Ηλεία

Χάθηκαν οικονομίες μιας ζωής – Απάτη μαμούθ σε επιχείρηση της Ηλείας

Πρόκειται για τη μεγαλύτερη απάτη το τελευταίο διάστημα και μια από τις μεγαλύτερες τα τελευταία χρόνια.
Ακούστε το άρθρο

Πέρα από κάθε έλεγχο βρίσκεται πλέον το θέμα των τηλεφωνικών απατών, οι οποίες κάθε άλλο παρά μειώνονται τα τελευταία χρόνια.

Το θράσος των δραστών μεγάλο και η εφευρετικότητά τους όσον αφορά τους τρόπους που χρησιμοποιούν για να ξεγελάσουν το υποψήφιο θύμα τους απερίγραπτη. Στόχος τους φαίνεται πλέον πως είναι οι επαγγελματίες της περιοχής, με τα ποσά που χάνονται το τελευταίο διάστημα να είναι μεγάλα και να αποτελούν οικονομίες ζωής.

Ενδεικτικό παράδειγμα μιας τέτοιας περίπτωσης ήταν μια επιχείρηση εμπορίας φρούτων σε περιοχή του Κάμπου, κοντά στην Αμαλιάδα, της οποίας ο ιδιοκτήτης έχασε συνολικά 150.000€. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη απάτη το τελευταίο διάστημα και μια από τις μεγαλύτερες τα τελευταία χρόνια. Συγκεκριμένα, ο 45χρονος ιδιοκτήτης της επιχείρησης και θύμα της πλεκτάνης αυτής, δέχθηκε τηλεφώνημα από τους δράστες που παρίσταναν γνωστό του πρόσωπο που επιθυμούσε να προχωρήσουν σε εμπορική συναλλαγή.

Το λάθος που του στοίχισε

Ο τρόπος με τον οποίο προσέγγισαν τον 45χρονο και τα στοιχεία που του ανέφεραν, τον οδήγησαν στο σημείο να τους εμπιστευτεί. Μάλιστα, για την ολοκλήρωση της δράσης τους απέστειλαν έναν σύνδεσμο –όπως γίνεται συνήθως σε τέτοιες περιπτώσεις– τον οποίο για κακή του τύχη άνοιξε ο 45χρονος ιδιοκτήτης, δίνοντάς άθελά του στους δράστες πρόσβαση στον τραπεζικό του λογαριασμό.

Μεταφορά σε διάφορους λογαριασμούς

Θέλοντας να διαχωρίσουν τα χρήματα για να κάνουν δυσκολότερο το έργο του εντοπισμού τους από τις αστυνομικές αρχές, οι δράστες μετέφεραν τμηματικά το τεράστιο ποσό των 150.000€ σε διάφορους λογαριασμούς. Ο διαχωρισμός αυτός αποτελεί μια συνηθισμένη τακτική των δραστών, όπως έχει φανεί και σε άλλες περιπτώσεις.

Οι έρευνες των αρχών

Σοκαρισμένος ο 45χρονος αντιλήφθηκε πως τα χρήματα στον προσωπικό του λογαριασμό είχαν «κάνει φτερά». Οι οικονομίες μιας ζωής, με τις οποίες φρόντιζε η επιχείρησή του να λειτουργεί δίχως προβλήματα, είχαν χαθεί μέσα σε ελάχιστο διάστημα. Χωρίς να χάσει χρόνο ειδοποίησε τις αρχές για το περιστατικό, καθώς και την τράπεζα με την οποία συνεργαζόταν.

Ήδη έχουν ξεκινήσει προσπάθειες για τον εντοπισμό και την ανάκτηση των χρημάτων (σε περίπτωση που καταστεί αυτό δυνατό), που θα οδηγήσει και στον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών.

Όλη η επικαιρότητα