Αχαϊα

Καλάβρυτα: Αναζητείται άνδρας που έχασε τον προσανατολισμό του – Νεότερο: Ο σκύλος του τον έσωσε από υποθερμία

Ακούστε το άρθρο

Σε έρευνα αγνοούμενου άνδρα στην ορεινή περιοχή τον Καλαβρύτων συμμετέχει η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης, Αχαΐας με 8 μέλη της και δύο οχήματα.

Ο Αγνοούμενος άνδρας ενημέρωσε με το κινητό του τηλέφωνο την Ε.Ο.Δ. Αχαΐας ότι έχει χάσει τον προσανατολισμό του στην ορεινή περιοχή των Καλαβρύτων στις 20:00 το βράδυ. Το τμήμα επιχειρήσεων της Ε.Ο.Δ. ενημέρωσε κατευθείαν όλες τις αρμόδιες υπηρεσίες όπου σε συνεργασία με την Ε.Ο.Δ. έχουν αναχωρήσει για την περιοχή προς αναζήτηση του αγνοούμενου.

Νεότερο:

Αίσιο τέλος είχε η περιπέτεια ενός 33χρονου, ο οποίος είχε εξαφανιστεί από το πρωί της Παρασκευής, όταν αποφάσισε να πάει βόλτα με το σκύλο του σε ορεινή περιοχή κοντά στο χωριό Αγρίδι στην ορεινή Αιγιάλεια. Σύμφωνα πληροφορίες του  aigialeia24.gr, την εξαφάνιση αρχικά δήλωσε η οικογένειά του, αλλά και ο ίδιος από ένα σημείο και μετά, είχε επαφή με την Πυροσβεστική Υπηρεσία Καλαβρύτων και τελικά διαπιστώθηκε ότι είχε χάσει τον προσανατολισμό του. Άμεσα στήθηκε μεγάλη επιχείρηση στην οποία συμμετείχαν άνδρες της Πυροσβεστικής, της ΕΜΑΚ και εθελοντών,  όπου εντόπισαν τελικά τον 33χρονο σήμερα, ξημερώματα Σαββάτου, σε δύσβατη ορεινή περιοχή. O 33χρονος είχε χάσει τον προσανατολισμό του και  δεν μπορούσε να εντοπίσει τις φωνές αυτών που τον αναζητούσαν, μιας ο αντίλαλος δεν τον βοηθούσε να καταλάβει το σημείο που βρίσκονταν οι διασώστες. Εκείνο που του έσωσε τη ζωή, μιας και το κρύο στα ορεινά  ήταν πολύ τσουχτερό, ήταν ο σκύλος του, που όλη τη νύχτα ήταν αγκαλιά και τον κράτησε ζεστό και έτσι γλίτωσε την υποθερμία.

Πηγή: http://patrastimes.gr

Όλη η επικαιρότητα