Ελλάδα Ηλεία

Κρυμμένος θησαυρός από έφοδο του ΣΔΟΕ σε ενεχυροδανειστήρια Ζακύνθου – Πύργου – Αμαλιάδας

Ακούστε το άρθρο

Συγχρονισμένους ελέγχους σε ενεχυροδανειστήρια του Πύργου, της Αμαλιάδας και της Ζακύνθου τις προηγούμενες ημέρες κλιμάκια του ΣΔΟΕ, στο πλαίσιο της αντιμετώπισης του οργανωμένου οικονομικού εγκλήματος. Ο έλεγχος στο κεντρικό κατάστημα, που εδρεύει στη Ζάκυνθο, αλλά και στα σπίτια εμπλεκομένων προσώπων, έβγαλε «λαβράκι», καθώς βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 66.930 ευρώ, δύο πλαγιόκαννα όπλα, δύο διόπτρες όπλων, 43 χρυσές λίρες, 9 ρολόγια ιδιαίτερης αξίας από επώνυμους κατασκευαστικούς οίκους, τρία αργυρά νομίσματα του Ελληνικού Δημοσίου, πλήθος τιμαλφών μεγάλης αξίας σε πλαστικές συσκευασίες και πλήθος χειρόγραφων σημειώσεων, καθότι δεν προέκυψε η νόμιμη προέλευση και κατοχή τους.

Η όλη επιχείρηση τελούσε υπό την επίβλεψη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Ζακύνθου, ενώ στον έλεγχο του ενεχυροδανειστηρίου στο νησί συνέδραμε και το Τ.Α. Ζακύνθου. Η έρευνα του ΣΔΟΕ συνεχίζονται και στα υποκαταστήματα του Πύργου και της Αμαλιάδας, καθώς ερευνώνται αναφορές για πλήθος κλοπών που πιθανόν να σχετίζονται με το ενεχυροδανειστήριο, με στόχο να διαλευκανθεί πλήρως η υπόθεση. Σημειώνεται ότι έως τώρα δεν έχει ζητηθεί η συνδρομή της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ηλείας, κάτι που δεν αποκλείεται να γίνει μελλοντικά, εφόσον προκύψουν δεδομένα που στοχειοθετούν παράβαση της νομοθεσίας.

«Το ΣΔΟΕ, με όπλα του τον επαγγελματισμό και τον ζήλο του προσωπικού του, την πλούσια εμπειρία και τεχνογνωσία, θα συνεχίσει -με μεγαλύτερη ένταση και αποφασιστικότητα- τη μάχη κατά του οργανωμένου οικονομικού εγκλήματος” αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση» επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση.

Όλη η επικαιρότητα