Ηλεία

Αμαλιάδα: Στην πόλη… κατέβηκαν κουνάβια!

Ακούστε το άρθρο

Για εμφάνιση κουναβιών μέσα στην πόλη, μιλούσαν χθες στην Αμαλιάδα, με το ζώο που ζει  κανονικά σε δάση και είναι από τους… μεγάλους κλεφτοκοτάδες, να περιφέρεται νυχτερινές ώρες σε κεντρικά σημεία!

Κάποιες μαρτυρίες μιλούν ότι από την Παρασκευή το βράδυ έχουν… θεαθεί κουνάβια χωρίς να ξεκαθαρίζεται ο αριθμός, μιας και η κάθε μαρτυρία αναφέρεται σε ένα ζώο.

Κάποιο από τα ζώα αυτά που «ξεμύτισαν» στην πόλη για να βρουν τροφή, ανέβηκε σε μπαλκόνι μονοκατοικίας. Οι ιδιοκτήτες άκουγαν ήχους και θεώρησαν ότι στο μπαλκόνι είχε ανέβει γάτα.  Άνοιξαν την μπαλκονόπορτα και σε… μέγεθος γάτας κατάλαβαν ότι είχαν μπροστά τους ένα… κουνάβι, το οποίο φοβήθηκε και έγινε «καπνός»!

Περιμετρικά της πόλης και μέχρι την περιοχή της Φραγκαβίλλας είναι σύνηθες να εμφανίζονται κουνάβια τις νυχτερινές πάντα ώρες, προς αναζήτηση κοτετσιού, μιας και έχουν μια προτίμηση σε πουλερικά!

Ανά διαστήματα κάτοικοι αγροικιών βλέπουν τα κοτέτσια τους ρημαγμένα και καταλαβαίνουν ότι έχει γίνει είτε από κουνάβι είτε από αλεπού.

Το γεγονός ότι πλέον τα κουνάβια φαίνεται να έγιναν παραπάνω… τολμηρά και φτάνουν ακόμη και σε κεντρικά σημεία της Αμαλιάδας, δείχνει ότι δεν υπάρχει πολύ τροφή… διαθέσιμη στις παρυφές της πολύς και η «γνωριμία» με τον πολιτισμό μάλλον είναι επιβεβλημένη χάριν επιβίωσης!

Όλη η επικαιρότητα