WEB tv Ηλεία

Κρούσμα κορονοϊού στο 2ο Γυμνάσιο Πύργου – Αναστέλλεται η λειτουργία του τμήματος που φοιτά ο μαθητής

Ακούστε το άρθρο

Λίγες ώρες μετά το άνοιγμα των σχολείων, ένας μαθητής στον Πύργο, βρέθηκε θετικός στον κορονοϊό.

Πιο συγκεκριμένα, πρόκειται για ένα 13χρονο αγόρι, το οποίο φοιτά στο 2ο Γυμνάσιο του Πύργου.

Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες, ο μαθητής είναι σε πολύ καλή κατάσταση, είναι ασυμπτωματικός και βρίσκεται σε καραντίνα στο σπίτι του.

Επίσης οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν, πως τα τεστ στα οποία υποβλήθηκαν τα άτομα του στενού οικογενειακού του περιβάλλοντος, βγήκαν αρνητικά.

Μεγάλη ανησυχία των γονέων – Αναστέλλεται η λειτουργία του τμήματος που φοιτά ο μαθητής

Την αναστολή του τμήματος στο οποίο φοιτά ο 13χρονος μαθητής και όχι το κλείσιμο ολόκληρης της σχολικής μονάδας αποφάσισε το υπουργείο Παιδείας. Το μέτρο αυτό έχει ισχύ έως τις 27 Σεπτεμβρίου. Από την άλλη πολλοί γονείς εκφράζουν τις ανησυχίες τους σχετικά με την αποτελεσματικότητα των μέτρων που έχουν ληφθεί, και για το κατά πόσο είναι προστατευμένα τα παιδιά τους.

Η χθεσινή σύσκεψη

Μετά από αυτή την εξέλιξη, χθες το μεσημέρι πραγματοποιήθηκε έκτακτη σύσκεψη υπό τον δήμαρχο Πύργου Τάκη Αντωνακόπουλο, τον αντιπεριφερειάρχη Ηλείας Βασίλη Γιαννόπουλο, και τον Διευθυντή της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ηλείας Γιώργο Φωτεινόπουλο, στην οποία συμμετείχαν όλοι οι αρμόδιοι φορείς για να αποφασιστούν όλα τα μέτρα που πρέπει να ληφθούν.

Η δήλωση του Βασίλη Γιαννόπουλου

Ο Αντιπεριφερειάρχης Ηλείας Βασίλης Γιαννόπουλος τόνισε χαρακτηριστικά γι’ αυτό το θέμα.

«Είχα αλλεπάλληλες συσκέψεις το μεσημέρι (σ.σ. χθες) στο γραφείο μου στην Περιφερειακή ενότητα Ηλείας και σχετικές συνεργασίες τόσο με την διεύθυνση υγείας της ΠΕ Ηλείας, καθώς και με την δευτεροβάθμια διεύθυνση εκπαίδευσης Ηλείας. Όπως γνωρίζεται υπάρχει συγκεκριμένο πρωτόκολλο διαχείρισης τέτοιων περιπτώσεων, σε περίπτωση που έχουμε ύποπτο ή επιβεβαιωμένο κρούσμα covid-19 σε σχολική μονάδα, και με βάση αυτό κινούμαστε, τόσο η διεύθυνση υγείας, όσο και η δευτεροβάθμια εκπαίδευση. Άρα την Τετάρτη (σ.σ. σήμερα) θα έχουμε αναστολή λειτουργίας του συγκεκριμένου τμήματος, όπου έχει αναλάβει συγκεκριμένη πρωτοβουλία η δευτεροβάθμια εκπαίδευση, προκειμένου να ενημερώσει μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς και από κει και πέρα μέσα στην διάρκεια της μέρας θα υπάρξει η εισήγηση από την διεύθυνση υγείας της ΠΕ Ηλείας για το χρονικό διάστημα που θα παραμείνει εκτός λειτουργίας το συγκεκριμένο τμήμα. Και αυτό δεν έχει γίνει ακόμη, θέλω να το αποσαφηνίσω, διότι δεν έχει δημοσιευτεί στο ΦΕΚ ο σχετικός νόμος, που αφορά την διαχείριση τέτοιων καταστάσεων, οπότε για να ξεπεραστεί αυτό το διαδικαστικό θέμα, υπάρχει αυτή η καθυστέρηση. Είμαστε σε επικοινωνία με τον ΕΟΔΥ, που θα τρέξει την επιδημιολογική διερεύνηση και την ιχνηλάτιση των επαφών. Αυτό θα ξεκινήσει άμεσα και θα προχωρήσει και η απολύμανση του χώρου. Με βάση την σχετική εγκύκλιο προβλέπεται ότι το τμήμα μπορεί να μείνει κλειστό μέχρι και 10 ημέρες. Από εκεί και πέρα την Τετάρτη και τις επόμενες ημέρες και συγκεκριμένα μέχρι την Παρασκευή θα γίνει μια επεξεργασία των υγειονομικών δεδομένων και με βάση αυτά θα παρθούν οι σχετικές αποφάσεις».

Να σημειωθεί πως ο δήμαρχος Πύργου, έχει ζητήσει από τον ΕΟΔΥ, να υποβληθούν σε τεστ όλοι οι μαθητές που φοιτούν στο Γυμνάσιο, στο οποίο εντοπίστηκε το κρούσμα.

Όλη η επικαιρότητα