Αρθρογραφία Ηλεία

Αυτοί που κατάπιαν τη γλώσσα τους…

Ακούστε το άρθρο

Ο  τομέας της υγείας είναι τεράστιας σημασίας για τη ζωή των πολιτών. Η παροχή περίθαλψης είναι δημόσιο αγαθό το οποίο δικαιούμαστε όλοι και έχει υποχρέωση να μας το προσφέρει το κράτος. Στον τόπο μας στην Ηλεία τα τελευταία χρόνια οι παρεχόμενες από τα δημόσια νοσοκομεία υπηρεσίες υγείας, έχουν υποβαθμιστεί. Το φωνάζουν αυτό καθημερινά οι συμπολίτες μας με προβλήματα υγείας που απευθύνονται στις κρατικές δομές υγείας για να βρουν θεραπεία.

Για τα νοσοκομεία Αμαλιάδας και Κρέστενας βλέπουμε πως έχουν αποψιλωθεί συρρικνούμενα συνεχώς. Υπεύθυνοι για την εικόνα που παρουσιάζουν αυτά τα νοσοκομεία είναι προφανώς η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ –ΑΝΕΛ. Όπως συμβαίνει με όλα τα θέματα ( εθνικά, οικονομικά) και στα ζητήματα του τομέα Υγείας, άλλα υποσχέθηκαν και άλλα κάνουν. Το Νοσοκομείο της Κρέστενας λειτουργεί πλέον ως ένα μικρό Κέντρο Υγείας. Στην κατάσταση αυτή φαίνεται πως θέλουν να οδηγήσουν και το Νοσοκομείο της Αμαλιάδας.

Σε αυτό το συμπέρασμα οδηγούμαστε βλέποντας την αδιαφορία που δείχνει το υπ. Υγείας για τα προβλήματα της σημαντικής νοσηλευτικής μονάδας. Η πρόσφατη επίσκεψη Ξανθού δεν μας έπεισε ότι επιδιώκουν την αναβάθμισή του. Όσο για το Νοσοκομείο του Πύργου, λειτουργεί με μεγάλες ελλείψεις προσωπικού εξοπλισμού και υλικών έτσι που να μην ικανοποιούνται οι πραγματικές ανάγκες του πληθυσμού. Το κακό είναι πως οι τοπικοί παράγοντες στην πλειοψηφία τους, κάνουν τα στραβά μάτια. Δεν αντιλαμβάνονται άραγε τη ζημιά που προκαλεί η πολιτική Τσίπρα ; Καλό είναι να θυμόμαστε γιατί η καλή μνήμη συμβάλει στο να μην επαναλαμβάνονται τα λάθη.

Όταν πριν από μερικά χρόνια ο βουλευτής της Ν. Δ Παναγιώτης Αδρακτάς πρότεινε δημόσια τη μετατροπή του Νοσοκομείου Κρεστένων σε Κέντρο Αποκατάστασης ασθενών με χρόνια προβλήματα με ταυτόχρονη ενίσχυση και βελτίωση του Νοσοκομείου Πύργου, ξεσηκώθηκε θύελλα αντιδράσεων εναντίον του.  Διαδηλώσεις, συγκεντρώσεις, ανάρτηση πανό κλπ. Που είναι τώρα όλοι αυτοί αυτοδιοικητικοί και άλλοι; Αυτήν την στιγμή, προωθείται από τον ΣΥΡΙΖΑ ανάλογο σχέδιο με αυτό του κ. Αδρακτά για το ίδιο Νοσοκομείο αλλά επικρατεί σιγή ιχθύος. Χωρίς μάλιστα να υπάρχει έστω και ένα στοιχείο που να δέιχνει ότι υπάρχει η πρόθεση από πλευράς πολιτείας για την αναβάθμιση του Νοσοκομείου του Πύργου.  

Ακόμα και τα τελευταία γεγονότα που λαμβάνουν χώρα μεταξύ των εργαζομένων στα νοσοκομεία Πύργου και Αμαλιάδας είναι αποτέλεσμα κάποιων που συντηρούν την αντιπαράθεση μεταξύ των δύο πόλεων με μοναδικό σκοπό την πολιτική τους επιβίωση , εις βάρος όμως της πολύπαθης Υγείας στο Νομό μας.

Κάποιοι κατάπιαν τη γλώσσα τους λειτουργώντας και κρίνοντας με δυο μέτρα και δυο σταθμά.   Αυτό προφανώς δεν είναι δείγμα δημοκρατικής λειτουργίας. 

Μενέλαος Παπασωτηρίου

Όλη η επικαιρότητα