WEB tv Ηλεία

Πεύκη Ηλείας: Τηλεκπαίδευση στο… καφενείο!

Ακούστε το άρθρο

Για εικόνες ντροπής μιλά ο πρόεδρος της ορεινής κοινότητας του δήμου Πύργου

Τις εντελώς ακατάλληλες συνθήκες, εν μέσω πανδημίας, κάτω από τις οποίες εξαναγκάζονται να παρακολουθούν μαθήματα τηλεκπαίδευσης παιδιά-μαθητές δημοτικού και Γυμνασίου της Πεύκης του δήμου Πύργου, γνωστοποίησε ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Γρηγόρης Ξουλεής.

Ο κ. Ξουλέης ανάρτησε φωτογραφίες των μαθητών στο προσωπικό του προφίλ στο fb με το παρακάτω σχόλιο:

«Ως πρόεδρος της Πεύκης θα κάνω τα αδύνατα δυνατά για αυτές τις εικόνες με τα παιδιά του χωριού μου να κάνουν μάθημα έξω στο κρύο με μικρές οθόνες, στο μοναδικό χώρο που έχει ίντερνετ, ώστε να μην συνεχιστούν.

Έχω κάνει αίτηση να μπει ίντερνετ στο κοινοτικό γραφείο για να έρχεται και γιατρός για να γίνονται συνταγογραφήσεις από πέρσι τον Νοέμβριο και ακόμα τίποτα.

Παρακαλώ κύριοι υπεύθυνοι να ευαισθητοποιηθείτε και να κινητοποιηθείτε άμεσα.

Αυτές οι εικόνες είναι ντροπή για όλους μας».

Σημειώνεται ότι στην τοπική κοινότητα Πεύκης η μόνη σύνδεση ίντερνετ είναι αυτή που διαθέτει το καφενείο στο κέντρο του χωριού (ιδιοκτησίας του πρόεδρου της κοινότητας), κάτι που κάνει απαγορευτική την δυνατότητα των μαθητών να συμμετάσχουν στην τηλεκπαίδευση μέσω πλατφόρμας στο διαδίκτυο από τα σπίτια τους. Πρόκειται για ένα ζήτημα που έχει απασχολήσει γενικότερα τη κοινή γνώμη, γονείς, αλλά και τον εκπαιδευτικό χώρο που έχουν αναφερθεί με σχετικές καταγγελίες…

Ο κ. Ξουλεής γνωρίζοντας τη συγκεκριμένη αδυναμία χθες το πρωί κάλεσε τους μαθητές στον προαύλιο χώρο του καταστήματος του που –όπως προείπαμε- διαθέτει ίντερνετ προκειμένου να συνδεθούν στο διαδίκτυο και να παρακολουθήσουν ομαδικά τα μαθήματα, όπως και έγινε. Πλην όμως η εικόνα με τους μαθητές να παρακολουθούν μαθήματα σε έναν ημι-υπαίθριο χώρο με μόνο μέσο δυο κινητά τηλέφωνα φανερώνει τη… γύμνια του εκπαιδευτικού συστήματος αλλά και τις εμφανέστατες αδυναμίες του εγχειρήματος για τηλεκπαίδευση που επιχειρείται τη στιγμή που τα σχολεία είναι κλειστά λόγω της πανδημίας…

Και φυσικά οι εικόνες που ήρθαν -μέσω social media – από την ορεινή κοινότητα του δήμου Πύργου καταρρίπτουν το μύθο περί ίσων ευκαιριών στην εκπαίδευση.

Ο κ. Ξουλέης δήλωσε στην ΠΑΤΡΙΣ ότι «Πρέπει να αποκτήσουμε σύνδεση ίντερνετ άμεσα αλλά να δοθούν και λαπτοπ στα παιδιά-μαθητές του χωριού αφού δεν διαθέτουν. Κατέθεσα το συγκεκριμένο αίτημα στη διευθύντρια του σχολείου στο Γούμερο, όπου πηγαίνουν τα παιδιά και πήρα τη διαβεβαίωση ότι θα σταλεί σχετικό έγγραφο».

Αξίζει να σημειωθεί πως ο κ. Ξουλεής δέχθηκε πολλά θετικά σχόλια για την πρωτοβουλία που πήρε να δώσει τη δυνατότητα στα παιδιά να κάνουν μάθημα. Παράλληλα ο ίδιος λειτούργησε και παιδαγωγικά αφού οι γονείς των παιδιών –στην πλειοψηφία τους- είναι αγρότες και αυτό το διάστημα απασχολούνται στην ελαιοσυγκομιδή.

Αντωνακόπουλος: «Θα προσφέρουμε τάμπλετ σε όλους τους μαθητές»

Η εφημ. ΠΑΤΡΙΣ επικοινώνησε με τον δήμαρχος Πύργο Τάκη Αντωνακόπουλο ο οποίος δήλωσε σχετικά πως «Είμαστε ενήμεροι για τους μαθητές της Πεύκης, πλην όμως δεν είναι μόνο αυτοί στο δήμο μας που αντιμετωπίζουν ανάλογο πρόβλημα. Με αυτά τα δεδομένα εχω δώσει ήδη εντολή να προμηθευτεί ο δήμος Πύργου περίπου 100 τάμπλετ που στη συνέχεια θα τα προσφέρουμε σε μαθητές που αντιμετωπίζουν ανάλογα προβλήματα. Και σίγουρα όλοι οι μαθητές της Πεύκης θα προμηθευτούν από ένα».

Όλη η επικαιρότητα