Αχαϊα Ηλεία

Ελεύθερος λόγω… κορωνοϊού – Δύο φορές ανεβλήθη η δίκη του, χωρίς ευθύνη του κατηγορούμενου

Ακούστε το άρθρο

Δήλωση του συνηγόρου Θοδωρή Αντωνόπουλου

Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους αφέθηκε με βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών Πατρών ένας 31χρονος που κατηγορείται για μεταφορά ποσότητας κάνναβης με προορισμό από την Πάτρα στο λιμάνι της Κυλλήνης.

Εξ άλλου ελεύθερος με περιοριστικούς όρους αφέθηκε ο 54χρονος που είχε συλληφθεί την προηγούμενη Δευτέρα να κατέχει 2 κιλά κάνναβης κρυμμένη μέσα σε ρολό παντζουριού της οικίας του σε χωριό της πεδινής Ηλείας. Η απόφαση προέκυψε μετά από ομοφωνία Ανακριτή- Εισαγγελέα Αμαλιάδας.

Σχετικά με τις αποφάσεις αυτές ο συνήγορος των 2 κατηγορουμένων, Θοδωρής Αντωνόπουλος, δήλωσε στην «Π» τα εξής:

«Όσον αφορά την περίπτωση του 31χρονου, αυτός ήταν προσωρινά κρατούμενος, αρχικά για 6 μήνες και στη συνέχεια η προσωρινή του κράτηση παρατάθηκε για άλλους 6 μήνες.

Πριν εκπνεύσει όμως το 2ο εξάμηνο, η δίκη του προσδιορίστηκε 2 φορές αλλά δεν έγινε για λόγους που σχετίζονται με την πανδημία του κορωνοϊού.

Το Συμβούλιο Εφετών δικαίως αποφάσισε να μην παρατείνει την κράτησή του για τρίτη φορά, δηλαδή για άλλους 6 μήνες, αφού ο ίδιος δεν είχε καμία ευθύνη για τις προηγηθείσες αναβολές, ούτε τις προκάλεσε ο ίδιος.

«Όσον αφορά την περίπτωση του 54χρονου κατηγορούμενου που είχε χρησιμοποιήσει σαν κρύπτη το ρολό του παραθύρου, θεωρώ την απόφαση δίκαια και εν πολλοίς αναμενόμενη, δεδομένου ότι πρόκειται για πολυτοξικομανή με μακρύ και βασανιστικό «οδοιπορικό» στον χώρο της εξάρτησης, η οποία του έχει αναγνωριστεί πολλές φορές με διάφορες ιατρικές γνωματεύσεις αλλά και με δικαστικές αποφάσεις.

Οι ασθενείς δεν προορίζονται για την φυλακή αλλά για τις δομές της Πολιτείας που βοηθούν σημαντικά στον τομέα της απεξάρτησης και της θεραπείας.

Θεωρώ ότι και οι 2 αποφάσεις εναρμονίζονται με το κράτος δικαίου και την ορθή εφαρμογή του νόμου.».

Όλη η επικαιρότητα