγές του Υπουργείου Υποδομών τόνισαν στην εφ.«Πατρίς» ότι το χρονοδιάγραμμα προβλέπει έναρξη των εργασιών μέσα στο καλοκαίρι του 2017 και τόνισαν ότι δεν υφίσταται πρόβλημα με τις δημοπρατήσεις.

Ερώτηση από Κουτσούκο στη Βουλή

Για το θέμα κατέθεσε ερώτηση στη Βουλή ο βουλευτής Ηλείας του ΠΑΣΟΚ, Γιάννης Κουτσούκος, μαζί με τον βουλευτή Αργολίδας, Γιάννη Μανιάτη, ζητώντας «να χυθεί άπλετο φως στα έργα και τις ημέρες του Καλογρίτσα με  τη χρηματοδότησή του από την Attica Bank  και την ανάληψη έργων οδοποιίας του τμήματος Πατρών – Πύργου».

Ο κ.Κουτσούκος στην ερώτησή του κάνει εκ νέου λόγο για «αδικαιολόγητη  κατάτμηση σε 8 μικρότερες εργολαβίες του έργου οδοποιίας Πατρών – Πύργου», επικαλούμενος και την αναφορά του ίδιου του Πρωθυπουργού κ. Τσίπρα πρόσφατα στην Βουλή, «ότι κατατμήσαμε το έργο σε 8 τμήματα για να πάρουν περισσότεροι εργολάβοι αλλά δυστυχώς δεν το καταφέραμε αφού τις 4 πρώτες δημοπρασίες τις πήρε ο ίδιος εργολάβος».

Ο Ηλείος βουλευτής απευθύνει τα εξής ερωτήματα στους τρεις συναρμόδιους υπουργούς Χρ. Σπίρτζη, Δ.Παπαδημητρίου και Στ. Κοντονή:

«Σε ποιες ενέργειες έχουν προβεί μέχρι σήμερα για την προστασία του δημοσίου συμφέροντος από τις ενέργειες του «Ομίλου»;

Σε ποιες ενέργειες θα προβούν άμεσα για να εξασφαλισθεί ότι δεν θα συνεχισθεί η ήδη απαράδεκτη κατάσταση που έχει δημιουργηθεί;

Σε ποιες ενέργειες θα προβούν εάν επαληθευθούν οι αναφορές της Attica Bank και πώς θα συνδυασθούν αυτές με τις  νομικές ενέργειες που ήδη έχουν γίνει από την Τράπεζα της Ελλάδος.

Πώς θα εξασφαλισθεί η ολοκλήρωση των έργων που έχει αναλάβει μετά τα χρηματοοικονομικά προβλήματα του «Ομίλου» που ανακύπτουν καθημερινά;»

Ερώτηση κατέθεσαν και 48 βουλευτές της ΝΔ για το ίδιο θέμα, ζητώντας μεταξύ άλλων «να κατατεθεί αντίγραφο της φορολογικής και ασφαλιστικής ενημερότητας που υπέβαλε η κοινοπραξία “Τοξότης – Ομάδα Κατασκευών” για το 4ο τμήμα (Κυλλήνη – Βάρδα) του αυτοκινητόδρομου Πάτρα – Πύργος».