Ηλεία

Δ. Κωνσταντόπουλος για πλημμύρες: Μετά από τέτοια εικόνα σας φταίει ο Θεός που βρέχει;

«Με αυτά που συμβαίνουν στον Δήμο Ήλιδας θα περιμέναμε να δούμε κάποιον να κάνει...χαρακίρι», τονίζει ο υποψήφιος δήμαρχος Ήλιδας
Ακούστε το άρθρο

Μετά από την εξέλιξη κάποιου φυσικού φαινομένου είτε φωτιάς είτε πλημμύρας, βλέποντας την ολέθρια καταστροφή που επιφέρουν, με χαμένες περιουσίες, διαλυμένες υποδομές, τον κίνδυνο ακόμη και για ανθρώπινες ζωές, παρατηρώ δυστυχώς θεσμικούς, δημοσιογράφος, πολιτικούς, να μιλάνε πάντα με την γνωστή απαράδεκτη ατάκα : Δεν είναι η ώρα ευθυνών, τώρα προέχει η αντιμετώπιση του φαινομένου και άλλα τέτοια….

Αυτή η ατάκα όμως, «δίνει ζωή» στην ανευθυνότητα και στην κάλυψη εγκληματικών πράξεων, γενικότερα στην παράβαση καθήκοντος. Παρατηρώ ακόμη με λύπη ότι πάντα απούσα είναι και η δικαιοσύνη. Και όμως, η δικαιοσύνη προβλέπεται εκ του Νόμου να παρεμβαίνει αυτεπαγγέλτως. Έχει αυτή την υποχρέωση ακόμα και όταν η καταγραφή ή η παρουσίαση γίνεται σε κάποιο Μέσο Ενημέρωσης.

Δεν φταίει ο Θεός Γιάννη Λυμπέρη που βρέχει. Και απευθύνομαι τόσο σε εσένα όσο και στους αρμόδιους Αντιδημάρχους Τεχνικών Έργων και Καθαριότητας του Δήμου Ήλιδας. Οι οποίοι πρέπει να επιλέξουν : Ή να ασκήσουν κανονικά τα καθήκοντά τους ή να παραιτηθούν….

Αναφέρομαι δε στην Π Ρ Ο Λ Η Ψ Η !! Το φωνάζω πάντα και θα επιμένω όσο η αδιαφορία κτυπάει «κόκκινο» στο Δήμο Ήλιδας.

Τις παλιές εποχές «άνοιγαν οι ουρανοί» και άστραφτε φωτίζοντας όλη την Ηλεία, για αρκετά εικοσιτετράωρα συνεχώς ρίχνοντας κατά την λαϊκή έκφραση «καρέκλες» αλλά τούτες οι καταστροφές που βλέπουμε σήμερα δεν υπήρχαν ποτέ!

Και ο λόγος είναι ένας : Ακόμη και στα χωριά οι Πρόεδροι καθάριζαν τις γράνες και τα χαντάκια μόνοι τους από το καλοκαίρι… Σήμερα κ. Δήμαρχε και κ.κ. Αντιδήμαρχοι που καθαρίσατε; Ποια φρεάτια και ποια χαντάκια διευθετήσατε;
Μέχρι και ο κεντρικός δρόμος από την Αμαλιάδα προς την Εθνική (κόμβος Παπακασελά) έγινε λίμνη ! γιατί απλά δεξιά και αριστερά δεν είχατε καθαρίσει τίποτα… και το νερό έκανε «βόλτες» μέσα στο δρόμο για να βρει τρόπο διαφυγής δημιουργώντας κίνδυνο για τους οδηγούς.

ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΗ ΑΓΝΟΗΣΗ
ΚΑΙ ΚΑΜΙΑ ΣΗΜΑΣΙΑ….

Χαρακτηριστικά και από το καλοκαίρι σας παρουσίασα και σας τόνισα τα προβλήματα στην περιοχή «Λιβαδάκι» αλλά δεν «ίδρωσε καν το αυτί σας!
Σας παρουσίασα επίσης την γειτονιά στο κέντρο της πόλης μας στη ΔΕΗ που δεν έχετε επί χρόνια φροντίσει να κατασκευάσετε φρεάτια απορροής υδάτων και οι συμπολίτες μας εγκλωβίζονται στα σπίτια τους. Και όμως ούτε που σας «άγγιξε» το πρόβλημα.!….

Η οικογένεια στα Δουνέϊκα στις γραμμές του τρένου, στον δρόμο για την Αγία Μαρίνα, σας εκλιπαρεί να καθαρίσετε το χαντάκι από το καλοκαίρι. Και προ ημερών σας το ζητούσε παρεμβαίνοντας στην υπηρεσία καθαριότητας. Τελικά σήμερα πλημμύρισαν αλλά εσείς εξακολουθείτε να … σφυρίζετε αδιάφορα, χωρίς ίχνος ντροπής !

Μπορώ να κάνω αναφορά με συγκεκριμένες περιπτώσεις, σε όλο το Δήμο Ήλιδας και την στιγνή αδιαφορία σας και θα εκπλαγείτε με αυτά που θα δείτε και εσείς οι ίδιοι!! Προέκρινα ωστόσο να σας δείξω τα έργα με τις ημέρες σας και τα αποτελέσματά σας, με φωτογραφική κάλυψη ανά περιοχή.
Να δουν οι πολίτες, αλλά να δείτε και εσείς μιας και τις ημέρες της καταστροφής αντί να είστε παρόντες στα προβλήματα προτιμήσατε να βρίσκεσθε στην Θεσσαλονίκη και να φωτογραφίζεσθε σαν να μην … «τρέχει τίποτα» στο Συνέδριο της ΚΕΔΕ. Αυτός είναι ο βαθμός της αυτοδιοικητικής αλλά συνειδησιακής σας ευθύνης …..

Καλώ τον καθένα και την καθεμιά από τους συμπολίτες μου να δώσουν μια εξήγηση για αυτή την καταστροφή που με την αδιαφορία και ανικανότητά σας μας οδηγείτε. Όμως κ. Λυμπέρη μην ξεχνάτε αυτό που σας έχω ξανατονίσει:

«Μπορεί να κοροϊδεύετε πολλούς για λίγο καιρό,
Λίγους για πολύ καιρό,
Όχι όμως όλους για όλο τον καιρό….»

Αβραάμ Λίνκολν

Σίγουρα ο επικεφαλής και στην προκειμένη περίπτωση ο κ. Λυμπέρης συσσωρεύει την αγανάκτηση και το μένος των πολιτών για τη διάλυση του Δήμου και οι Αντιδήμαρχοι που έχουν αρμοδιότητα και ευθύνη ενίοτε κρύβονται πίσω από το όνομά του… Δηλιάζουν να βγουν μπροστά να αναλάβουν τα ευθύνες τους και να παραιτηθούν

Τί ωραία που είναι η καρέκλα! Ε; ……

Όταν οι πολίτες σε ψηφίζουν και δεν είσαι ικανός να σταθείς στο ανάστημα που αρμόζει και να τους εκπροσωπήσεις, τότε, παραιτείσαι από Αντιδήμαρχος και από Δημοτικός Σύμβουλος. Πηγαίνεις σπίτι σου και δεν τα ρίχνεις στο Δήμαρχο για να δικαιολογήσεις την ανικανότητά σου…
Ανέλαβα την ευθ8ύνη να σταθώ επάξια στο ύψος των περιστάσεων ως Υποψήφιος Δήμαρχος Ήλιδας και δεσμεύομαι μετά τις εκλογές ως Δήμαρχος Ήλιδας με νέα και ισχυρή Δημοτική Αρχή, να οδηγήσω τον Δήμο μας στην μεγάλη αλλαγή και την ΑΝΑΤΡΟΠΗ σε διοίκηση, πρόσωπα και νοοτροπίες. Και θα το πράξω

Το μέλλον μας ανήκει και το διεκδικούμε !!

ΠΑΡΑΛΙΑ ΚΟΥΡΟΥΤΑΣ 1,2 : Ξηλώθηκε ο πεζόδρομος Κουρούτας , διαλύθηκε και το φωτιστικό….

ΚΟΥΡΟΥΤΑ 1,2,3 : Διαλύθηκαν όλες οι υποδομές μπροστά στην θάλασσα στην Κουρούτα και ο δρόμος προς την επιχείρηση HARMONY που κατασκευάσθηκε πριν μερικούς μήνες !

ΡΟΒΙΑΤΑ 1,2 : Απέραντες πλημμυρισμένες περιοχές στη Ροβιάτα . Γιατί κ. Δήμαρχε;

ΔΑΦΝΙΩΤΙΣΣΑ 1,2 : Δαφνιώτισσα: Έπεσε το βουνό στο δρόμο. Χρόνιο πρόιβλημα που δεν έχει λυθεί…

ΣΑΒΑΛΙΑ 1,2,3 : Πλημμύρισαν τα πάντα στα Σαβάλια! Ζώα πνίγηκαν και περιουσίες θάφτηκαν κάτω από το νερό και τη λάσπη

ΒΕΛΑΝΙΔΙ 1,2,3 : Κοιτάξτε πώς έγιναν οι δρόμοι .Οι κάτοικοι παρακαλούσαν για έργα αγροτικής οδοποίας αλλά…

ΦΡΕΑΤΙΟ ΒΕΛΑΝΙΔΙ 1 : Θαμμένο φρεάτιο στο Βελανίδι…..

ΑΓΙΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ: Με τέτοιους δρόμους είναι αναγκασμένοι και ουσιαστικά αποκλεισμένοι οι κάτοικοι από τις περιουσίες και τα σπίτια τους !

Όλη η επικαιρότητα