Ηλεία

Ανεξέλεγκτη η φωτιά σε Κρέστενα και Γρύλλο – Εκκενώθηκε κατασκήνωση (φωτογραφίες-βίντεο)

Μαίνεται η φωτιά στη Κρέστενα - Ξυπνούν μνήμες από 2007 - Οι κάτοικοι ζητούν εθελοντές να βοηθήσουν στη διάσωση ζώων - Η περιοχή δεν έχει ρεύμα και σε κάποιες περιπτώσεις ούτε τηλέφωνο. *Υπάρχει άμεση ανάγκη για νερά πόσιμα στην Κρέστενα. Επικοινωνήστε με το 2625023766. Χώρος συγκέντρωσης το πυροσβεστικό κλιμάκιο Κρεστένων*
Ακούστε το άρθρο

Ανεξέλεγκτη μαίνεται η φωτιά που ξέσπασε σε αγροτοδασική έκταση, λίγο μετά τις 3:30 το μεσημέρι, στα Μακρίσια ενώ στην περιοχή Γρύλλος η φωτιά έχει φτάσει στα 100μ από τα σπίτια!

Συγκεκριμένα, συναγερμός έχει σημάνει στην Πυροσβεστική λόγω μεγάλης πυρκαγιάς που ξέσπασε αρχικά σε δασική έκταση, αλλά γρήγορα επεκτάθηκε, με αποτέλεσμα να λάβει επικίνδυνες διαστάσεις.

*Οι κάτοικοι ζητούν εθελοντές να βοηθήσουν στη διάσωση ζώων. 

Η περιοχή δεν έχει ρεύμα και σε κάποιες περιπτώσεις ούτε τηλέφωνο.

Υπάρχει άμεση ανάγκη για νερά πόσιμα στην Κρέστενα. Επικοινωνήστε με  το 2625023766. Χώρος συγκέντρωσης το κλειστό γήπεδο Κρεστένων ή στο αρχηγείο της Πυροσβεστικής.*

Πληροφορίες αναφέρουν πως η φωτιά έχει λάβει τεράστιες διαστάσεις ενώ κινείται πλέον ανεξέλεγκτη προς Φρίξα.

Συγκεκριμένα, η πυρκαγιά έχει μπει στα πρώτα σπίτια στην Σκιλλουντία και έχει δοθεί εντολή για προληπτική εκκένωση στο χωριό Γρύλος στην κατασκήνωση της Φρίξας, ενώ έχει σταλεί και προειδοποιητικό μήνυμα στους κατοίκους της περιοχής.

Εκκενώθηκε η κατασκήνωση

Τα παιδιά από την κατασκήνωση που εκκενώθηκε είναι απόλυτα ασφαλή, όπως δηλώνουν οι αρμόδιοι, ενώ έχουν μεταφερθεί στην πλατεία των Καλυβακίων. Οι γονείς τους θα τα παραλάβουν από εκεί, με φυσική παρουσία.

Μάλιστα, όπως μεταδίδουν πληροφορίες, οι πυροσβέστες έχουν προχωρήσει ήδη σε αρκετούς απεγκλωβισμούς κατοίκων στην περιοχή.

Στο σημείο επιχειρούν και εναέρια μέσα.

Το χρονικό της πυρκαγιάς όπως μεταφέρεται από κάτοικο της περιοχής και η παράκλησή του να διευκολύνουν το έργο της κατάσβεσης:

«Η φωτιά ξεκίνησε κοντά στην αφετηρία του παλαιού δρόμου Μακρυσια Κρέστενα.

Γρήγορα επεκτάθηκε λόγο αέρα κ ζέστης.

Η Πυροσβεστική ήταν εκεί γρήγορα αλλά χωρίς πρόσβαση. Τα πρώτα αεροπλάνα έφτασαν στα 15-20 λεπτά. Αστραπιαία κύκλωσε την Κρέστενα από την μεριά του νεκροταφείου.

Κατέβηκε λαγκαδακια κ έφτασε κοντά ξενοδοχείο Αθήνα – μπουζανα. Ο μαύρος καπνός πρέπει να είναι τα λάστιχα Διονυσοπουλου.

Έχει χωρίσει στα 3 προς σκιλλουντια – φριξα, προς γρυλλο και προς μεγάλακου- βρινα.

Επιχειρούν συνεχώς. Μην κλείνεται δρόμους κ διευκολύνετε τις αρχές… ας ελπίσουμε να τελειώσει γρήγορα κ να αποφεύγουμε δυσάρεστες καταστάσεις….»

Η χθεσινή δημοσίευση του Δημάρχου:

Οι παρακάτω εικόνες είναι ενδεικτικές του μεγέθους της φωτιάς:

Περισσότερα σε λίγο…

Διαβάστε Επίσης

Όλη η επικαιρότητα