WEB tv Ηλεία

Ανδραβίδα: Ανθρωποκυνηγητό για τη σύλληψη του μακελάρη (pics/vids)

Οι Αρχές έχουν καταλήξει στο βασικό ύποπτο ο οποίος δύο μέρες μετά παραμένει άφαντος.
Ακούστε το άρθρο

Σφίγγει ο κλοιός της αστυνομίας γύρω από το βασικό ύποπτο για την τετραπλή δολοφονία που σημειώθηκε το απόγευμα της περασμένης Τετάρτης στην Ανδραβίδα, η οποία συγκλόνισε και συνεχίζει να συγκλονίζει την Ηλεία και ολόκληρη την Ελλάδα, καθώς πρόκειται για ένα πρωτοφανές έγκλημα στα αστυνομικά χρονικά.

Των Γιάννη Τσουκαλά & Κων/νου Γκελντή 

Φώς στην υπόθεση, στον τρόπο και την ώρα κατά την οποία δολοφονήθηκαν ο 32χρονος άνδρας, η 37χρονη σύζυγός του και τα δύο από τα τρία παιδιά, ηλικίας, μόλις ενός και δύο ετών, αναμένεται να ρίξει το πόρισμα της νεκροψίας – νεκροτομής. Οι τέσσερις σοροί παρέμειναν στο σπίτι μέχρι χθες το μεσημέρι και στη συνέχεια μεταφέρθηκαν στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Πατρών.

Οι έρευνες των Αρχών εστιάζουν σε έναν 62χρονο, κάτοικο Ανδραβίδας και γνωστό άτομο στην ευρύτερη περιοχή, ο οποίος φέρεται να είχε οικονομικές διαφορές για τα ενοίκια κυρίως με το 32χρονο, αφού ήταν ο ιδιοκτήτης του σπιτιού.

Φονικό στην Ανδραβίδα: Το προφίλ του βασικού υπόπτου – Αναζητείται από την αστυνομία

Μαρτυρίες κατοίκων της περιοχής  στην εφ. «Πατρίς» επισημαίνουν ότι «μας είχε ότι θα τους έδιωχνε από το σπίτι πριν τη λήξη του συμβολαίου που έχει ισχύ έως τον Μάρτιο». Ακόμα, η διακοπή της ηλεκτροδότησης στο συγκεκριμένο σπίτι μαρτυρά πώς ίσως ήταν και αυτός ένας τρόπος για να τους διώξει από το σπίτι μια ώρα αρχύτερα.

Μάλιστα, οι Αρχές επικεντρώνονται στο συγκεκριμένο άτομο, αφού σύμφωνα με πληροφορίες έχουν καταγραφεί οι κινήσεις του από κάμερες κλειστού κυκλώματος ασφαλείας που υπάρχουν σε μαγαζιά και οικίες, κοντά στο διαμέρισμα που διέμενε το ζευγάρι με τα τρία ανήλικα παιδιά.

Άλλες πληροφορίες κάνουν λόγο για έρευνα που πραγματοποιήθηκε χθες στην οικία του βασικού υπόπτου, ο οποίος μένει μόλις λίγα μέτρα μακριά από το σπίτι που διαπράχθηκε η στυγερή δολοφονία, παρουσία και δικαστικού λειτουργού. Κατά την έρευνα φαίνεται πως βρέθηκαν όπλα στο σπίτι του 62χρονου τα οποία και στάλθηκαν για βαλλιστική εξέταση, καθώς ένας κάλυκας εντοπίστηκε στο σπίτι του εγκλήματος.

Πάντως, αστυνομικοί ερευνούσαν προχθές το βράδυ αλλά και χθες, καθ’όλη τη διάρκεια της ημέρας, τον τόπο του εγκλήματος, εσωτερικά και εξωτερικά, ψάχνοντας σπιθαμή προς σπιθαμή για να βρουν οποιοδήποτε στοιχείο που θα μπορέσει να τους οδηγήσει στην ταυτοποίηση του δράστη, ενώ οι έρευνες επεκτάθηκαν σε ολόκληρη τη γειτονιά, με τους αστυνομικούς να ψάχνουν κάθε απίθανο και πιθανό σημείο και να παίρνουν καταθέσεις από γείτονες και επιχειρηματίες της περιοχής.

Το 10χρονο αγόρι

Σημαντικό είναι να αναφερθεί ότι κλήθηκαν από την Ασφάλεια για καταθέσεις, η μητέρα του ιδιοκτήτη, η οποία έμενε στο επάνω όροφο, αλλά και ο βιολογικός πατέρας του 10χρονου αγοριού που αντίκρισε την οικογένεια του νεκρή, ο οποίος έφθασε χθες στην περιοχή ερχόμενος από την Αθήνα, όπου και κατοικεί, προκειμένου  να πάρει μαζί το γιο του στην πρωτεύουσα.

Επικοινωνία Μαρτζάκλη – Καραμαλάκη

Εκτενή συζήτηση για τις εξελίξεις όσον αφορά τις έρευνες των αρχών είχε ο Γενικός Περιφερειακός Διευθυντής Δυτικής Ελλάδας Υποστράτηγος Απόστολος Μαρτζάκλης με τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστράτηγο Μιχάλη Καραμαλάκη, γεγονός που φανερώνει το ενδιαφέρον της ΕΛ.ΑΣ για την εξιχνίαση της αποτρόπαιης τετραπλής δολοφονίας.

Μιλώντας στην εφ. «Πατρίς» ο φίλος του 10χρονου που αντίκρισε δολοφονημένη την οικογένειά του και έπαιζαν μαζί την ημέρα εκείνη, αλλά θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία του, τόνισε ότι:

«είχαμε πάει βόλτα το απόγευμα και κάποια στιγμή πήγαμε μαζί σπίτι του για να πάρει κάτι που ήθελε. Χτύπησε την πόρτα, όμως δεν άνοιξε κανείς. Και μας λέει να περιμένουμε για να μπεί από το παράθυρο. Ξαφνικά μου λέει γρήγορα γρήγορα έλα μέσα κάτι έχει πάθει η μάνα μου. Μπαίνω και εγώ από το παράθυρο, ψάχνουμε το σπίτι και βλέπουμε το μωρό μέσα στην κούνια και νομίζαμε ότι κοιμόταν. Μετά είδαμε αίματα στο δωμάτιο όπου κοιμούνταν οι γονείς. Όμως δεν αντικρίσαμε τα άλλα μέλη της οικογένειας μέσα στο σπίτι. Μετά βγήκα έξω και ο φίλος μου βγήκε κρατώντας τον αδερφό του, που είχε έντονα κόκκινα σημάδια στο λαιμό και αίμα στο στόμα του…»

Ο Λευτέρης Μαντζώρος είναι ο ιδιοκτήτης συνεργείου, όπου ο 10χρονος γιός της άτυχης 37χρονης πήγε το νεκρό αδερφό του με σκοπό να του προσφερθούν οι πρώτες βοήθειες.

Σε δηλώσεις του είπε ότι «το απόγευμα της Τετάρτης, περίπου στις 7, έγινε αυτό το τραγικό περιστατικό. Ο 10χρονος μας έφερε το αδερφάκι του εδώ στο συνεργείο πεθαμένο. Και φώναζε ‘’βοήθεια βοήθεια κάτι έχει γίνει’’. Το παιδί βρισκόταν σε κατάσταση σοκ.

Μόλις είδαμε ότι το μωρό ήταν παγωμένο, χτυπημένο και είχε αίμα στο στόμα του, πήραμε τηλέφωνο αμέσως το ΕΚΑΒ για να έρθει. Ήρθε και η αστυνομία και ακολούθησαν οι υπόλοιπες διαδικασίες. Εμείς απλά φιλοξενήσαμε το 10χρονο στο μαγαζί για να μην είναι κοντά στον τόπο του φονικού. Όλα τα άλλα τα ανέλαβαν οι άνδρες της Ασφάλειας. Σε εμάς δεν είπε τίποτα».

Στο χθεσινό δελτίο της ΟΡΤ και στην Πέλυ Μπεβούδα δικηγόρος της οικογένειας των θυμάτων μίλησε, Ιωάννα Παναγοπούλου και δήλωσε τα εξής:

«Οι συγγενείς των θυμάτων επικοινώνησαν με το δικηγορικό μου γραφείο και με εμένα προσωπικό. Είμαι τόσα χρόνια ποινικολόγος, έχω χειριστεί πολλά και ειδεχθή εγκλήματα, αλλά στο άκουσμα αυτής της είδησης και εγώ προσωπικά πάγωσα. Μιλάμε προφανώς για τέσσερα εγκλήματα, τέσσερις ανθρωποκτονίες, για ένα τετραπλό φονικό το οποίο δεν έχει όμοιο στα εγκληματολογικά χρονικά και δεν εστιάζω μόνο στο στυγερό τρόπο αφαίρεσης της ζωής των παιδιών αλλά και στον τρόπο με τον οποίο ο δράσης ή οι δράστες έχοντας σχεδιάσει τις εγκληματικές του πράξεις, σχεδίασε και τον τρόπο και το πώς να αποφύγει τις έννομες συνέπειες των πράξεών του, δεδομένου ότι έφυγε ανενόχλητος και διαφεύγει της σύλληψης.

Το να αφαιρείς ζωές, τόσο των παιδιών, όσο και των γονιών, δείχνει μια εγκληματική και επικίνδυνη προσωπικότητα για το κοινωνικό σύνολο και θεωρώ ότι δεν είναι μόνο επιθυμία των συγγενών των θυμάτων, αλλά είναι και κοινωνική επιταγή, τέτοιου είδους δράστες να συλλαμβάνονται άμεσα και να οδηγούνται ενώπιον της ποινικής δικαιοσύνης. Ο πατέρας και η μητέρα ήταν πάρα πολύ δεμένη, είχαν μια οικογενειακή συνοχή με παιδικά πολύ καλά και είχαν εγκλιματιστεί στην τοπική κοινωνία. Και οι μαρτυρίες και τα στοιχεία που φθάνουν στο γραφείο μου δείχνουν ότι ήταν άνθρωποι που δεν είχαν δώσει κάποιο δικαίωμα και τίποτα δεν προμήνυε αυτό το κακό. Η προσωπική μου εκτίμηση για την υπόθεση είναι ότι θα διαλευκανθεί άμεσα και θα είναι παραδειγματική η τιμωρία του δράστη, κάτι που άλλωστε που επιθυμεί η οικογένεια».

Το χρονικό του στυγερού εγκλήματος

Το φρικτό έγκλημα που έχει συγκλονίσει όλη την Ελλάδα σημειώθηκε το απόγευμα της περασμένης Τετάρτης στην Ανδραβίδα με θύματα δυο μικρά αγοράκια ηλικίας ενός και δύο ετών και τους γονείς τους, Aρμάντο και Μαρία Κλότσι, ηλικίας μεταξύ 30 και 35 ετών.

Τα τέσσερα μέλη της οικογένειας εντοπίστηκαν νεκρά  από το τρίτο παιδί της οικογένειας, ένα 10χρονο αγοράκι, που σύμφωνα με πληροφορίες η μητέρα είχε αποκτήσει από τον προηγούμενο γάμο της,  το οποίο την ώρα του φονικού φέρεται να έπαιζε με το ποδήλατό του στην πλατεία.

Όταν γύρισε και άνοιξε την πόρτα του σπιτιού τους βρέθηκε αντιμέτωπο με το αποτρόπαιο θέαμα αντικρίζοντας νεκρά τόσο τα δυο αδελφάκια του όσο και τους γονείς τους. Παρά το αρχικό σοκ του πάντως, ο 10χρονος που σύμφωνα με πληροφορίες ανησύχησε όταν κανείς δεν άνοιγε την πόρτα και μπήκε στο εσωτερικό της οικίας από το παράθυρο έσυρε το μικρότερο από τα δυο παιδιά έξω στο δρόμο διανύοντας μερικά μέτρα προκειμένου να ζητήσει απεγνωσμένα βοήθεια από τους περαστικούς. Διερχόμενοι πολίτες που αντίκρισαν το θέαμα ειδοποίησαν αμέσως την Αστυνομία και το ΕΚΑΒ. Ασθενοφόρο μετέφερε το άτυχο μωράκι στο Κέντρο Υγείας Γαστούνης, όπου απλά διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Οι Αρχές μπαίνοντας στο σπίτι αντίκρισαν κάλυκες και στον χώρο της αυλής, τους δυο γονείς νεκρούς πάνω σε ένα τρέιλερ και το ένα από τα δυο παιδιά στο πάτωμα, ένδειξη ότι ο δράστης ήθελε να εξαφανίσει τα ίχνη τους όμως η έλευση του τρίτου παιδιού στο σπίτι, πιθανώς του χάλασε τα σχέδια με αποτέλεσμα να τραπεί άρον άρον σε φυγή!

Διαβάστε Επίσης

Όλη η επικαιρότητα