Ηλεία

Ενίσχυση του Π.Κ. Αρχαίας Ολυμπίας με 44 ξένους πυροσβέστες

Η ενίσχυση αυτή εντάσσεται σε πρόγραμμα που ήδη βρίσκεται σε εξέλιξη, με τις περιοχές που εντάχθηκαν σε αυτό πανελλαδικά να είναι μονάχα η Αθήνα, η Θεσσαλονίκη και η Αρχαία Ολυμπία.
Ακούστε το άρθρο

Σημαντική ενίσχυση με πυροσβέστες από ξένα κράτη αναμένεται να έχει τους καλοκαιρινούς μήνες το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Αρχαίας Ολυμπίας προκειμένου να μπορέσει να ανταπεξέλθει με ακόμα καλύτερα αποτελέσματα στην δύσκολη αντιπυρική περίοδο, ενώ κατόπιν της απόφασης του Αρχηγού του Σώματος για κάλυψη 133 κενών από εποχικούς πυροσβέστες στην οποία ωστόσο δεν συμπεριλήφθηκε η Ηλεία, γίνονται προσπάθειες από την Ένωση Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος Ηλείας προκειμένου άμεσα να υπάρξει η απαιτούμενη ενίσχυση.

Σύμφωνα με πληροφορίες που έχουν γίνει μέχρι στιγμής γνωστές, από 1 έως 15 Ιουλίου θα βρεθούν στο νομό μας και συγκεκριμένα στο Π.Κ. Αρχαίας Ολυμπίας 22 πυροσβέστες από τη Γερμανία, που θα ενισχύσουν το έργο των τοπικών δυνάμεων. Ωστόσο η ενίσχυση δε σταματά εκεί, καθώς το ίδιο διάστημα τον Αύγουστο θα έρθουν ακόμα 22 Σλοβένοι.

Η ενίσχυση αυτή εντάσσεται σε πρόγραμμα που ήδη βρίσκεται σε εξέλιξη, με τις περιοχές που εντάχθηκαν σε αυτό πανελλαδικά να είναι μονάχα η Αθήνα, η Θεσσαλονίκη και η Αρχαία Ολυμπία.

Σε ό, τι αφορά την παρουσία τους στο νομό μας και στη συγκεκριμένη περιοχή, θα σταθμεύουν στο κλιμάκιο της περιοχής, θα τους δοθεί δικός τους χώρος όπου θα μπορούν να έχουν και γραμματειακή υποστήριξη δική τους, ενώ ακόμα θα διαμένουν σε ξενοδοχείο της Αρχαίας Ολυμπίας και θα έχουν ενεργό ρόλο στο έργο κατάσβεσης.

Θα αιτηθεί ενίσχυση η Ένωση

Σε ό, τι αφορά την απόφαση του Αρχηγού του Πυροσβεστικού Σώματος, Αντιστράτηγου Γεωργίου Πουρναρά, για κάλυψη 133 κενών θέσεων πυροσβεστών εποχικής απασχόλησης σε διάφορες υπηρεσίες ανά την Ελλάδα, η Ηλεία φαίνεται πως έμεινε εκτός της σχετικής ενίσχυσης.

Μάλιστα, σημαντική επάνδρωση θα υπάρξει σε όμορους νομούς, με την Ένωση Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος Ηλείας και το δραστήριο ΔΣ της να υποστηρίζουν πως θα υπάρξει άμεσα επαφή με τον Αρχηγό του Σώματος προκειμένου να αιτηθούν ενίσχυση και των υπηρεσιών του νομού, μιας και όπως έχει αποδειχθεί τα τελευταία χρόνια μέσω και των απολογισμών κάθε χρονιάς, ο νομός μας δείχνει να έχει τεράστια επικινδυνότητα όσον αφορά τις δασικές πυρκαγιές.

Μάλιστα, ως στόχος της Ένωσης τέθηκε η άμεση ενίσχυση από φέτος αλλά και τα επόμενα χρόνια με νέο προσωπικό, προκειμένου να καλυφθούν κενά που θα δημιουργηθούν από συνταξιοδοτήσεις ή μετακινήσεις, καθώς και κενά τα οποία ήδη έχουν οι υπηρεσίες λόγω της υποστελέχωσής τους.

Όλη η επικαιρότητα