Ηλεία Υγεία

Γενικό Νοσοκομείο Πύργου: Κοινός στόχος το εφημεριακό κέντρο

Ακούστε το άρθρο

Το Γενικό Νοσοκομείο Πύργου επισκέφθηκε χθες το μεσημέρι ο διοικητής της 6ης ΥΠΕ, Παν. Νικολόπουλος, συνοδευόμενος από τον υποδιοικητή Δημ. Κωστακιώτη, προκειμένου να συζητήσει με τον διοικητή του νοσοκομείου, Κώστα Διαμαντόπουλο, και τα υπηρεσιακά στελέχη για τα προβλήματα του ιδρύματος και τις λύσεις που πρέπει να δρομολογηθούν.

Ο κ. Νικολόπουλος συμμετείχε σε σειρά συσκέψεων, ακούγοντας και καταγράφοντας τα τρέχοντα ζητήματα, τονίζοντας ότι στόχος είναι να σχεδιαστεί ένα οργανωμένο πλαίσιο επίλυσή τους.

«Ήρθαμε να δούμε από κοντά όχι μόνο τα προβλήματα που είναι λίγο πολύ γνωστά σε όλους και κυρίως σε αυτούς που έχουν ανάγκη τις υπηρεσίες του Νοσοκομείου Πύργου αλλά και για να δρομολογήσουμε κάπως πιο οργανωμένα και τις διαδικασίες επίλυσης των προβλημάτων του Πύργου στο βαθμό και στα πλαίσια των δυνατοτήτων που έχουμε. Αυτός είναι ο στόχος, όχι απλώς αίτημα», είπε ο κ. Νικολόπουλο, τονίζοντας ότι ο απώτερος στόχος είναι η λειτουργία του νοσοκομείου Πύργου ως εφημεριακού κέντρου για όλη την Ηλεία.

«Ο στόχος είναι να φθάσουμε το Νοσοκομείο του Πύργου να καλύπτει εφημεριακά όλο το μήνα σαν βασικό εφημεριακό κέντρο όλο τον Νομό, όπως συμβαίνει σε όλους τους Νομούς. Αυτό για να επιτευχθεί, χρειάζεται και ενίσχυση σε προσωπικό, ιατρικό, νοσηλευτικό κλπ και διαφορετική οργάνωση των δύο νοσοκομείων που συμμετέχουν στις εφημερίες, και του Πύργου και της Αμαλιάδας. Υπάρχουν κάποιες επεξεργασίες παλιότερες, χρειάζονται μια επικαιροποίηση όσον αφορά τις νέες ανάγκες που δημιουργούνται και για την εφαρμογή του ωραρίου εργασίας των γιατρών αλλά και τις απαιτήσεις σχετικά τη λειτουργία νέων δομών και νέων τμημάτων , οι οποίες είναι σαφώς περισσότερες απ’ ότι πριν από δύο χρόνια», δήλωσε ο κ. Νικολόπουλος.

Όσον αφορά τις μονάδες ΤΟΜΥ, ο διοικητής της 6ης ΥΠΕ ανέφερε ότι γίνεται προσπάθεια να λειτουργήσι μία μονάδα στον Πύργο και μελλοντικά στην Αμαλιάδα, είτε με τη συμπλήρωση που θα γίνει πιθανόν με μετακίνηση από την πρωτοβάθμια φροντίδα για κάποιο διάστημα μέχρι συμπληρωθούν οι θέσεις με τη νέα προκήρυξη.

Όλη η επικαιρότητα