Ηλεία

Λαντζόι: Όλο το χωριό δίπλα στην οικογένεια που έχασε το σπίτι της (pics)

Συµβολικό επίδοµα από τον ∆ήµο Πύργου στην οικογένεια Μπριντζίκη.
Ακούστε το άρθρο

Στο πλάι του Γρηγόρη Μπριντζίκη, του πολίτη που έχασε το σπίτι του εξαιτίας της φωτιάς που ξέσπασε  το απόγευμα της περασμένης Δευτέρας, βρίσκεται σύσσωμη η τοπική κοινότητα του Λαντζοϊου αλλά και ο δήμος Πύργου.

Οι ανάγκες που πρόεκυψαν είναι πάρα πολλές, αφού το σπίτι του κ.Μπριντζίκη που βρίσκεται στο, 1ο όροφο κάηκε ολοσχερώς, με τον ίδιο,  την κατάκοιτη σύζυγό του και το γιό του να μένουν προσωρινά στο ισόγειο της κατοικίας, που κατοικεί η οικογένεια του δεύτερου παιδιού του.

Ήδη υπάρχουν προτάσεις για τη διαμονή του ζευγαριού σε άλλα σπίτια του Λαντζοϊου, μέχρι να ελεγχθεί η στατικότητα του ισογείου από μηχανικό της Τεχνικής Υπηρεσίας του δήμου Πύργου, κάτι που αναμένεται να γίνει σήμερα, όπως ενημέρωσε ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Γιάννης Αργυρόπουλος, που επισκέφθηκε χθες το πρωί τον κ.Μπριντζίκη στο Λαντζόι. Η οικογένεια χρειάζεται ένα ορθοπεδικό κρεβάτι, που είναι απαραίτητο για τη σύζυγο του κ.Μπριντζίκη , αφού το προηγούμενο έγινε στάχτη, κάτι που για το οποίο θα μεριμνήσει ο δήμους Πύργου.

Έκκληση προς όλους τους πολίτες να βοηθήσουν όσο μπορούν, κυρίως με φάρμακα και ρούχα απεύθυνε και ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητας κ.Μπαρτζάκος, στη συνολικότερη προσπάθεια που γίνεται για να σταθεί η οικογένεια ξανά στα πόδια της. Ακόμα, σύμφωνα με τα όσα είπε ο κ.Αργυρόπουλος στην εφ. «Πατρίς», ο δήμαρχος Πύργου Παναγιώτης Αντωνακόπολος θα εισηγηθεί στο σημερινό Δημοτικό Συμβούλιο, που θα πραγματοποιηθεί δια περιφοράς, τη χορήγηση ενός συμβολικού επιδόματος προς την οικογένεια.

Όσον αφορά τα αίτια από τα οποία προκλήθηκε η πυρκαγιά στο σπίτι, οι έρευνες του Ανακριτικού Τμήματος της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Πύργου «κλείνουν» προς το βραχυκύκλωμα σε καλώδιο ηλεκτρικής εγκατάστασης, πιθανότατα στο ταβάνι της οικίας, ωστόσο τα πόρισμα της  έρευνας που θα δώσει σαφή εικόνα θα ολοκληρωθεί τις επόμενες ημέρες.

«Εφιαλτικές στιγμές»

O κ. Γρηγόρης Μπριντζίκης δε μπορούσε να πιστέψει αυτό που του ξημέρωσε, αφού βρέθηκε άστεγος ανήμερα της ονομαστικής του εορτής. «Οι στιγμές ήταν εφιαλτικές. Όπως είδατε, δυστυχώς πάθαμε πολύ μεγάλη ζημιά. Κάηκαν και καταστράφηκαν τα πάντα μέσα σε λίγα λεπτά.

Ευτυχώς τα παιδιά μου κατάφεραν και έβγαλαν την κατάκοιτη σύζυγο μου από το φλεγόμενο σπίτι πριν συμβεί το μοιραίο», δήλωσε ο κ.Μπριντζίκης στην εφ. «Πατρίς» περιγράφοντας τα όσα έζησε το απόγευμα της περασμένης Δευτέρας, ενώ κάνει έκκληση στο κόσμο για βοήθεια, με όποιον τρόπο μπορεί ο καθένας.

«Χορήγηση επιδόματος με απόφαση δημάρχου»

Την οικία του κ.Μπριντζίκη επισκέφθηκε χθες το πρωί ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών και αναπληρωτής δήμαρχος Πύργου κ.Γιάννης Αργυρόπουλος, προκειμένου να διαπιστώσει το μέγεθος τη ζημιάς και να δρομολογήσει τις διαδικασίες που πρέπει να πραγματοποιηθούν προκειμένου να βρεθεί λύση στο πρόβλημα στέγασης της οικογένειας.

Ο κ.Αργυρόπουλος μετάφερε τη θερμή υποστήριξη του κ.Αντωνακόπουλου προς τον κ.Μπριντζίκη, ενώ παράλληλα τόνισε ότι η δημοτική αρχή θα συνδράμει ηθικά και σε οποιοδήποτε άλλο επίπεδο μπορεί.

«Όπως είδατε η καταστροφή στο σπίτι είναι ολοκληρωτική . Μια οικογένεια, η οποία είχε και μέλος με αναπηρία, έχει μείνει στο δρόμο. Το πρώτο που θα κάνουμε είναι να έρθει μηχανικός του δήμου για να ελέγξει τη στατικότητα του ισογείου, όπου μένουν άλλα μέλη της οικογένειας, για να δούμε αν μπορούν και αυτοί να παραμείνουν στη στέγη ή αν θα πρέπει μετακομίσουν. Επίσης, σε συνεργασία με τον πρόεδρο της τοπικής κοινότητας Νώντα Μπαρζτάκο, ο οποίος από την πρώτη στιγμή μας ενημέρωσε για την δραματική κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η οικογένεια, θα βρούμε μια προσωρινή στέγη. Ακόμα, θα έρθουμε σε επικοινωνία με διάφορες επιχειρήσεις της πόλης μας, προκειμένου να αποκαταστήσουμε όσο είναι δυνατόν και την οικοσκευή του σπιτιού, όσο και την επανακατασκευή του. Τέλος, με εισήγηση του δημάρχου στο δημοτικό συμβούλιο θα προχωρήσει η δωρεά ενός συμβολικού επιδόματος στην οικογένεια για τις πρώτες ανάγκες που έχει, οι οποίες είναι τεράστιες» δήλωσε ο κ.Αργυρόπουλος στην εφ. «Πατρίς».

Από την πλευρά του ο πρόεδρος τοπικής κοινότητας Λαντζοϊου κ. Νώντας Μπαρτζάκος τόνισε πως «εμείς σαν κοινότητα ξεκινήσαμε από την πρώτη στιγμή να κάνουμε ότι μπορούμε για αυτή την οικογένεια. Ήδη υπάρχουν τρεις προσφορές από σπίτια συγχωριανών μας, τα οποία είναι έτοιμα για να μείνουν. Όπως είπε και ο κ.Αργυρόπουλος, θα ελεγχθεί η στατικότητα του κτιρίου και αν υπάρχει πρόβλημα θα μείνουν εκεί. Παρακαλώ όλους τους συμπολίτες μας να βοηθήσουν όσο μπορούν».

Ανακοίνωση για τον κ.Μπριντζίκη εξέδωσε και το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο του Ι.Ν Αγίου Δημητρίου Λαντζοϊου, μέσα από την οποία καλεί όποιον θέλει να βοηθήσει στην αποκατάσταση της ζημιάς που υπέστη η οικία του. Όποιος θέλει να βοηθήσει μπορεί να απευθυνθεί στον π.Παναγιώτη Κλουκίνα στο τηλέφωνο 698 10 12 980 ή στον Ταμεία του Ιερού Ναού κ.Νικόλαο Μπακοβασίλη στο τηλέφωνο 697 302 2001.

Διαβάστε Επίσης

Όλη η επικαιρότητα