WEB tv Ηλεία

Δολοφονία Κώστα Φωτόπουλου – Πύργος: Θα αυτοκτονούσε ο δράστης – Είχε αφήσει σημείωμα

Στο σημείωμα ο ηλικιωμένος αφήνει να εννοηθεί πως αν δεν λυθεί το ζήτημα των κτηματικών διαφορών, μετά την δολοφονία, είχε σκοπό να δώσει τέλος στη ζωή του κάτι που επανέλαβε και στην απολογία του.
Ακούστε το άρθρο

Προφυλακιστέος με την σύμφωνη γνώμη Ανακρίτριας και Εισαγγελέως κρίθηκε χθες μετά την δίωρη απολογία του ο 88χρονος που πυροβόλησε και σκότωσε τον Κώστα Φωτόπουλο την περασμένη Τετάρτη στην είσοδο της επιχείρησης που διατηρούσε ο αδικοχαμένος επιχειρηματίας στο Πράσινο.

Ο καθ’ ομολογίαν δράστης του στυγερού εγκλήματος που εδώ και μια εβδομάδα έχει συγκλονίσει τον Πύργο, πέρασε την πόρτα του Δικαστικού Μεγάρου, περίπου στις 11 π.μ., υποβασταζόμενος από τους αστυνομικούς και με την μαγκούρα ανά χείρας ενώ χαρακτηριστικό είναι πως χρειάστηκε να «επιστρατευθεί» μια καρέκλα με ρόδες για την μετακίνηση του, γεγονός που προκαλεί ακόμα μεγαλύτερη οργή για το  πως παρά τα προβλήματα που αντιμετωπίζει βρήκε την δύναμη να στερήσει από έναν άνθρωπο την ζωή επικαλούμενος κτηματικές διαφορές που είχαν διευθετηθεί πριν είκοσι χρόνια.

Η μεταξύ τους διένεξη , είχε λυθεί δικαστικά με απόφαση του Αρείου Πάγου, μετά από πολύχρονη διαδικασία, υπέρ του θύματος, με τον δράστη εξερχόμενος από τα Δικαστήρια να δηλώνει μεν πως έχει μετανιώσει για την πράξη του, όμως το θύμα του είχε κλέψει 27 στρέμματα, όπως χαρακτηριστικά υποστήριξε.

«Με έκλεψε, μου πήρε 27 στρέμματα. Θα πεθαίνεις για την πατρίδα σου και την περιουσία σου», ήταν τα λόγια που χρησιμοποίησε ο ηλικιωμένος…

Είχε αφήσει σημείωμα

Η εφ. «Πατρίς» σήμερα φέρνει στο φως μια πληροφορία η οποία φανερώνει αρκετά σχετικά με τις προθέσεις του δράστη και το πόσο αποφασισμένος ήταν να αφαιρέσει την ζωή από τον αδικοχαμένο Κώστα Φωτόπουλο.

Σύμφωνα πληροφορίες, ο 88χρονος φέρεται να είχε συντάξει ένα γράμμα τριών σελίδων στο οποίο περιέγραφε τι ακριβώς είχε συμβεί, από την δική του οπτική γωνία και τι ήταν αυτό που τον είχε ενοχλήσει με αποτέλεσμα να οπλίσει το χέρι του και να σκοτώσει τον άτυχο επιχειρηματία.

Σύμφωνα με πηγές από περιβάλλον του δράστη, σε αυτό το σημείωμα ο ηλικιωμένος αφήνει να εννοηθεί πως αν δεν λυθεί το ζήτημα των κτηματικών διαφορών, μετά την δολοφονία, είχε σκοπό να δώσει τέλος στη ζωή του κάτι που επανέλαβε και στην απολογία του, προφανώς όμως δεν πρόλαβε να το κάνει πράξη είτε επειδή ο υπάλληλος στην εμπορεία ξυλείας του αφαίρεσε το όπλο είτε επειδή συνελήφθη από την Αστυνομία λίγη ώρα μετά την εγκληματική του πράξη.

Την συγκεκριμένη εκδοχή πάντως, διαψεύδει η πλευρά του θύματος που υποστηρίζει πως ναι μεν στην απολογία του ο 88χρονος έκανε λόγο για αυτοκτονία, χωρίς ωστόσο κάτι τέτοιο να αποτυπώνεται το σημείωμα που κουβαλούσε μαζί  του ο ηλικιωμένος, παρά μόνο η πρόθεσή του να σκοτώσει τον αδικοχαμένο επιχειρηματία.

Την ύπαρξη του σημειώματος επιβεβαίωσαν από την πρώτη στιγμή στην εφ. «Πατρίς» κύκλοι της αστυνομίας που προχώρησαν στην σύλληψη του δράστη τονίζοντας πως πρόκειται για μια κατά κάποιο τρόπο έγγραφη απολογία που υποδηλώνει την πρόθεση να βάλει τέλος στην ζωή του.

Δημήτρης Δημητρουλόπουλος, δικηγόρος οικογένειας θύματος

«Καλοσχεδιασμένο και προμελετημένο έγκλημα»

«Εκ μέρους των συγγενών του φονευθέντος Κωνσταντίνου Φωτοπούλου δηλώθηκε παράσταση προς υποστήριξη της κατηγορίας σε βάρος του δράστη για το αποτρόπαιο αυτό έγκλημα το οποίο έχει συγκλονίσει την τοπική μας κοινωνία και όχι μόνο και βεβαίως έχει βυθίσει στο πένθος την οικογένειά του καταλείποντας πολλά αναπάντητα ερωτήματα τα οποία θα πρέπει ενδελεχώς να εξεταστούν από τις αρμόδιες αρχές. Όλα τα στοιχεία δείχνουν πως πρόκειται για μία δολοφονία η αφετηρία της οποίας ανάγεται σε μία αστική αντιδικία η οποία όμως έχει ολοκληρωθεί περίπου 20 χρόνια πριν με τέτοιο τρόπο που πανηγυρικά δικαίωσε την οικογένεια του αδικοχαμένου Φωτόπουλου με απόφαση που εκδόθηκε για το ζήτημα αυτό από τον Άρειο Πάγο. Το γεγονός όμως ότι επί τόσα χρόνια από τη μεριά του δράστη αυτή η αντιδικία διατηρήθηκε μέσα του ζωντανή δείχνει ότι όλο αυτό το οποίο συνέβη δεν ήταν τίποτα άλλο παρά ένα καλοσχεδιασμένο και προμελετημένο έγκλημα το οποίο εκτελέστηκε εν ψυχρώ.

Σε συνδυασμό με πολλά άλλα στοιχεία τα οποία τίθενται υπόψη μας στο πλαίσιο της δικογραφίας που έχει σχηματιστεί μας δημιουργούν την εύλογη αμφιβολία και τον προβληματισμό κατά πόσο στην προκειμένη περίπτωση η ανθρωποκτόνος πρόθεση του συγκεκριμένου δράστη εξαντλήθηκε με τη δολοφονία του Κωνσταντίνου Φωτοπούλου ή η πρόθεσή του ήταν και ενδεχομένως παραμένει η διάπραξη και άλλων βαρύτητα των εγκλημάτων. Είναι προβληματισμοί τους οποίους θέσαμε υπόψιν της κυρίας ανακρίτριας και η απόφαση  που υπήρξε σε αυτό το στάδιο για την προσωρινή κράτηση του συγκεκριμένου δράστη ήταν η μόνη επιβεβλημένη και αυτή που δικαιολογούνταν από τη βαρύτητα του συγκεκριμένου εγκλήματος και από την ανάγκη διαφύλαξης της Ασφάλειας των μελών της οικογένειάς του θύματος».

Kώστας Κρεμμύδας, δικηγόρος 88χρονου

«Η οικογένεια είναι σοκαρισμένη και αγανακτισμένη»

«Με τη σύμφωνη γνώμη της κυρίας ανακρίτριας και της κυρίας εισαγγελέως διατάχθηκε η προφυλάκιση του κατηγορουμένου ο οποίος από την πρώτη στιγμή παραδέχτηκε τις πράξεις του.  Δυστυχώς οδηγήθηκε από μεγάλη αγανάκτηση σε αυτό το αποτρόπαιο έγκλημα. Θα πρέπει να εκφράσω και τα συλλυπητήρια της οικογένειας η οποία είναι σοκαρισμένη και αγανακτισμένη για αυτή την πράξη. Από κει και πέρα δεν μπορούμε να πούμε πάρα πολλά πράγματα, ένας άνθρωπος έχασε τη ζωή του για κτηματικές διαφορές οπότε θα πρέπει να δούμε στην πορεία πώς θα εξελιχθεί γιατί μην ξεχνάμε ότι ο συγκεκριμένος είναι ένας υπερήλικας με πάρα πολλά και σοβαρά προβλήματα υγείας και σε αυτές τις περιπτώσεις προβλέπεται ο κατ’ οίκον εγκλεισμός. Οπωσδήποτε δηλώνει μετανιωμένος και ότι δεν είχε πρόθεση αλλά σε κάθε περίπτωση ομολόγησε και τις πράξεις του όπως είναι το κατηγορητήριο. Ο ίδιος θεωρούσε τον εαυτό του αδικημένο και την τελευταία στιγμή μία άρνηση να συζητήσουν ή να προσέλθουν εκ νέου σε διαπραγματεύσεις τον οδήγησε στην συγκεκριμένη πράξη».

Το χρονικό του στυγερού εγκλήματος

Όλα συνέβησαν μετά τις 11το πρωί της περασμένης Τετάρτης, όταν ο ηλικιωμένος άνδρας μετέβη με το αυτοκίνητο του  στο εργοστάσιο ξυλείας του θύματος που βρίσκεται παράλληλα με την Εθνική Οδό Πατρών – Πύργου, απέναντι από το εστιατόριο «Αίγλη».

Ο 88χρονος ζήτησε να δει τον επιχειρηματία. Όταν ο αδικοχαμένος Κωνσταντίνος Φωτόπουλος έφτασε στην είσοδο της επιχείρησης του, ο δράστης φέρεται να ρώτησε τον επιχειρηματία αν θυμάται την κτηματική διαφορά που είχαν πριν κάποια χρόνια μιας και ο ίδιος ήθελε να τακτοποιήσει τα κληρονομικά του και αν θυμάται και τον ίδιο.

Μέσα σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα οι τόνοι ανέβηκαν και τότε ο ηλικιωμένος άνδρας άρπαξε την μονόκαννη καραμπίνα που είχε πάρει μαζί του και πυροβόλησε τον 67χρονο τραυματίζοντας τον σοβαρά στην περιοχή της δεξιάς κοιλιακής χώρας.

Την ώρα του συμβάντος, στο χώρο της αποθήκης ξυλείας βρισκόταν ο γιος του θύματος και ένας ακόμα εργαζόμενος οι οποίοι άκουσαν τον διάλογο αλλά σε καμία περίπτωση δεν μπορούσαν να φανταστούν το κακό που επρόκειτο να συμβεί…

Άμεσα κλήθηκε ασθενοφόρο για να παραλάβει τον 67χρονο και να τον μεταφέρει στο νοσοκομείο του Πύργου. Ο άτυχος επιχειρηματίας κατά την διακομιδή του, που έγινε συνοδεία και του γιου του, είχε τις αισθήσεις του όμως λίγη ώρα αργότερα άφησε την τελευταία του πνοή αφού  τα τραύματα που έφερε σε ζωτικά όργανα ήταν πάρα πολύ βαριά και παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες που έκαναν οι γιατροί για τον κρατήσουν στη ζωή, εξέπνευσε λίγη ώρα αργότερα.

Πέρα από το ΕΚΑΒ, στο σημείο έσπευσε και η αστυνομία η οποία αφού συνέλεξε στοιχεία και προχώρησε στις απαραίτητες έρευνες, ταυτοποίηση τα στοιχεία του δράστη, τον οποίο και συνέλαβε σε λιγότερα από μία ώρα, στο σπίτι του στο Λεβεντοχώρι.

Διαβάστε Επίσης

Όλη η επικαιρότητα