Ηλεία

Ηλεία: Η αυτοχειρία 77χρονου που ζούσε στην Καλλιθέα

Το τραγικό τέλος
Ακούστε το άρθρο

Στο πένθος βύθισε την τοπική κοινότητα Καλλιθέας του δήμου Ανδρίτσαινας-Κρεστένων η απώλεια του 77χρονου Κ.Ζ. ο οποίος βρέθηκε προχθές το μεσημέρι νεκρός στο κρεβάτι του σπιτιού του έχοντας επιλέξει να δώσει τέλος στη ζωή του.

Από νεαρή ηλικία είχε παραβατική συμπεριφορά, είχε απασχολήσει τις αρχές και ήταν χρήστης ουσιών. Το 1984 ωστόσο πήρε την απόφαση να αποτοξινωθεί και να προσπαθήσει να αλλάξει τη ζωή του. Ήταν ήσυχος άνθρωπος, δεν είχε ενοχλήσει ποτέ κανέναν και κατάφερε να ενταχθεί στο κοινωνικό σύνολο του χωριού. Εργαζόταν για μικρά χρονικά διαστήματα σε αγροτικές δουλειές. Περίπου το 2000 βίωσε την απώλεια των γονιών του, με τους συγχωριανούς του να τον βοηθούν όσο μπορούν και να κινούν όλες τις διαδικασίες προκειμένου να του εξασφαλίσουν σύνταξη απόρου, όπου μέχρι και σήμερα κατάφερνε να τα φέρνει βόλτα. Ζούσε λιτή ζωή μέχρι τις αρχές του χρόνου, όπου και αντιμετώπισε προβλήματα υγείας. Προσβλήθηκε με ίωση και στο νοσοκομείο που μεταφέρθηκε βγήκε θετικός στον κορωνοϊό. Μερικοί μάλιστα συγχωριανοί του θέλησαν να τον βοηθήσουν όσο μπορούσαν, καταφέρνοντας ελάχιστες μέρες πριν να ξεπεράσει τα όποια προβλήματα είχε και να επιστρέψει σπίτι του.

Το τραγικό τέλος

Οι επαφές ορισμένων συγχωριανών του τους έδιναν την εντύπωση ότι είχε ξεπεράσει πλήρως τα προβλήματά του και δεν υπήρξε κανένας λόγος ανησυχίας, ωστόσο προχθές το μεσημέρι και μετά από αναζήτηση κάποιων ατόμων εντοπίστηκε νεκρός από γνωστό του σε μια λίμνη αίματος. Η στάση του σώματός του σε καμία περίπτωση δεν αποδείκνυε την αυτοχειρία. Τα στοιχεία ωστόσο από τη νεκροψία ανέφεραν τομές στις φλέβες των αγκώνων του. Για τη συγκεκριμένη υπόθεση διενεργεί προανάκριση το Αστυνομικό Τμήμα Ανδρίτσαινας, το οποίο από την αρχή και με ευρήματα στο χώρο απέκλεισε κάθε ενδεχόμενο εγκληματικής ενέργειας. Δίπλα του βρέθηκαν μια σύριγγα και ένα μαχαίρι, με το τελευταίο να είναι πιθανόν και το αντικείμενο που χρησιμοποίησε για να δώσει το τέλος, ενώ το πρώτο αντικείμενο βρισκόταν πλάι του λόγω φαρμακευτικής αγωγής που ακολουθούσε. Αξίζει να σημειωθεί πως η απώλεια στη ζωή του δεν ήταν μονάχα οι γονείς του, αφού πληροφορίες αναφέρουν ότι είχε χάσει την πρώτη σύζυγο, ενώ με τη δεύτερη σύζυγο είχε χωρίσει. Δεν είχε οικογένεια, παρά μόνο έναν αδερφό που είχε φύγει πριν μερικά χρόνια από τη ζωή.

Όλη η επικαιρότητα