Ηλεία

Κτηματολόγιο: Από αύριο ανάρτηση για Αμαλιάδα και τρεις κοινότητες

Ακούστε το άρθρο

Ξεκινά αύριο η διαδικασία ανάρτησης κτηματολογικών στοιχείων για την Περιφερειακή Ενότητα Ηλείας και πιο συγκεκριμένα για τις περιοχές της Αμαλιάδας, του Αγίου Γεωργίου, του Κολιρίου και των Λαστεΐκων, δίνοντας το δικαίωμα στους πολίτες μέχρι και τη 16η Νοεμβρίου να ελέγξουν, επιβεβαιώσουν ή διορθώσουν την καταγραφή της ιδιοκτησίας τους.

Ειδικότερα, εάν είστε κάτοχος ακίνητης ιδιοκτησίας σε περιοχές της Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος, η 15η Σεπτεμβρίου είναι η ημερομηνία έναρξης της Ανάρτησης κτηματολογικών στοιχείων. Μέχρι την 16η Νοεμβρίου (ή την 15η Ιανουαρίου 2021 αν είστε κάτοικος εξωτερικού), αφού επικαιροποιήσετε τα στοιχεία επικοινωνίας σας στην ιστοσελίδα www.ktimatologio.gr, μπορείτε να ελέγξετε και να επιβεβαιώσετε ή να διορθώσετε την καταγραφή της ιδιοκτησίας σας, αποφεύγοντας έτσι δικαστικές επιλύσεις που κοστίζουν σε χρόνο, χρήμα και ταλαιπωρία. Συγκεκριμένα θα πρέπει να δείτε και να ελέγξετε την περιγραφή και τη νομική πληροφορία των ακινήτων σας (Κτηματολογικός Πίνακας) και τα όρια των γεωτεμαχίων σας (Κτηματολογικό Διάγραμμα).

Εάν συμφωνείτε με τα στοιχεία της Ανάρτησης, δεν χρειάζεται να προβείτε σε άλλη ενέργεια. Εάν δεν συμφωνείτε με κάποια από τα στοιχεία, μπορείτε να υποβάλετε αίτηση διόρθωσης μέχρι την ημερομηνία που επισημάνθηκε παραπάνω ηλεκτρονικά στο www.ktimatologio.gr ή στο γραφείο κτηματογράφησης κατόπιν ραντεβού. Σε περίπτωση που δεν έχετε δηλώσει στο Κτηματολόγιο την ακίνητη περιουσία σας, έχετε ακόμα περιθώριο να το κάνετε ηλεκτρονικά στο www.ktimatologio.gr ή στο γραφείο κτηματογράφησης κατόπιν ραντεβού.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να καλείτε τα τηλέφωνα 26220-27838 (Αμαλιάδα) και 26210-27468 (Πύργος) καθημερινά από 08:30-16:30 και Τετάρτες από 08:30-20:30.

Περιοχές υπό ανάρτηση:

Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος- Περιφερειακή Ενότητα Ηλείας

Καλλικρατικός Δήμος Ήλιδας-Προκαποδιστριακοί Δήμοι/ Κοινότητες: Αμαλιάδας

Καλλικρατικός Δήμος Πύργου-  Προκαποδιστριακοί Δήμοι/ Κοινότητες: Αγίου Γεωργίου, Κολιρίου, Λαστεΐκων

Σε περίπτωση που δεν είστε κάτοχος ακίνητης ιδιοκτησίας στις παραπάνω περιοχές, αγνοείστε αυτό το μήνυμα.

Όλη η επικαιρότητα