LIVE ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Ανάμεσα σε… Θεούς και Αμπέλια! Γευσιγνωσία στην σκιά του Νέμειου Δία

Ανάμεσα σε… Θεούς και Αμπέλια! Γευσιγνωσία στην σκιά του Νέμειου Δία

Στο πλαίσιο των «Μεγάλων Ημερών της Νεμέας 2026», ο Σύνδεσμος Οινοποιών Νεμέας και το Nemea Uncorked μας προσκαλούν σε μια εμπειρία γεύσεων, μουσικής και ιστορίας στις 5 Σεπτεμβρίου.


Πρόσθεσε το Patrisnews στη Google

Patrisnews
Λίγα μόλις μέτρα από τη στιβαρή επιβλητικότητα του Ναού του Νέμειου Δία, εκεί όπου η αμπελουργική παράδοση αιώνων συναντά το μοναδικό πελοποννησιακό τοπίο, στήνεται ένα ξεχωριστό σκηνικό γευσιγνωσίας. Ανάμεσα στους φροντισμένους αμπελώνες της Νεμέας, η γραφική Πλατεία Κωνσταντίνου Πέππα (βρύση Πλόκαρη) μεταμορφώνεται το Σάββατο 5 Σεπτεμβρίου 2026 σε σημείο συνάντησης για όλους όσους αγαπούν το καλό κρασί και τις αυθεντικές εμπειρίες.

Ο Σύνδεσμος Οινοποιών Νεμέας και το Nemea Uncorked δίνουν το έναυσμα για μια βραδιά όπου η περιοχή ξεδιπλώνει τον πλούτο της μέσα από τις γεύσεις, τους ήχους και τις ανθρώπινες ιστορίες της.

Έξι ετικέτες, αμέτρητες γευστικές ανακαλύψεις

Η καρδιά της εκδήλωσης χτυπά στο γυάλινο ποτήρι. Οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να δοκιμάσουν έξι προσεκτικά επιλεγμένα κρασιά, το καθένα με τη δική του διακριτή προσωπικότητα, συμπυκνώνοντας το ανάγλυφο και το μικροκλίμα του αμπελώνα της Νεμέας.

Πίσω από κάθε ετικέτα κρύβεται μια διαδρομή, η οποία θα αποκαλυφθεί μέσα από αρμονικούς συνδυασμούς με εκλεκτά τοπικά προϊόντα. Οι γευστικές προτάσεις έχουν σχεδιαστεί ώστε να αναδεικνύουν και να απογειώνουν τα αρώματα των κρασιών, προσφέροντας γαστρονομικές συνέργειες που θα εκπλήξουν ακόμη και τους πιο απαιτητικούς ουρανίσκους.

Μουσική, παιχνίδι και φως κάτω από τα πλάτανα

Η βραδιά δεν περιορίζεται σε μια τυπική γευσιγνωσία. Χωρίς την ανάγκη εξειδικευμένων γνώσεων ή προηγούμενης εμπειρίας, η εκδήλωση εστιάζει στην ουσία της φιλοξενίας: ζεστή ατμόσφαιρα, διαδραστικά παιχνίδια και ευχάριστες εκπλήξεις που κρατούν το ενδιαφέρον αμείωτο.

Κάτω από τη σκιά των πλατάνων, σε μια πλατεία φωτισμένη με γιορτινές γιρλάντες και με ανεμπόδιστη θέα στο εμβληματικό μνημείο, οι μελωδίες του duo Myra (βιολί και τσέλο) θα επενδύσουν μουσικά τη νύχτα, δημιουργώντας μια ατμόσφαιρα απόλυτης χαλάρωσης και αισθητικής απόλαυσης.

Ταυτότητα Εκδήλωσης

Πληροφορία Στοιχεία
Ημερομηνία Σάββατο 5 Σεπτεμβρίου 2026
Ώρες Προσέλευση: 19:30 | Έναρξη: 20:00
Τοποθεσία Πλατεία Κωνσταντίνου Πέππα (Βρύση Πλόκαρη), Νεμέα
Κόστος Συμμετοχής 40€ / άτομο
Διοργάνωση Σύνδεσμος Οινοποιών Νεμέας & Nemea Uncorked
Χορηγός Yaloset

Κρατήσεις & Συμμετοχή:

  • Οι θέσεις είναι περιορισμένες και θα τηρηθεί αυστηρή σειρά προτεραιότητας.

  • Η συμμετοχή επικυρώνεται με κατάθεση στον τραπεζικό λογαριασμό του Συνδέσμου: GR33 0110 4290 0000 4290 0176 985

  • Πληροφορίες και διαθεσιμότητα θέσεων στο τηλέφωνο 6932462524 (ώρες 10:00-18:00).