Ηλεία

Ικανοποίηση Καρβέλη για τη ροή και στις τρεις εμβολιαστικές γραμμές στην Ηλεία – «Άριστος ο σχεδιασμός»

Ακούστε το άρθρο

Με τον εμβολιασμό που έχει ξεκινήσει στα νοσοκομεία της περιφέρειάς μας και όλης της Ελλάδας, ελπίζω πολύ σύντομα να επιστρέψουμε στην κανονικότητα, και να ξαναπάρουμε πίσω τη ζωή μας».

Με αυτή τη δήλωση, ο Διοικητής της 6ης Υγειονομικής περιφέρειας κ. Γιάννης Καρβέλης, ευχήθηκε να επιτύχει ο μεγάλος αγώνας που γίνεται μέσω του εμβολιασμού, και που έχει ξεκινήσει πρώτα από τους υγειονομικούς της χώρας, προκειμένου πολύ σύντομα ο covid-19 να αποτελέσει παρελθόν για όλη την ανθρωπότητα.

Ο κ. Καρβέλης που επισκέφθηκε χθες το απόγευμα το νοσοκομείο του Πύργου, αφού ξεναγήθηκε στην αίθουσα όπου γίνονται οι εμβολιασμοί και μίλησε με το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, στη συνέχεια συνομίλησε με τον διοικητή του νοσοκομείου Ηλείας κ. Χρήστο Χριστόπουλο, αλλά και τον βουλευτή Ηλείας της Νέας Δημοκρατίας κ. Ανδρέα Νικολακόπουλο και για την έναρξη της «Ελευθερίας», αλλά και για όλα τα θέματα τα οποία απασχολούν τα νοσηλευτικά ιδρύματα του νομού και είναι αρκετά αυτά.

Ο κ. Καρβέλης στις δηλώσεις του, τόνισε ότι γίνεται μία εξαιρετική προσπάθεια από τον διοικητή και πρόσθεσε ότι θα είναι πάντα δίπλα τόσο σε αυτόν, όσο και στους υγειονομικούς της Ηλείας, προκειμένου να αντιμετωπίζονται όλα τα προβλήματα που υπάρχουν και παρουσιάζονται. Και φυσικά ο κ. Καρβέλης ευχήθηκε πολύ σύντομα να είναι παρελθόν ο κορωνοϊός και να μπορέσει έτσι να ανασάνει η ελληνική κοινωνία, αλλά και ολόκληρος ο κόσμος, που βιώνει πρωτόγνωρες καταστάσεις αυτήν την εποχή.

Να τονιστεί ότι ο διοικητής της 6ης ΥΠΕ πριν από το νοσοκομείο του Πύργου, επισκέφτηκε τα νοσοκομεία της Τρίπολης, της Καλαμάτας και της Κυπαρισσίας, καθώς και Κέντρα Υγείας της ευρύτερης περιοχής.

«Το εμβόλιο είναι ένα όπλο για να νικήσουμε τον ιό»

Για την επίσκεψη του στο νοσοκομείο του Πύργου και φυσικά για την ανάγκη να εμβολιαστούν όλοι οι πολίτες, προκειμένου σύντομα να ελευθερωθούμε από αυτόν τον ιό ο κος Καρβέλης τόνισε χαρακτηριστικά.

«Σήμερα είναι η πρώτη ημέρα εμβολιασμού σε πολλά από τα νοσοκομεία της Πελοποννήσου. Έχω ξεκινήσει από το πρωί όλο τον κύκλο της Πελοποννήσου, πήγα στο Παναρκαδικό στην Τρίπολη, στην Μεσσηνία στο Γενικό νοσοκομείο Καλαμάτας, στο Γενικό Νοσοκομείο Κυπαρισσίας, στα Κέντρα Υγείας της περιοχής και τώρα είμαι εδώ στο Γενικό Νοσοκομείο Ηλείας, στο Γενικό Νοσοκομείο Πύργου. Το Γενικό Νοσοκομείο του Πύργου παρέλαβε 390 δόσεις εμβολίων, προκειμένου να εμβολιαστεί το υγειονομικό προσωπικό, και να ξεκινήσει ο αγώνας για την ελευθερία, ο αγώνας για την κανονικότητα, ο αγώνας για να ξαναπάρουμε πίσω η ζωή μας. Έχουμε ένα χρόνο τώρα που έχουμε βιώσει δύσκολες καταστάσεις, όχι μόνο σαν ελληνική κοινωνία, αλλά κι ως Υγειονομικό σύστημα, με την Πανδημία και με έναν άγνωστο έως σήμερα ιό, ο οποίος έχει καταστεί θανατηφόρος. Αυτή τη στιγμή έχουμε στα χέρια μας ένα πραγματικό όπλο το οποίο είναι το εμβόλιο. Ένα όπλο πού με βάση αυτά που τονίζουν οι επιστήμονες, είναι ασφαλές και πρέπει να καταβάλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια, να εμβολιαστεί το μεγαλύτερο μέρος του ελληνικού πληθυσμού, ούτως ώστε να δημιουργήσουμε την ανοσία στην κοινότητα και να δώσουμε ένα καίριο κτύπημα στην Πανδημία. Η ελληνική Πολιτεία φρόντισε πάρα πολύ γρήγορα να εξασφαλίσει τον απαιτούμενο αριθμό εμβολίων, και ως φόρος τιμής θα έλεγα στους ανθρώπους πού όλο αυτό το διάστημα έχουν δώσει τεράστιο αγώνα, έχουν υπερβάλλει αυτόν για να φροντίσουν τους ανθρώπους που είχαν ανάγκη και οι οποίοι νόσησαν από τον κορωνοϊό, αναφέρομαι δηλαδή στο επιστημονικό και νοσηλευτικό προσωπικό των νοσηλευτικών μονάδων, ξεκινάμε τον εμβολιασμό από αυτούς. Βεβαίως μαζί με αυτούς θα εμβολιαστούν και το προσωπικό που υπηρετεί στα Κέντρα Υγείας της περιοχής. Εκτίμηση μας είναι ότι έως τις 14 του μήνα θα έχουμε ολοκληρώσει αυτή τη διαδικασία και ακολούθως από τις 20 του μήνα και μετά, με στόχευση, θα μπούμε στον εμβολιασμό του γενικού πληθυσμού. Θα ξεκινήσουμε από τους υπέργηρους και πηγαίνοντας σταδιακά προς το ευρύτερο φάσμα του γενικού πληθυσμού».

«Τεράστια η προσφορά των τριών βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας και του διοικητή»

Στην συνέχεια ο κος Καρβέλης ευχαρίστησε τόσο τους γιατρούς και τους νοσηλευτές του γενικού νοσοκομείου Πύργου, τον κο Χριστόπουλο και τους τρεις βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος, για την τεράστια προσπάθεια που έχουν καταβάλει για να επιτύχει ο εμβολιασμός και φυσικά για να μειωθούν τα προβλήματα που υπάρχουν στο νοσηλευτικό ίδρυμα.

«Θέλω από την πλευρά μου να συγχαρώ πάρα πολύ την διοίκηση του νοσοκομείου του Πύργου, γιατί από ότι διαπίστωσα είναι άψογος ο τρόπος με τον οποίο έχει σχεδιάσει και λειτουργεί τρεις εμβολιαστικές γραμμές. Η ροή του εμβολιασμού είναι πάρα πολύ καλή, οι συνθήκες είναι εξαιρετικές, εδώ είμαστε για να βοηθήσουμε σε ότι χρειαστεί και νομίζω ότι πολύ σύντομα θα έχουμε ολοκληρώσει όλο αυτό το project που είναι στην πρώτη φάση του, δηλαδή ο εμβολιασμός του Υγειονομικού προσωπικού. Θέλω επίσης να ευχαριστήσω τον βουλευτή Ηλείας τον κο Νικολακόπουλο, που θα έλεγα ότι είναι και αυτός ένας εν δυνάμει διοικητής του νοσοκομείου, όχι μόνο του Πύργου και της Αμαλιάδας, όπως επίσης και τους άλλους δύο βουλευτές του νομού, τον κο Τζαβάρα και την κα Αυγερινοπούλου, οι οποίοι συχνά πυκνά επισκέπτονται το γραφείο μου και είμαστε σε συνεχή τηλεφωνική επικοινωνία για να επιλύουμε θέματα που αφορούν το υγειονομικό σύστημα του νομού Ηλείας. Τους ευχαριστώ θερμά για την βοήθειά τους αυτή και είμαι πάντα στη διάθεση όλου του υγειονομικού κόσμου του νομού Ηλείας, για οτιδήποτε χρειαστεί, για να αναπτύξουμε ακόμη περισσότερο τις νοσηλευτικές μονάδες».

«Το νοσοκομείο μας είναι πάντα έτοιμο για την οποιαδήποτε μάχη»

Από την πλευρά του ο διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Ηλείας κος Χρήστος Χριστόπουλος τόνισε.

«Όπως βλέπετε είμαστε πανέτοιμοι, έχουμε ξεκινήσει τους εμβολιασμούς, υπάρχει ανταπόκριση προς το παρόν, το εμβόλιο είναι η μόνη λύση για την Πανδημία. Σκεφτείτε τι έχει συμβεί στα παλιότερα χρόνια που δεν υπήρχαν τα εμβόλια, πόσος κόσμος δηλαδή κατέληγε.  Ανακαλύφθηκαν τα εμβόλια, αρχίζουν να ανακαλύπτονται νέα και ελπίζουμε να μας γλιτώσουν από αυτό το χάος και την Πανδημία που έχουμε πέσει. Το νοσοκομείο μας είναι πάντα έτοιμο για την οποιαδήποτε μάχη».

«Είναι μία δύσκολη επιχείρηση την οποία μέχρι τώρα άρτια διεκπεραιώνουν όλοι»

Τέλος ο βουλευτής Ηλείας της Νέας Δημοκρατίας κος Ανδρέας Νικολακόπουλος στάθηκε και αυτός στην ανάγκη να πετύχει το πρόγραμμα εμβολιασμού για να ανασάνει όλη η χώρα.

«Η επιχείρηση Ελευθερία είναι πλέον πραγματικότητα και στο νομό Ηλείας. Από χθες έχει ξεκινήσει ο εμβολιασμός και στο νοσοκομείο του Πύργου και της Αμαλιάδας και σε άλλα εμβολιαστικά κέντρα, προχωράει η διαδικασία, είναι μία δύσκολη επιχείρηση την οποία μέχρι τώρα άρτια διεκπεραιώνουν όλοι, από τον πρώτο μέχρι τον τελευταίο και θέλω να δώσω συγχαρητήρια στο διοικητή της Υγειονομικής περιφέρειας, τον Διοικητή του νοσοκομείου και σε όλο το Ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό. Γίνεται μία τεράστια προσπάθεια για να ξαναπάρουμε πίσω τις ζωές μας, να βρούμε την υγεία μας και να απαλλαγούμε οριστικά από αυτόν τον αόρατο εχθρό. Παράλληλα όμως επειδή φαίνεται φως στο βάθος του τούνελ, καλώ όλους τους συμπολίτες μας να τηρούμε τα μέτρα, προκειμένου να αποφύγουμε την εξάπλωση της πανδημίας».

Τον κο Καρβέλη συνόδευαν στην περιοδεία του η κα Κυριακούλα Μπακούρου και ο κος Γιώργος Μωραΐτης συνεργάτες του διοικητή της 6ης ΥΠΕ, ενώ παρούσα ήταν και η κα Αναστασία Βασιλείου διευθύντρια ιατρικής υπηρεσίας και διευθύντρια της μονάδας εντατικής θεραπείας του Νοσοκομείου Πύργου.

Δείτε Φωτογραφίες: 

Όλη η επικαιρότητα