Ηλεία

Καταδικάστηκε για… 9 αδικήματα απ’ το ΜΟΔ Αμαλιάδας – Είχε επιτεθεί σε συγχωριανούς του

Τα περιστατικά συνέβησαν το καλοκαίρι του 2018.
Ακούστε το άρθρο

Υπόθεση… 9 (!) κατηγοριών για ένα άτομο, εκδικάστηκε χθες το πρωί στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Αμαλιάδας, με κατηγορούμενο έναν 45χρονο από χωριό της νότιας Ηλείας, που μετά το «επεισόδιο» το οποίο προκάλεσε, αποδείχτηκε ότι αντιμετώπιζε σοβαρά ψυχικά προβλήματα.

Απόπειρα βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης κατά συρροή, απόπειρα απρόκλητης επικίνδυνης σωματικής βλάβης κατά συρροή κατά αστυνομικού, εκβίαση, απρόκλητη φθορά ξένης ιδιοκτησίας κατά συρροή, εξύβριση κατά συρροή, απειλή κατά συρροή, διατάραξη ασφάλειας συγκοινωνιών με πρόθεση, αντίσταση και οδήγηση χωρίς άδεια.  Αυτές ήταν οι κατηγορίες, με το ΜΟΔ να τον καταδικάζει σε 5 χρόνια και 4 μήνες φυλάκιση χωρίς αναστολή.

Ο 45χρονος ήταν ήδη προφυλακισμένος, όχι για τα παραπάνω αδικήματα, αλλά για παραβίαση αναστολής για ποινή που του είχε επιβληθεί πριν το «επεισόδιο» και συγκεκριμένα για ζωοκλοπή.

Αναστάτωση στο χωριό…

Τα περιστατικά συνέβησαν το καλοκαίρι του 2018. Σύμφωνα και με το βούλευμα, ο 45χρονος κατελήφθη από ψυχολογικό αμόκ, όπου σε συνδυασμό  και με την κατάχρηση ουσιών να  οδηγηθεί, στην επίθεση κατά 5 συγχωριανών του, τους οποίους χτύπησε και έβρισε. Στην συνέχεια προξένησε υλικές ζημιές σε καφενείο και πρατήριο υγρών καυσίμων!

Μετά από όλα αυτά, σύμφωνα πάντα με το κατηγορητήριο, μπήκε σε αυτοκίνητο και όταν αστυνομικοί κατάφεραν να τον σταματήσουν αντιστάθηκε στην σύλληψη.

Σύμφωνα με  την ψυχιατρική πραγματογνωμοσύνη που είχε τότε διαταχθεί και διενεργηθεί,  ο 45χρονος έπασχε από διωκτική μανία και διπολική διαταραχή.

Από την σύλληψή του μέχρι σήμερα, κρατούνταν στην Ψυχιατρική Κλινική των Φυλακών Κορυδαλλού για την παραβίαση αναστολής παλαιότερου αδικήματος. Εκεί θα παραμείνει για να εκτίσει το μεγαλύτερο μέρος της ποινής που του επέβαλε χθες το ΜΟΔ Αμαλιάδας.

Μιλώντας στην εφ. «Πατρίς» ο συνήγορος υπεράσπισης – δικηγόρος Αμαλιάδας κ. Σπύρος Ανδριόπουλος, δήλωσε για το αποτέλεσμα της χθεσινής δίκης:

«Το αποτέλεσμα για όλα αυτά τα αδικήματα και με δεδομένο ότι ήταν κατά πολλών ατόμων, τα 5 χρόνια και 4 μήνες κάθειρξης που του επεβλήθη από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο – εκτίοντας έως και  3 έτη στην ψυχιατρική κλινική –  είναι ένα ευνοϊκό αποτέλεσμα. Ασκήσαμε έφεση για ενδεχόμενη μείωση της ποινής.

Σίγουρα, είναι μια υπόθεση που τότε είχε απασχολήσει την ευρύτερη κοινωνία της περιοχής που διέμενε ο κατηγορούμενος.

Ουσιαστικά με όλο αυτό που είχε συμβεί, ήταν αναμεμειγμένο ένα ολόκληρο χωριό».

Όλη η επικαιρότητα