Ηλεία

40χρονος από τη Βάρδα θύμα του φονικού ιού

Ακούστε το άρθρο

Ένας 40χρονος από τη Βάρδα που το τελευταίο διάστημα νοσηλευόταν στο Νοσοκομείο Πύργου έπεσε θύμα του φονικού υιού. Ένας υπέροχος άνθρωπος, άτομο με ειδικές ανάγκες που φρόντιζε η οικογένειά του, ώσπου τον «χτύπησε» ο κορωνοϊός.

Στο μεταξύ τρία κρούσματα βρέθηκαν στη Μυρσίνη ενώ αρνητικά ήταν τα τεστ που έγιναν από κλιμάκια του ΕΟΔΥ στην Ανδραβίδα και την Κυλλήνη χθες.

Οι κάτοικοι του Δήμου Ανδραβίδας Κυλλήνης έχουν αντιληφθεί τη σοβαρότητα της κατάστασης και εφαρμόζουν τα μέτρα προστασίας.

Συγκεκριμένα η Δημοτική Αρχή του Δήμου, ενημέρωσε πως στους  δειγματοληπτικούς ελέγχους που πραγματοποιήθηκαν με test γρήγορης ανίχνευσης αντιγόνων COVID-19 (rapid tests), τα αποτελέσματα ήταν: 185 στην Ανδραβίδα όλα αρνητικά και 148 στην Κυλλήνη όλα αρνητικά.

Η Δημοτική Αρχή του Δήμου, συστήνει αυστηρή τήρηση των μέτρων προστασίας κατά της διασποράς του COVID-19.

«Στόχος μας να μειωθούν τα κρούσματα» δηλώνει η αντιδήμαρχος κ
Αλεξάνδρα Γιαννίτση

Η αντιδήμαρχος Προγραμματισμού και Ανάπτυξης Ανδραβίδας Κυλλήνης κ. Αλεξάνδρα Γιαννίτση δήλωσε: «Η κατάσταση είναι δύσκολη, αλλά πιστεύω ότι θα την ξεπεράσουμε. Σε συνεργασία με κλιμάκια του ΕΟΔΥ γίνονται τεστ γρήγορης ανίχνευσης και η συμμετοχή του κόσμου είναι μεγάλη. Ο δήμος συστήνει σε όλους να τηρούνται τα μέτρα προστασίας, οι μετακινήσεις να περιοριστούν και ευελπιστούμε πως όλα τα πάνε καλά και τα κρούσματα θα μειώνονται».

«Πρέπει όλοι να τηρούμε τα μέτρα προφύλαξης ώστε να ξεπεραστεί
αυτή η δύσκολη κατάσταση» δηλώνει ο Γεν. γραμματέας κκ. Κώστας
Βαρβαρέσος

Ο γενικός Γραμματέας του δήμου κ. Κώστας Βαρβαρέσος δήλωσε: «Σίγουρα η κατάσταση είναι δύσκολη. Ζητώ από τους συνδημότες μου να τηρούν τα μέτρα προφύλαξης ώστε ο δήμος μας να μειώσει στο ελάχιστο τα κρούσματα. Προσωπικά έχω κάνει πολλά τεστ και είμαι αρνητικός.»

Κρούσματα στη Μυρσίνη

Εν τω μεταξύ στη Μυρσίνη βρέθηκαν τρία κρούσματα. Ο πρόεδρος της κοινότητας κ. Ανδρέας Αποστολόπουλος δήλωσε: «Στο χωριό μας υπάρχουν τρία επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοιού. Δύο γυναίκες και ένας άνδρας, των οποίων τα στοιχεία είναι γνωστά, βρίσκονται σε περιορισμό στις κατοικίες τους και σε επαφή με τις υγειονομικές αρχές. Με ενημέρωσαν (οι δύο προσβληθέντες) τηλεφωνικά για το πρόβλημα και για την κατάσταση της υγείας τους, που είναι καλή.

Μεγάλη η συμμετοχή των δημοτών της Ανδραβίδας στα test
Στιγμιότυπο από τους ελέγχους του ΕΟΔΥ

Ενημέρωσα και τον κ. Δήμαρχο και του ζήτησα να ενεργήσει ώστε κλιμάκιο του ΕΟΔΥ να επισκεφθεί το χωριό μας, για την πραγματοποίηση δωρεάν ελέγχων γρήγορης ανίχνευσης κορωνοιού ( rapid tests ) και το αίτημά μου έγινε άμεσα δεκτό.

Έτσι την Πέμπτη 11/02/2021, στην πλατεία της εκκλησίας μας, από 09:30 έως 13:30 θα γίνονται οι έλεγχοι από το κλιμάκιο του ΕΟΔΥ»

Όλη η επικαιρότητα