Ηλεία

Λεχαινά: Άγρια συμπλοκή στην πλατεία – Τρόμος φόβος για μικρούς και μεγάλους

Δεν είναι η πρώτη φορά που η πλατεία των Λεχαινών, η πλατεία του Αγίου Δημητρίου, η κεντρική πλατεία της πόλης, γίνεται δυστυχώς…αρένα από ομάδες αλλοδαπών και μάλιστα σε ώρες αιχμής.

Το περασμένο Σάββατο αργά το απόγευμα και ενώ η πλατεία ήταν γεμάτη κόσμο που απολάμβαναν τον καφέ τους στις καφετέριες της πλατείας και τα παιδιά έκαναν ποδήλατο ή έπαιζαν μπάλα, αλλοδαποί (σύμφωνα με πληροφορίες Πακιστανοί και Αλβανοί) για άγνωστο λόγο συνεπλάκησαν, ήρθαν στα χέρια, βγήκαν (σύμφωνα με μαρτυρίες) μαχαίρια, με αποτέλεσμα να επικρατήσει τρόμος και πανικός στην πλατεία από τους θαμώνες των καταστημάτων, που έτρεχαν να απομακρύνουν τα παιδιά τους και να φύγουν μακριά από την πλατεία.

Η άγρια συμπλοκή κράτησε περίπου μισή ώρα και τα πνεύματα ηρέμησαν περίπου στις 9 το βράδυ και αφού από την πλατεία του Αγίου Δημητρίου είχαν αποχωρήσει οι συμπλεκόμενοι.

Εκτός από τις γενικευμένης έκτασης συμπλοκές υπάρχουν και μεμονωμένα   επεισόδια όπως αυτό που έγινε πριν από τέσσερεις πέντε μέρες μεταξύ Σύριου και δύο Αλβανών, επεισόδιο που περιορίστηκε σε ύβρεις και σπρωξίματα.

Η μαρτυρία

Ο κ. Α.Α. κάτοικος Λεχαινών περιγράφει στο f/b τι έγινε το βράδυ του Σαββάτου στην πλατεία των Λεχαινών: «Χθες βράδυ, για πολλοστή φορά, στη πλατεία Λεχαινών, ακριβώς μπροστά στον Αγ.Δημήτριο, είχαμε εκτεταμένη συμπλοκή μεταξύ αλλοδαπών και άμεση συγκέντρωση δεκάδων άλλων εξ’ αυτών, έτοιμων για ενεργή εμπλοκή. Όλα αυτά σε ώρα αιχμής (20.30 – 21.00),καλοκαιρινής βραδιάς, με δεκάδες παιδάκια πάνω στην πλατεία, με ποδήλατα και μπάλες και με δεκάδες θαμώνες στα γύρω μαγαζιά, σε απόσταση ελάχιστων μέτρων». Αποτέλεσμα: Παιδάκια να τρέχουν έντρομα προς πάσα κατεύθυνση, γονείς επίσης, προς αναζήτηση αυτών, ενώ οι θαμώνες των καταστημάτων…. άρον άρον να αποχωρούν και αυτοί, φοβούμενοι τα χειρότερα.Τρόμος, ανησυχία, προβληματισμός»

Όλη η επικαιρότητα