Ελλάδα

«Η φύση δολοφονείται»: Διαδήλωση στο Σύνταγμα για τις πυρκαγιές

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν το απόγευμα της Δευτέρας στο Σύνταγμα οι «Ενεργοί Πολίτες» , δημοτικές και περιφερειακές παρατάξεις της αντικαπιταλιστικής Αριστεράς, καθώς και η ΑΝΤΑΡΣΥΑ, ζητώντας να ληφθούν άμεσα μέτρα για τη στήριξη των πυρόπληκτων και την προστασία της φύσης.

Ισχυρή αστυνομική δύναμη αναπτύχθηκε μπροστά από τις σκοπιές των Ευζώνων και περιμετρικά της Βουλής, χωρίς όμως να δημιουργηθεί κάποιο επεισόδιο.

Στα καλέσματα των διαδηλωτών τονίστηκε χαρακτηριστικά ότι η σημερινή κινητοποίηση έγινε «την ώρα που εκατοντάδες χιλιάδες στρέμματα πρασίνου έχουν ήδη μετατραπεί σε στάχτη, μέσα σε λίγες ημέρες, σε πολλές περιοχές της χώρας και ενώ οι καταγγελίες κατοίκων, από τη βόρεια Εύβοια, αλλά και την Πελοπόννησο, για τραγική ολιγωρία του κρατικού μηχανισμού ολοένα πληθαίνουν».

Κλείνοντας να υπενθυμίσουμε ότι μεγάλες συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας μπροστά στη Βουλή είχαν πραγματοποιηθεί το 2007, μετά τη μεγάλη πυρκαγιά που είχε καταστρέψει το μεγαλύτερο μέρος του Εθνικού Δρυμού της Πάρνηθας.

Φωτογραφίες: Μάριος Λώλος

Πηγή: athina984.gr

Όλη η επικαιρότητα