Ηλεία

Υπόθεση Κορφιάτη: Ελεύθερος ο πρώτος Ηλείος συλληφθείς – Ποιοι προφυλακίστηκαν

ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ΖΑΚΥΝΘΟΥ ΝΥΧΤΑ
Ακούστε το άρθρο

 Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους αφέθηκε έπειτα από την απολογία του το απόγευμα της Δευτέρας στο Δικαστικό Μέγαρο της Ζακύνθου ο πρώτος Ηλείος συλληφθείς για την υπόθεση της δολοφονίας της συζύγου του Ντίμη Κορφιάτη στο νησί του Ιονίου, τον Ιούνιο του 2020.

Η απόφαση δεν περιλαμβάνει την καταβολή χρηματικής εγγύησης ωστόσο ο εν λόγω άνδρας υποχρεούται να δίνει το «παρών» δύο φορές το μήνα (1 και 15) στο αστυνομικό τμήμα του Πύργου ενώ του απαγορεύτηκε η έξοδος από τη χώρα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του patrisnews στον 60χρονο φέρεται να ανήκει η αποθήκη σε χωριό του Πύργου στην οποία φυλάχτηκε το φουσκωτό σκάφος που χρησιμοποίησαν οι δράστες για να μεταβούν μέσω Σκαφιδιάς στη Ζάκυνθο ώστε να εκτελέσουν το συμβόλαιο θανάτου αλλά και για να διαφύγουν από το νησί μέσω της Κυλλήνης.

Τρεις προφυλακισθέντες

Πολύωρες είναι οι ανακρίσεις των επτά συλληφθέντων που φαίνεται να έχουν εμπλοκή στη δολοφονική επίθεση κατά της Χριστίνας Κλουτσινιώτη, τον περασμένο Ιούνιο στον Άγιο Σώστη.

Αναλυτικά, με σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα, έχουν προφυλακιστεί και έχουν ήδη μεταφερθεί σε σωφρονιστικό κατάστημα της χώρας τρεις από τους συλληφθέντες, συγκεκριμένα ο 39χρονος φερόμενος ως εκτελεστής της 37χρονης, ο 38χρονος φερόμενος ως οδηγός της μοτοσυκλέτας που χρησιμοποίησαν οι δράστες κατά την επίθεση στο ζεύγος Κορφιάτη, αλλά και ο φερόμενος ως οδηγός του σκάφους που τους μετέφερε εκτός Ζακύνθου.

Τέλος, ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους αφέθηκαν τρεις από τους συλληφθέντες (μεταξύ τους και ο Ηλείος), ενώ σήμερα το μεσημέρι θα απολογηθεί και ο έβδομος.

Διαβάστε ακόμη:

Πύργος: Συνεχίζονται οι έρευνες στην αγροικία που βρέθηκαν τα όπλα – Σφίγγει ο κλοιός

Όλη η επικαιρότητα