Ηλεία

Ανεμοστρόβιλος σε Νεοχώρι-Μυρσίνη με μεγάλες ζημιές: Τα πήρε και τα σήκωσε

Ακούστε το άρθρο

Μεγάλη ζημιά στο τυροκομείο στη Μέλισσα -Στέγες και δένδρα στη μανία του ισχυρού ανέμου -Οι Θ. Βασιλόπουλος-Γ. Λέντζας και ΕΛΓΑ στις πληγείσες περιοχές

Ανεμοστρόβιλος έκανε για ελάχιστα λεπτά «βόλτα» στον Κάμπο προκαλώντας ζημιές σε θερμοκήπια, ξεριζώνοντας δένδρα και στέγες, σηκώνοντας παλέτες στον αέρα  αλλά χωρίς ευτυχώς να κινδυνεύσουν ανθρώπινες ζωές.

Τεράστια δένδρα έπεσαν στην ΕΟ στο ύψος των Σαβαλίων και η κυκλοφορία διεκόπη. Από τύχη δεν προκλήθηκε ατύχημα

Τις πληγές τους μετράνε αγρότες  και κάτοικοι στο Νεοχώρι, τη  Μυρσίνη , τη Μέλισσα και τα Καραβουλέϊκα μετά την καταστροφή που προκάλεσε σε θερμοκήπια ο ανεμοστρόβιλος (όπως οι αγρότες ισχυρίζονται)που πέρασε χθες νωρίς το μεσημέρι από την περιοχή. Στο Νεοχώρι οι θερμοκηπιακές εγκαταστάσεις του αγρότη Γεράσιμου Νέλου καταστράφηκαν ολοσχερώς.

Ο ανεμοστρόβιλος στη Μυρσίνη ξεκίνησε από το Παλιολίβαδο, πέρασε στα θερμοκήπια προξενώντας ζημιές  και σήκωσε στον αέρα παλέτες από αγροτική επιχείρηση.

Τρίτη φορά

Στην περιοχή του Κάμπου είναι η τρίτη φορά τα τρία τελευταία χρόνια που βλέπουν τις θερμοκηπιακές εγκαταστάσεις να καταστρέφονται χωρίς να έχουν αποζημιωθεί.

Στην περιοχή έσπευσαν αρχικά η πρόεδρος του ΔΣ κ. Γεωργία Κακαλέτρη, οι αντιδήμαρχοι του Δήμου Ανδραβίδας Κυλλήνης( Πέτρος Ανυφαντής, Αλεξάνδρα Γιαννίτση, Διονύσης Κεκάτος, Παναγιώτης Βαγγελάκος για να δουν και να εκτιμήσουν το μέγεθος των ζημιών, ενώ στη συνέχεια έφθασε ο αντιπεριφερειάρχης αγροτικής Ανάπτυξης Θεόδωρος Βασιλόπουλος και  ο δήμαρχος Γιάννης Λέντζας συνοδευόμενος από εκτιμητή του ΕΛΓΑ.

«Αλλαγή νομικού πλαισίου»

Ο  κ. Βασιλόπουλος και ο  κ. Λέντζας μαζί με τον πρόεδρο της ΤΚ Νεοχωρίου κ. Βασίλη Τσάκο επισκέφθηκαν τα θερμοκήπια και συνομίλησαν με τους αγρότες. Τόσο ο αντιπεριφερειάρχης όσο και ο δήμαρχος τόνισαν την ανάγκη αλλαγής του νομικού πλαισίου, του κανονισμού του ΕΛΓΑ που διέπει τις αποζημιώσεις στα θερμοκήπια και τόνισαν ότι θα πρέπει να ληφθεί σοβαρά υπόψη ότι η περιοχή πλήττεται συχνά από ακραία καιρικά φαινόμενα. Ο κ. Βασιλόπουλος κάλεσε τους πληγέντες αγρότες να προβούν σε αναγγελίες των ζημιών που υπέστησαν.

 Στον αέρα οι στέγες

Στη Μέλισσα (Λεχαινά)  ο ανεμοστρόβιλος προκάλεσε ζημιά στη στέγη του τυροκομείου ιδιοκτησίας Θεοφιλόπουλο καθώς και του σπιτιού που βρίσκεται δίπλα. Επίσης ξερίζωσε δένδρα, καμινάδες και κεραμίδια όπως μας ενημέρωσε η πρόεδρος της ΤΚ Μέλισσας Αλεξάνδρα Λυκοκανέλλου. Μεγάλο ήταν το πρόβλημα στην ΕΟ Πατρών Πύργου στο ύψος των Σαβαλίων όπου η κυκλοφορία διακόπηκε από την πτώση μεγάλων δένδρων στο οδόστρωμα. Από τύχη δεν προκλήθηκε ατύχημα

“10 στρέμματα θερμοκηπίου που καλλιεργούσα κηπευτικά, καταστράφηκαν σε λίγα λεπτά ολοσχερώς. Ο ανεμοστρόβιλος τα διέλυσε όλα! Λύγισε ακόμη και τα σίδερα” δηλώνει ο παραγωγός Γεράσιμος Νέλος
Η μανία του ισχυρού ανέμου, λύγισε τα σίδερα των θερμοκηπίων
Ξήλωσε τα πάνελ στο τυροκομείο στη Μέλισσα
Το σπίτι από μέσα. Ο ανεμοστρόβιλος σήκωσε τη στέγη
Χωρίς…στέγη έμεινε το σπίτι στη Μέλισσα!
Ο αντιπεριφερειάρχης κ. Θ. Βασιλόπουλος, ο δήμαρχος Γ. Λέντζας με τον παραγωγό Γεράσιμο Νέλο και τον εκτιμητή του ΕΛΓΑ κ. Παππά.

Όλη η επικαιρότητα