Ηλεία

Τραγανό: Άλλος ένας νεκρός στην «ευθεία του θανάτου» – Θλίψη για τον 73χρονο Κώστα Μαρίνο

Ακούστε το άρθρο

Ο Σταφιδόκαμπος θρηνεί για τον ξαφνικό θάνατο ενός καλοσυνάτου και χαμογελαστού ανθρώπου, του 73χρονου Κώστα Μαρίνου του αγρότη και νοικοκύρη που μόνο καλά λόγια έχουν να πουν όλοι οι συντοπίτες του.

Ο Κώστας, αγωνιστής και δημιουργικός με αγάπη για τα εσπεριδοειδή, είχε άλλα τρία αδέλφια τον Γιώργο που βρίσκεται στην Αμερική, τον Δημήτρη και την Τζένη που μένει στην Αθήνα.

Η σύζυγός του Μαρία υπέστη σοκ όταν πληροφορήθηκε ότι κάτι συνέβη στον Κώστα. Δίπλα της συγγενείς και φίλοι προσπαθούσαν να την ηρεμήσουν. Ο σπαραγμός της ράγιζε καρδιές.

Ο Κώστας Μαρίνος ήταν υπόδειγμα οικογενειάρχη,  πατέρας τεσσάρων παιδιών του Τάσου, του Θανάση, του Βασίλη και του Νίκου ιδιωτικοί υπάλληλοι και ελεύθεροι επαγγελματίες, άξιοι συνεχιστές του ονόματος του πατέρα τους. Ο πόνος τους ανείπωτος.

Στην «ευθεία του θανάτου»

Ήταν λίγο μετά τις 11 το πρωί της Παρασκευής. Ο Κώστας Μαρίνος με το λευκό αυτοκίνητό του πλησίαζε το Τραγανό. Εκεί στην ευθεία που έχουν σημειωθεί και άλλα ατυχήματα και δυστυχήματα, «ευθεία θανάτου» την αποκάλεσε χθες κάποιος,  έγινε το κακό.  Από την αντίθετη κατεύθυνση ερχόταν άλλο αυτοκίνητο, χρώματος μαύρου, με κατεύθυνση την ΕΟ Πατρών Πύργου. Κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες, τις οποίες διερευνά η Τροχαία, τα δύο αυτοκίνητα συγκρούστηκαν μετωπικά. Η σύγκρουση σφοδρή. Το μαύρο αυτοκίνητο μετά τη σύγκρουση έφυγε από το δρόμο και έπεσε σε τσιμεντοκολώνα  ενός φράκτη.  Η κίνηση από και προς Τραγανό διεκόπη. Οδηγοί άλλων αυτοκινήτων σταματούν και καλούν ασθενοφόρο , αστυνομία και πυροσβεστική.  Οι πυροσβέστες απεγκλωβίζουν τον οδηγό του λευκού αυτοκινήτου που έχει τραυματιστεί σοβαρά  και το ασθενοφόρο   μεταφέρει τον τραυματία στο ΚΥ Γαστούνης. Δυστυχώς εκεί διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Ο άλλος οδηγός, νεαρός στην ηλικία και κάτοικος Τραγανού επί μισή ώρα ελαφρά τραυματισμένος περίμενε το ασθενοφόρο που τον μετέφερε στο ΚΥ Γαστούνης και από εκεί στο Νοσοκομείο του Πύργου.

Η αστυνομία έχει διακόψει για λίγο την κίνηση στον δρόμο Τραγανού –Ανδραβίδας, μέχρι να καθαριστεί το οδόστρωμα και  να μεταφερθούν τα αυτοκίνητα που έχουν μεταμορφωθεί σε άμορφες μάζες σιδερικών.

Μακρινός συγγενής του δημάρχου

Από τα πρώτα λεπτά του δυστυχήματος  στο σημείο της σύγκρουσης συγκεντρώθηκαν δεκάδες κάτοικοι από το Τραγανό, τη Γαστούνη, τα Λεχαινά. Στο σημείο από τους πρώτους βρέθηκε ο δήμαρχος Πηνειού Ανδρέας Μαρίνος ο οποίος έχει μακρινή συγγένεια με τον νεκρό.

«Μου είναι αδύνατο να το πιστέψω…» έλεγε ο δήμαρχος.  Στο σημείο επίσης  ο αντιδήμαρχος Νίκος Μαφρέδας, ο πρ. δήμαρχος Τραγανού Βασίλης Κασσιανός, ο πρόεδρος του Αγροτικού Συνεταιρισμού Τραγανού Ανδρέας Τσουκαλάς, ο Γιώργος Αλεβιζόπουλος πρόεδρος του συσκευαστηρίου «Κάμπος»,ο πρ. δημοτικός σύμβουλος Αντώνης Αποστολόπουλος και άλλοι. Όλοι συγκλονισμένοι από την τραγική είδηση του θανάτου του Κώστα Μαρίνου.

“Ο Σταφιδόκαμπος έγινε φτωχότερος” έλεγαν όλοι. Η ημερομηνία της κηδείας δεν είχε γίνει γνωστή μέχρι αργά χθες το απόγευμα.

Ο Δημοσιογραφικός Όμιλος Βαρουξή, εκφράζει τα ειλικρινή του συλλυπητήρια στην οικογένεια του θανόντος.

Όλη η επικαιρότητα