Ηλεία

Δίβρη: Θλίψη και συγκίνηση για τον θάνατο του Τηλέμαχου Φωτεινού

Στη θλίψη βυθίστηκε η Δίβρη και όλη η ευρύτερη περιοχή στο άκουσμα του θανάτου του...
Ακούστε το άρθρο

Στη θλίψη βυθίστηκε η Δίβρη και όλη η ευρύτερη περιοχή στο άκουσμα του θανάτου του Τηλέμαχου Φωτεινού ο οποίος έφυγε από τη ζωή το περασμένο Σάββατο.

Πρωτοπόρος στον κλάδο της παραγωγής υδροηλεκτρικής ενέργειας, πάντα δίπλα στον τόπου καταγωγής του τον οποίο σκεφτόταν και βοηθούσε μέχρι την τελευταία ώρα, ο Τηλέμαχος Φωτεινός θα μνημονεύεται από όλους για την καλοσύνη του, την προσφορά και τη γενναιοδωρία του, με το «φευγιό» του να αφήνει δυσαναπλήρωτο κενό αλλά με το έργο του να τον κρατά πάντα ζωντανό στις καρδιές και το μυαλό όσων των γνώρισαν.

Με το που έγινε γνωστή η είδηση του χαμού του, τα κοινωνικά δίκτυα γέμισαν με συγκινητικά μηνύματα αποχαιρετισμού από γνωστούς και φίλους, έχοντας όλοι τους να διηγηθούν και μια ιστορία που έζησαν μαζί του ή που περιγράφει την αγάπη του για τον τόπο. Χαρακτηριστική είναι η ανάρτηση του φίλου του, Σωτήρη Σωτηρόπουλου ο οποίος μεταξύ άλλων ανέφερε: «Πρώτα και κύρια έφερες στο Ιατρείο Λαμπείας, τον γιατρό Πέτρο για ΔΩΡΕΑΝ περίθαλψη στους συμπολίτες μας “βάζοντας τα γυαλιά” στο ανάλγητο Κράτος. Επίσης με προσωπική σου επιστασία και θυσία ανακαίνισες το κτίριο του Ιατρείου, πρώην ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟΥ ΣΤΑΘΜΟΥ. Στη συνέχεια έφερες το ΑΤΜ της Εθνικής Τράπεζας. Έφτιαξες την πεζογέφυρα στο γεφύρι του “Βαμβακά” για να μην κινδυνεύουν τα παιδιά του Σχολείου. Τοποθέτησες σε όλα τα επικίνδυνα σημεία των εσωτερικών δρόμων της Δίβρης προστατευτικά μεταλλικά κάγκελα. Φρόντισες να βάλει η ΔΕΗ τις κολόνες υψηλού φωτισμού (κανένας δεν το ξέρει αυτό). Από τα νόμιμα ανταποδοτικά χρήματα της ΔΕΗ του ΜΥΗΕ της Δίβρης φτιάχτηκε πρόσφατα το Γήπεδο ποδοσφαίρου 5×5 στον χώρο του γηπέδου Μπάσκετ και βεβαίως κανένας δεν ξέρει που πήγαν τα υπόλοιπα ανταποδοτικά χρήματα από τον Δήμο που τα εισπράττει τώρα και 12 χρόνια… Και τέλος ήρθε η αποθέωση της δικής σου προσφοράς.

Ενώ περνούσες τις τελευταίες σου ημέρες στον κόσμο αυτό από το κρεβάτι του Νοσοκομείου, με απαράμιλλο σθένος και θέληση αλλά και φιλοπατρία για τη διάσωση των Σχολείων της γενέτειρας Δίβρης, μπόρεσες να βρεις τη δύναμη να σκεφτείς και να χορηγήσεις οικονομική βοήθεια στους μαθητές των Σχολείων με σκοπό να μην κλείσουν….».

Στο ίδιο μήκος κύματος, και η ανάρτηση της συζύγου του Σωτήρη Σωτηρόπουλου, Μαρίας Αρβανίτη Σωτηροπούλου η οποία έγραψε: «Ο Τηλέμαχος Φωτεινός ήταν η πρόσφατη χαρακτηριστική περίπτωση Διβριολάτρη, που κυριολεκτικά μέχρι την τελευταία του πνοή φρόντιζε για το καλό της Δίβρης, την ώρα που το διαδικτυακό καφενείο (facebook) βούιζε από διάφορους ‘‘Σφήκες’’, που ανίκανοι να παράγουν οι ίδιοι μέλι, προσπαθούν να κεντρίσουν όποιον αποδεικνύεται πιο παραγωγικός».

Η Βάσω Χαριτοπούλου έγραψε: «Καλός, κακός, φιλάνθρωπος, πανούργος, επικίνδυνος, φιλόπατρις, αλήτης… Αλήθεια, σε πόσες λέξεις μπορεί να χωρέσει μια προσωπικότητα, ένας άνθρωπος της δράσης; Το βέβαιο είναι πως θα συνεχίσουμε να κάνουμε αναφορά στο όνομά του για αρκετά χρόνια ακόμα, άλλοι από δέος, άλλοι από φθόνο, κάποιοι προσπαθώντας να προσεγγίσουν και να ερμηνεύσουν το “φαινόμενο Τηλέμαχος Φωτεινός’’».

Τέλος, ο Νίκος Κατσαβός ανέφερε: «Έφυγε απ’ τη ζωή ο καλύτερός μου φίλος κ συνεργάτης, Τηλέμαχος Φωτεινός, με καταγωγή από τη Δίβρη Ηλείας. Ο πρωτοπόρος Έλληνας στον κλάδο της παραγωγής υδροηλεκτρικής ενέργειας… Καλό ταξίδι φίλε μου, καλό παράδεισο! Θα σε θυμάμαι πάντα!!»

Όλη η επικαιρότητα