Ελλάδα

Κέρκυρα: Τα ισόβια στον πατέρα ξύπνησαν μνήμες εφιαλτικές! Σκότωσε και έθαψε την κόρη του επειδή δεν ενέκρινε τη σχέση της

Ακούστε το άρθρο

Το φοβερό έγκλημα συγκλόνισε την Κέρκυρα και ολόκληρη τη χώρα. Ο μοιραίος καυγάς και η άγνωστη ζωή της γλυκιάς Αγγελικής…

Η ποινή της ισόβιας κάθειρξης επιβλήθηκε στον πατέρα της άτυχης Αντζελίνας που με τα ίδια του τα χέρια της αφαίρεσε τη ζωή της. Η δίκη έγινε στο Μεικτό  Ορκωτό Δικαστήριο Θεσπρωτίας και όχι στην Κέρκυρα. Ο 52χρονος παιδοκτόνος είχε δολοφονήσει την κόρη του Αντζελίνα την Πρωτοχρονιά του 2019 μέσα στο ίδιο τους το σπίτι στην Κέρκυρα. Πρόκειται για ένα έγκλημα που είχε συγκλονίσει το πανελλήνιο.

Το δικαστήριο δεν δέχτηκε τους ισχυρισμούς του κατηγορουμένου περί βρασμού ψυχής και δεν του αναγνώρισε κανένα ελαφρυντικό. Η ποινή που του επιβλήθηκε ήταν ισόβια και 25 μήνες κάθειρξη για ανθρωποκτονία με δόλο.

Το έγκλημα που συντάραξε τη χώρα

Ο 52χρονος παιδοκτόνος υποστήριξε μετά το έγκλημα που διέπραξε ότι αγαπούσε σε σημείο εμμονής την κόρη του και ουδέποτε την είχε κακοποιήσει με οποιοδήποτε τρόπο. Συμφωνα με το δικηγόρο του, η σπίθα άναψε όταν η άτυχη κοπέλα δέχθηκε κλήση στο κινητό της τηλέφωνο από τον σύντροφό της, την ώρα που έτρωγε μαζί με τον πατέρα της, ανήμερα Πρωτοχρονιάς.

Της ζήτησε να κλείσει το τηλέφωνο, εκείνη δεν τον άκουσε και κάπως έτσι, άρχισε ο μοιραίος διαπληκτισμός. Σχετικά με το θέμα της ταφής, είπε ότι μόλις ο 52χρονος διαπίστωσε πως η κόρη του ήταν νεκρή, λειτούργησε σε κατάσταση ακραίας συναισθηματικής φόρτισης και πανικού. Όπως είπε όταν συνειδητοποίησε τι είχε κάνει, μετάνιωσε και πρόθεσή του ήταν να παραδοθεί.

Ο πατέρας της κοπέλας δεν ενέκρινε τη σχέση της με τον Αφγανό. Η μητέρα της εδώ και 15 χρόνια έχει εγκαταλείψει την Κέρκυρα και δεν διατηρούσε καμία σχέση με την κόρη της και τον πρώην σύζυγό της.

“Δεν ήθελα να σκοτώσω το παιδί μου”

  

«Δεν ήθελα να σκοτώσω το παιδί μου. Είναι ψέματα αυτά που λέγονται ότι είχα χτυπήσει το παιδί μου και στο παρελθόν», είχε πει ο πατέρας που ομολόγησε τη δολοφονία της ίδιας του της κόρης. Ο 52χρονος δράστης περιέγραψε τα τελευταία λεπτά πριν από τη δολοφονία της κόρης του, σημειώνοντας με κλάματα ότι έχει μετανιώσει και πως δεν ήθελε να τη σκοτώσει.

Όπως είπε, της έφτιαξε μπακλαβά και κάθισαν να φάνε. “Την αγαπούσα πολύ την κόρη μου, αλλά ένα χρόνο δεν ήξερα που βρισκόταν” τονίζει και συνεχίζει: “επί ένα χρόνο δεν σήκωνε κανένα τηλέφωνο και είχε απομακρυνθεί από όλους τους συγγενείς μας. Από ενδιαφέρον τα έκανα όλα. Καλύτερα να πέθαινα εγώ”.

via

Όλη η επικαιρότητα