Ηλεία

Δομή Μυρσίνης: «Λαγοί» έγιναν 20, κάποιοι με κορωνοϊό – Ενημερώθηκαν Υπουργείο, ΕΟΔΥ, ΕΛ.ΑΣ.

Ακούστε το άρθρο

Δυστυχώς επιβεβαιώνεται το ρεπορτάζ των δύο τελευταίων ημερών της «Πατρίς» αφού σύμφωνα με πληροφορίες, τουλάχιστον 20 πρόσφυγες, μεταξύ αυτών και ένας 17χρονος, αλλά και τέσσερις με covid-19 έφυγαν από τη δομή Μυρσίνης.

Σχετικά με τους πρόσφυγες που ήταν επιβεβαιωμένα κρούσματα και διέφυγαν, το «καλό νέο» είναι ότι βρίσκονταν στο τέλος, ίσως και την τελευταία μέρα της καραντίνας.

Η Αστυνομία με περιπολικά βρισκόταν και βρίσκεται επί 24ώρου βάσης στη Δομή αλλά η έκταση των 50 στρεμμάτων είναι ιδιαίτερα δύσκολο να φρουρηθεί.

Μεταξύ των προσφύγων που έγιναν «λαγοί» ήταν και οι τρεις Σύριοι που είχαν συλληφθεί ως συνεργάτες των διακινητών αλλά αφέθηκαν ελεύθεροι από την Αστυνομική Διεύθυνση Μεσσηνίας αφού ορίστηκε τακτική δικάσιμος και είχαν επιστρέψει στη Δομή.

Η διαφυγή πρέπει να έγινε τα ξημερώματα της Δευτέρας και ίσως να ήταν οργανωμένη με ότι αυτό σημαίνει για το πού μπορεί να βρίσκονται τώρα.

Η διοίκηση της Δομής ενημέρωσε ήδη το Υπουργείο Μετανάστευσης, τον ΕΟΔΥ και την Αστυνομία.

Σύμφωνα τέλος με τους τελευταίους ελέγχους στη Δομή υπάρχουν συνολικά 24 θετικά κρούσματα. Σήμερα αναμένονται επίσημες ανακοινώσεις για τον αριθμό των προσφύγων που έφυγαν.

Στο χθεσινό ρεπορτάζ η «Πατρίς» ανέφερε: «Η μεγάλη όμως ανησυχία που υπάρχει είναι μήπως κάποιο θετικό κρούσμα από τον φόβο της απέλασης φύγει από τη δομή, ένα χώρο 50 στρεμμάτων που είναι ιδιαίτερα δύσκολο να φυλαχθεί. Περιπολικά της Αστυνομίας βρίσκονται εκεί σε 24ωρη βάση αλλά είναι εκ των πραγμάτων αδύνατο να αποτραπεί κάποια διαφυγή».

Όλη η επικαιρότητα