Ηλεία

«Αρχαία Φειά και Ποντικόκαστρο» στην Ιερά Μητρόπολη Ηλείας

Με στόχο την ανάδειξη και προβολή της ιστορίας του Δήμου Πύργου η Δημοτική Αρχή προχώρησε στην δωρεά της τρίτης ιστορικής έκδοσης του Δήμου προς την Ιερά Μητρόπολη Ηλείας.
Ακούστε το άρθρο

Η Πρόεδρος του ΔΟΠΠ Μαριάννα Σταθοπούλου και ο Ειδικός Συνεργάτης του Δήμου Πύργου Θεόδωρος Λάμπρος παρέδωσαν στον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Ηλείας βιβλία για την Αρχαία Φειά και το Ποντικόκαστρο

*Μητροπολίτης Ηλείας Αθανάσιος: «Ιστορία και Ορθοδοξία είναι άρρηκτα  συνδεδεμένες στη χώρα μας»

Με στόχο την ανάδειξη και προβολή της ιστορίας του Δήμου Πύργου η Δημοτική Αρχή προχώρησε στην δωρεά της τρίτης ιστορικής έκδοσης του Δήμου προς την Ιερά Μητρόπολη Ηλείας.

Συγκεκριμένα η Πρόεδρος του Δημοτικού Οργανισμού Πολιτισμού Πύργου Μαριάννα Σταθοπούλου και ο Ειδικός Συνεργάτης – Ιστορικός του Δήμου Θεόδωρος Λάμπρος επισκέφθηκαν το Μητροπολίτη Ηλείας κ.κ Αθανάσιο Β όπου του παρέδωσαν ποσότητα βιβλίων που αφορούν την ιστορία της Αρχαίας Φειάς – του Ποντικόκαστρου και των Νεότερων χρόνων της περιοχής.

Στη συνάντηση οι κ.κ. Σταθοπούλου και Λάμπρος είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν με τον Σεβασμιότατο τους στόχους της Δημοτικής Αρχής πάνω στα θέματα του πολιτισμού και τόνισαν ότι η Ιστορία μαζί με την μεγάλη συνεισφορά της Ορθόδοξης Εκκλησίας κρατούν όρθια όλους αυτούς τους αιώνες τη χώρα μας.

Μητροπολίτης Ηλείας Αθανάσιος:

«Ορθοδοξία και ιστορία

 πορεύονται μαζί σε αυτή τη χώρα»

Ο Μητροπολίτης κ.κ. Αθανάσιος αφού ευχαρίστησε τους κ.κ Σταθοπούλου και Λάμπρο για την ευγενική τους πρωτοβουλία στο να προσφέρουν την τελευταία έκδοση του Δήμου Πύργου για την Αρχαία Φειά και το Ποντικόκαστρο προς την Ιερά Μητρόπολη Ηλείας, ανέφερε ότι η ιστορία και η Ορθοδοξία είναι άρρηκτα συνδεδεμένες σε αυτή την χώρα τονίζοντας τους μεγάλους αγώνες που έδωσαν οι πρόγονοί μας για να διατηρήσουν την ιστορία μας αλλά και την Ορθόδοξη πίστη.

Πρόσθεσε δε ότι η Ι.Μ. Ηλείας θα είναι αρωγός με τον Δήμο Πύργου στα θέματα που αφορούν την ανάδειξη – προβολή της ιστορίας και του πολιτισμού γενικότερα του τόπου.

Μαριάννα Σταθοπούλου

«Πολιτισμός και Ορθοδοξία

 κρατούν Θερμοπύλες»

Με την σειρά της η πρόεδρος του Δημοτικού Οργανισμού Πολιτισμού Πύργου Μαριάννα Σταθοπούλου ευχαρίστησε τον κ.κ. Αθανάσιο για την αποδοχή της πρόσκλησης τονίζοντας ότι η ιστορία και η Ορθοδοξία κρατούν «Θερμοπύλες» σε αυτή τη χώρα μέσα σε μια εξαιρετικά δύσκολη περίοδο που διάγουν οι Έλληνες πολίτες τονίζοντας ότι ο Δήμος Πύργου και ο ΔΟΠΠ θα είναι αρωγοί και συμπαραστάτες στο ανθρωπιστικό – κοινωνικό και πολιτιστικό έργο της Ι.Μ Ηλείας.

Θεόδωρος Λάμπρος

«Η Ορθοδοξία έδωσε μάχες

 για να κρατηθεί ζωντανή»

Ο Ειδικός Συνεργάτης του Δήμου Πύργου – Ιστορικός και Συγγραφέας Θεόδωρος Λάμπρος αφού ευχαρίστησε τον Μητροπολίτη Ηλείας για την επίσκεψη και την εποικοδομητική συζήτηση που προέκυψε, αναφέρθηκε στο τεράστιο κοινωνικό – ανθρωπιστικό και πολιτιστικό έργο της Ιεράς Μητρόπολης Ηλείας και του προκατόχου του κ.κ. Γερμανού τονίζοντας ότι η Ορθοδοξία έδωσε τεράστιες μάχες μέσα στους αιώνες για να κρατηθεί ζωντανή.

Ολοκληρώνοντας ευχήθηκε στον κ.κ. Αθανάσιο γόνιμο και δημιουργικό έργο τονίζοντας με την σειρά του ότι ο Δήμος Πύργου θα εξακολουθήσει να έχει μια αγαστή συνεργασία με την Ι.Μ. Ηλείας πάνω στα θέματα της τοπικής ιστορίας και του πολιτισμού.

Αξίζει να σημειωθεί ότι εκτός από τα βιβλία για την Αρχαία Φειά και το Ποντικόκαστρο ο κ. Λάμπρος έδωσε και δυο αντίτυπα στον κ.κ. Αθανάσιο του βιβλίου για την Ελληνική Επανάσταση του 1821 – έκδοσης του Δήμου Πύργου.

Όλη η επικαιρότητα