Ηλεία

Τραγωδία στην Χαριά Πύργου: Ποιοι επέβαιναν στο μοιραίο αεροσκάφος

ΦΩΤΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΤΩΣΗ + ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΘΑΝΟΝΤΩΝ
Ακούστε το άρθρο

Θρήνος σε Ηλεία και Αιτωλοακαρνανία

Μονοκινητήριο αεροσκάφος έπεσε το πρωί της Δευτέρας στην Χαριά Ηλείας του δήμου Πύργου. Τραγικό θάνατο βρήκαν ο χειριστής και ο συγκυβερνήτης του, ενώ από θαύμα δεν υπήρξαν κι άλλα θύματα, καθώς το αεροσκάφος έπεσε σε πολύ μικρή απόσταση από σπίτια, και μέσως μετά την πτώση τυλίχθηκε στις φλόγες.

Πρόκειται για τον εκπαιδευτικό Δημήτρη Βασιλείου με καταγωγή από την Χαριά Ηλείας και πετούσε  κάθε Σαββατοκύριακο πάνω από τον Πύργο, το Κατάκολο, την Αμαλιάδα . Ο συνεπιβάτης του αεροσκάφους ήταν ο Κώστας Καλογερογιάννης, γνωστός κάτοικος της πόλης του Μεσολογγίου ο οποίος είχε μεγάλη αγάπη για τα αεροπλάνα και μάλιστα είχε σκοπό το επόμενο χρονικό διάστημα να αγοράσει δικό του

Δάσκαλος και πιλότος: Ο Ηλείος Δημ. Βασιλείου είναι ο μοναδικός εκπαιδευτικός στην Ελλάδα που είναι και χειριστής αεροσκαφών

Σχέδιο πτήσης

Σύμφωνα με το σχέδιο πτήσης που είχε καταθέσει, θα έκανε τη διαδρομή Μεσολόγγι – Φράγμα Πηνειού – Καρατούλα – Πύργος – Κατάκολο – Μεσολόγγι, με συνολική διάρκεια πτήσης 2,5 ώρες.

Το αεροσκάφος απογειώθηκε στις 11:15 και λίγο αργότερα υπήρξαν και οι πρώτες αναφορές για την πτώση του, κάτι που σημαίνει ότι ήταν ακόμα στην αρχή της διαδρομή του.

Η ανακοίνωση της Πυροσβεστικής

Χωρίς αισθήσεις εντοπίστηκαν δύο άτομα μετά από πτώση μικρού αεροσκάφους

Νωρίς το μεσημέρι, σήμερα, Δευτέρα 21 Ιουνίου 2021, κινητοποιήθηκε το Πυροσβεστικό Σώμα για Έρευνα και Διάσωση μετά από ειδοποίηση για πτώση μικρού αεροσκάφους, εντός του οικισμού Χαριά Πύργου Ηλείας.

Άμεσα κινητοποιήθηκαν 14 πυροσβέστες με 6 οχήματα από την Π.Υ. Πύργου Ηλείας.

Εντοπίστηκαν τα συντρίμμια του μικρού αεροσκάφους καθώς και δύο (2) άτομα εντός χωρίς αισθήσεις εντός του ανωτέρω οικισμού. Οι Πυροσβεστικές Δυνάμεις συνεχίζουν περαιτέρω έρευνες στην ευρύτερη περιοχή.

Διαβάστε Επίσης

Όλη η επικαιρότητα