Ηλεία

Iσόβια για την εν ψυχρώ δολοφονία του 67χρονου στο Επιτάλιο

Στις 30 Οκτωβρίου του 2011 σκότωσαν εν ψυχρώ τον Θανάση Ευθυμίου, στο Επιτάλιο.
Ακούστε το άρθρο

Για την κατηγορία της εν ψυχρώ δολοφονίας του ιδιοκτήτη του πρατήριου υγρών καυσίμων στο Επιτάλιο Θανάση Ευθυμίου που είχε γίνει στις 30 Οκτωβρίου του 2011 επέβαλλε ισόβια συν οχτώ χρόνια κάθειρξη στον δράστη του στυγερού φόνου.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο στις 3:25 το μεσημέρι μία μαύρη μηχανή μεγάλου κυβισμού σταμάτησε στο βενζινάδικο του 65χρονου που είναι στην δεξιά πλευρά του δρόμου που οδηγεί από το Επιτάλιο στην Κρέστενα.

Οι δύο επιβαίνοντες  κατέβηκαν χωρίς να βγάλουν τα κράνη τους προκειμένου να εφοδιαστούν με βενζίνη και άνοιξε ο οδηγός την τάπα της βενζίνης. Εκείνη την ώρα ήταν μόνος του στο πρατήριο αφού ο γιός είχε πάει για να κάνει διανομή πετρελαίου   και έσπευσε να τους εξυπηρετήσει.

Μόλις τελείωσε τον εφοδιασμό ο ένας από τους δύο του είπε ότι επρόκειτο για ληστεία, και του ζήτησε να τους δώσει χρήματα.  Ο 67χρονος ιδιοκτήτης αρνήθηκε και άρχισαν να διαπληκτίζεται με   τους δύο κακοποιούς.

Ο ένας από αυτούς τον χτύπησε στο κεφάλι πιθανότατα με τα χέρια του και ο άλλος έβγαλε το περίστροφο και χωρίς να διστάσει τον πυροβόλησε.

Δεν τα αποδέχονται…

Ο συνήγορος του κατηγορουμένου Γιάννης Αποστολόπουλος δικηγόρος του συλλόγου Πατρών, τόνισε στο δικαστήριο ότι δεν υπάρχει κανένα στοιχείο που να τεκμηριώνει παρουσία του εντολέα του στον τόπο του εγκλήματος. Κατά την άποψή του, η ενοχοποίησή του, βασίστηκε σε μια παλιά σύλληψή του, σε αντικρουόμενες καταθέσεις αμφιβόλου εγκυρότητας και σε υπερβάσεις της λογικής.

Ακόμα κι αν δεχθούμε ότι ο κατηγορούμενος, συμμετείχε στην αιματηρή ληστεία, δεν υπάρχει κανένα στοιχείο που να δείχνει ότι είναι αυτός που πυροβόλησε το θύμα, υποστήριξε ο κ. Αποστολόπουλος.

Κατηγορούμενος: “Είμαι αθώος”

Ο κατηγορούμενος στην απολογία του, εξέφρασε τα συλλυπητήριά του στην οικογένεια του θύματος και δήλωσε αθώος. «Δεν είμαι εγώ αυτός που σκότωσε τον πατέρα σας» είπε στους δύο γιούς του θύματος, που παραβρέθηκαν στη δίκη. «Ορκίζομαι στα παιδιά μου, δεν έχω κάνει εγώ αυτό το έγκλημα. Δεν έχω πάει ποτέ σε αυτή την περιοχή» είπε στο δικαστήριο.

Η εισαγγελέας ωστόσο, δήλωσε ότι έχει πειστεί για τις πράξεις κατηγορούμενου. Χαρακτήρισε απάνθρωπο και λίαν ειδεχθή τον τρόπο με τον οποίο ενήργησε ο κατηγορούμενος, ο οποίος ασχολείτο συστηματικά με ληστείες και πρότεινε την ενοχή του.

Η ετυμηγορία του δικαστηρίου ήταν καταπέλτης, καθώς έκρινε τον κατηγορούμενο και πάλι ένοχο με 6-1 ψήφους, καταδικάζοντάς τον σε ισόβια δεσμά και οκτώ χρόνων κάθειρξης. Αναμένεται να δοθεί συνέχεια στον Αρειο Πάγο, όπου από την πλευρά του κατηγορουμένου θα κατατεθεί αίτηση αναίρεσης.

Όλη η επικαιρότητα