Τιμητική πλακέτα στον βουλευτή Μάκη Μπαλαούρα απέμεινε η Πυροσβεστική Υπηρεσία Λεχαινών

Τιμητική πλακέτα στον βουλευτή Ηλείας του ΣΥΡΙΖΑ Μάκη Μπαλαούρα απένειμαν χθες το μεσημέρι ο διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Λεχαινών επιπυραγός Αργύρης Φαλίδας και οι πυροσβέστες, καθώς κατόπιν ενεργειών του η Υπηρεσία ενισχύθηκε με ένα επιπλέον όχημα.

Η σεμνή τελετή πραγματοποιήθηκε χθες το μεσημέρι στο χώρο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Λεχαινών και οι πυροσβέστες είχαν την ευκαιρία να ευχαριστήσουν από κοντά τον κ. Μπαλαούρα, αφού εάν δεν ήταν αυτό το όχημα δεν θα περιερχόταν στο δυναμικό της υπηρεσίας.

Θα βοηθήσει το έργο της Υπηρεσίας

Πρόκειται για ένα ΙΧΦ 4Χ4, το οποίο βρισκόταν στην κατοχή του ΟΔΔΥ Αχαΐας και θα συμβάλει τα μέγιστα στην μεταφορά προσωπικού και υλικού της υπηρεσίας, καθώς και τους καλοκαιρινούς μήνες στις δασικές περιπολίες, καθώς ως γνωστόν η Πυροσβεστική Υπηρεσία Λεχαινών εκτός από τον δήμο Ανδραβίδας- Κυλλήνης επικουρεί και τους δήμους Δυτικής Αχαΐας και Πηνειού.

Μάλιστα, όπως αποκάλυψε χθες ο κ. Μπαλαούρας, το όχημα είχε διατεθεί στον στρατό, αλλά με την παρέμβασή του στην Υπουργό προστασίας του πολίτη, διατέθηκε στην Πυροσβεστική Υπηρεσία των Λεχαινών.

Ο κ. Φαλίδας ευχαρίστησε εκ μέρους όλου του προσωπικού τον κ. Μπαλαούρα, επισημαίνοντας ότι με αυτές τις πράξεις αναδεικνύεται το Πυροσβεστικό Σώμα και εξυψώνεται το ηθικό των πυροσβεστών για να ανταποκριθούν στο έργο τους.

Στηρίζει το Πυροσβεστικό Σώμα

Ο κ. Μπαλαούρας από την πλευρά του ευχαρίστησε τους πυροσβέστες για αυτή την τιμή και αναγνώρισε το έργο που παρέχουν στους πολίτες, κάτω από δύσκολες συνθήκες και επεσήμανε ότι από την πρώτη στιγμή που έγινε βουλευτής προσπάθησε να ενισχύσει το Πυροσβεστικό Σώμα. Μάλιστα, αναφέρθηκε και στην παρέμβασή του χάρη στην οποία πυροσβέστες στον Πύργο και στη νότια Ηλείας προμηθεύτηκαν καινούργια πολύ καλά άρβυλα και είπε ότι κάνει προσπάθειες για να προμηθευτούν και οι πυροσβέστες της Αμαλιάδας και των Λεχαινών.

Συνεχάρη επίσης και τον νυν και τον προηγούμενο διοικητή της Π.Υ. Λεχαινών που έκαναν ενέργειες για να βρεθεί το συγκεκριμένο όχημα και παρά το ότι είχε διατεθεί στο στρατό κατάφερε και ο ίδιος με την παρέμβασή του να αποσταλεί στα Λεχαινά, καθώς εξήγησε στην κα Γεροβασίλη τις μεγάλες ανάγκες του Πυροσβεστικού Σώματος.

Το κτιριακό

Επίσης ο κ. Μπαλαούρας ενημέρωσε τους πυροσβέστες και για την πρότασή του και τις προσπάθειες που κάνει για να μεταφερθεί η Πυροσβεστική Υπηρεσία του Πύργου στο κτίριο Σωσίπολις, προκειμένου να λυθεί ένα μεγάλο πρόβλημα στον Πύργο και δόθηκε η ευκαιρία στον κ. Φαλίδα να θέσει και το κτιριακό πρόβλημα που αντιμετωπίζει η Πυροσβεστική Υπηρεσία Λεχαινών.

Συγκεκριμένα, η Π.Υ. Λεχαινών στεγάζεται σε διπλοκατοικία, την οποία διεκδικεί ο ιδιοκτήτης και παρά την προσπάθεια που έγινε να βρεθεί δημόσιο κτίριο στην περιοχή των Λεχαινών δεν κατέστη εφικτό. Εξήγησε στον βουλευτή ότι υπάρχουν πρόσφορα ιδιόκτητα κτίρια αλλά δεν βρίσκονται εντός Λεχαινών και ζήτησε την παρέμβαση του κ. Μπαλαούρα για το θέμα, ο οποίος άμεσα ζήτησε να του σταλούν όλα τα σχετικά έγγραφα για να εξετάσει το θέμα.