Ηλεία

Μαρία Γεωργακοπούλου: Ζει σε άθλιες συνθήκες-Όλο της το βιος… ένα Daewoo Matiz

Προσφορά αγάπης και αλληλεγγύης από το «Δίνουμε Αγάπη, Δίνουμε Ζωή»
Ακούστε το άρθρο

Οκτώ χρόνια μέσα στην εξαθλίωση ζει η Μαρία Γεωργακοπούλου που όλο της το βιος είναι το αυτοκίνητό της, ένα μικρό Daewoo Matiz μέσα στο οποίο, μένει, κοιμάται, τρώει, προσπαθεί να ζεσταθεί τον χειμώνα και να προστατευθεί από τον καύσωνα το καλοκαίρι.

Οκτώ ολόκληρα χρόνια, δίπλα μας, μια συμπολίτισσά μας δεν έχει ούτε καν τα βασικά, επιβιώνοντας κάτω από πολύ άσχημες συνθήκες αφού όλο αυτό το διάστημα είναι αναγκασμένη να μένει στο αυτοκίνητό της το οποίο είναι σταθμευμένο στην οδό Κολιρίου, απέναντι από το σπίτι στο οποίο ζούσε παλιά.

Με το θέμα είχε ασχοληθεί και στο παρελθόν η εφ. «Πατρίς» και η ΟΡΤ όμως από τότε δεν έχει γίνει απολύτως τίποτα. Η Μαρία Γεωργακοπούλου, ζούσε σε ένα σπίτι μαζί με τον πατέρα της στην οδό Κολιρίου στον Πύργο. Με τη σύνταξή του πλήρωναν τις υποχρεώσεις τους και το ενοίκιο του σπιτιού. Όταν ο πατέρας της πέθανε, η ίδια έμεινε χωρίς χρήματα. Περίμενε τις γραφειοκρατικές διαδικασίες για να της αποδοθεί μέρος από τη σύνταξη λόγω συνθηκών, όμως αυτό καθυστέρησε πολύ. Τα ενοίκια «έτρεχαν» και η Μαρία δεν είχε τη δυνατότητα να καλύψει όχι μόνο αυτά αλλά γενικότερα τις ανάγκες της με αποτέλεσμα να μείνει κυριολεκτικά στον δρόμο.

Η κυρία Μαρία παρά τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει προσπαθεί να ζήσει με αξιοπρέπεια και σε αυτή της την προσπάθεια έχει συμμάχους κάποιους γείτονες ή ακόμα και άγνωστους που ενίοτε της φέρνουν ένα πιάτο φαγητό και τις χαρίζουν λίγες στιγμές αγάπης και συντροφικότητας.

Έτσι έγινε και το περασμένο Σάββατο… Η ομάδα του «Δίνουμε Αγάπη Δίνουμε Ζωή» διοργάνωσε ένα φιλικό παιχνίδι, με τους ποδοσφαιριστές που συμμετείχαν να συγκεντρώνουν τρόφιμα τα οποία παρέδωσαν στη Μαρία Γεωργακοπούλου, αποδεικνύοντας ότι ακόμα υπάρχουν άνθρωποι.

Η ομάδα του «Δίνουμε Αγάπη Δίνουμε Ζωή» ανέφερε: «Σε μια δύσκολη περίοδο για όλο τον κόσμο, υπάρχουν άνθρωποι που έχουν πραγματικά την ανάγκη μας. Άνθρωποι που πολλές φορές δεν διαθέτουμε ούτε τον ελάχιστο χρόνο να σκεφτούμε πως επιβιώνουν και αν έχουν τα απαραίτητα να ζήσουν. Δεν απαιτεί πολλά χρήματα, ούτε πολύ χρόνο. Απαιτεί μόνο λίγη διάθεση να κοιτάξεις γύρω σου και να βοηθήσεις αυτούς που υποφέρουν με ότι μέσο διαθέτεις.

Η κυρία Μαρία είναι άστεγη τα 8 τελευταία χρόνια. Έτσι το έφερε η ζωή. Εμείς προσπαθήσαμε με μια πολύ μικρή συμβολική ενέργεια να της χαρίσουμε λίγη αγάπη και τα βασικά για να επιβιώσει μέσα στην αφόρητη ζέστη. Ελπίζουμε ότι θα ακολουθήσουν κι άλλοι, γιατί δεν είναι μόνο η κυρία Μαρία».

Όλη η επικαιρότητα