Ηλεία

Ελεύθερος ο 65χρονος κατηγορούμενος για την απόπειρα βιασμού στα Μακρίσια

Του επιβλήθηκαν οι περιοριστικοί όροι της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, ενώ του απαγορεύθηκε να προσεγγίζει την 22χρονη καταγγέλλουσα.
Ακούστε το άρθρο

Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους αφέθηκε χθες μετά την απολογία του στην Ανακρίτρια ο 65χρονος κατηγορούμενος για την απόπειρα βιασμού σε βάρος της 22χρονης.

Μετά από μια πολύωρη ανακριτική διαδικασία, η Ανακρίτρια και η Εισαγγελέας αποφάσισαν  ομόφωνα να αφεθεί ελεύθερος ο κατηγορούμενος. Του επιβλήθηκαν οι περιοριστικοί όροι της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, ενώ του απαγορεύθηκε να προσεγγίζει την 22χρονη καταγγέλλουσα.

«Η κατηγορία προς το παρόν αποδομήθηκε. Εν συνεχεία θα κονιορτοποιηθεί στα επόμενα στάδια της ποινικής διαδικασίας, εάν και εφ’ όσον αυτά υπάρξουν. Όταν το υποτιθέμενο θύμα απόπειρας βιασμού αρνείται να υποβληθεί σε ιατροδικαστική εξέταση, ώστε να πιστοποιηθεί αυθεντικά η εντελώς πρόσφατη άσκηση βίας εναντίον του, αυτό εγείρει βάσιμες αμφιβολίες για την αξιοπιστία του. Αυτό και αρκετά άλλα κρίσιμα στοιχεία της δικογραφίας θεωρούμε ότι οδήγησαν Ανακρίτρια και Εισαγγελέα να αποφασίσουν, αντί της προσωρινής κράτησης, την επιβολή ήπιων περιοριστικών όρων στον εντολέα μας. Τα υπόλοιπα εν καιρώ», δήλωσαν στην εφ. «Πατρίς» οι συνήγοροι υπεράσπισης του 65χρονου κατηγορούμενου  Θοδωρής Αντωνόπουλος και Ελευθερία Μπέλτσου.

Οι συνήγοροι υπεράσπισης του 65χρονου, Θ. Αντωνόπουλος και Ε. Μπέλτσου

Ο κατηγορούμενος συνελήφθη το Σάββατο 18 Φεβρουαρίου από αστυνομικούς του Αστυνομικούς Τμήματος Κρεστένων έπειτα από καταγγελία της 22χρονης,  και  οδηγήθηκε την επόμενη ημέρα στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ηλείας, με τη σχηματισθείσα σε βάρος του δικογραφία, όπου και του ασκήθηκε ποινική δίωξη για απόπειρα βιασμού σε βάρος της νεαρής κοπέλας, αδίκημα που διώκεται σε βαθμό κακουργήματος.

Σύμφωνα με την καταγγελία της 22χρονης, ο 65χρρονος, που έχει μακρινή συγγενική σχέση με την καταγγέλλουσα, φέρεται ότι αποπειράθηκε να τη βιάσει την Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου μέσα στο αμάξι του, σε ερημική περιοχή στα Μακρίσια του Δήμου Ανδρίτσαινας-Κρεστένων.

Όπως αναφέρεται στην καταγγελία, ο κατηγορούμενος και η 22χρονη είχαν μεταβεί από κοινού στον Πύργο με το αυτοκίνητο του 65χρονου. Καθώς επέστρεφαν στα Μακρίσια, ο 65χρονος την οδήγησε σε ένα απόμερο μέρος, της έβγαλε τα ρούχα και επιχείρησε να τη βιάσει. Ωστόσο, η κοπέλα προέβαλε αντίσταση, αποτρέποντας τελικά τον κατηγορούμενο, ο οποίος στην συνέχεια φέρεται να της είπε να μην αποκαλύψει σε κανέναν το συμβάν.

LEZANTA ANTONOPOULOS, MPELTSOU

Οι συνήγοροι υπεράσπισης του 65χρονου, Θ. Αντωνόπουλος και Ε. Μπέλτσου

Όλη η επικαιρότητα